TR ändring

Som dem flesta har förstått och ni andra kan läsa om i Saras tidigare inlägg "Hur dumt?" publicerade ridsportsförbuntet dagen före julafton ett antal nya regler ang loggor på utrustning, reklam, sponsring osv.

"Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget." -Tidningen Ridsport.

Undantaget är om du har ett sponsoravtal som är godkännt och granskat av ridsportsförbundet, du får då rida med detta företagets logga.

Detta betyder alltså att dem flesta skydd, Veredus, Eskadron osv, animo kavajerna, Dyon tränsen, många sadlar, dem flesta säkerhetsvästarma, för att inte tala om alla Schabraken, blev förbjudna. 

Men så på annandagens kväll kom att nytt besked:
"Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa", förtydligar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen på ridsportförbundets hemsida.

Svenska ridsportförbundet publicerade samtidigt en text på sin hemsida där marknadsansvariga Emmelie Johansson bland annat säger: "Men observera inga regeländringar har gjorts och de angivna måtten rör sig endast om rekommendationer."

Tack ridsportförbundet, nu är allt VERKLIGEN mycket tydligare... Märk ironin...
Frågan är nu om alla överdommare hängt med på turerna, speciellt ang rekomentationerna. ¨
Hur ska dem kunna tolka detta? Ska man få en varning om man rider med tex ett Schockemöhle schabrak?
Eller tillåtet men oönskat?


Cyline de Rose får stå för bilden, nat 120 på silikaten.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: