Bloggsvar (Ronja)

Anonym om Sjuk.:
Hur kan du åka till stallet och rida om du nästan har 39 graders feber? Helt galet att riskera hälsan ju!


Svar: Ja egentligen har du rätt i att det kanske inte är så smart av mig. Men har man djur så har man, bara för att jag är sjuk så kan jag tyvärr inte strunta i dom. Om jag hade haft en "normal" häst så hade jag väl kunnat låta honom vila eller be någon annan rida honom, men nu när jag har ett stycke Castro så då varken kan jag eller vill göra det. :) Så därför måste jag tyvärr vara lite orädd om min hälsa för tillfället. :)



Hur jag lägger upp mina ridpass(LÅNGT)

Ida om KA0S:
Hur lägga du/ni upp ett ridpass om du ska bygga muskler, kondition osv. Hade varit roligt att läsa, alla har ju olika sätt :)

Svar: Nu ska jag erkänna en lite småpinsam sak, jag har väldigt sällan en plan för varje ridpass varje dag. Okej, typ aldrig haha. Eller jag planerar väl upp lite inför varje vecka vad varje häst ska göra på ett ungefär, dock inte för exakt vilka dagar och sådär. Utan jag har väl mera bara en plan för vad veckan ska innehålla, typ galoppjobb, dressyrx3, bommar, hoppa en viss övning, skogenx2 osv. Sen planerar jag när jag fixar hästen vad jag ska göra, beroende på humör, och eftersom vi inte har ridhus hemma så även väder och underlag.

Har heller aldrig haft en häst som man bara kunnat vara helt bestämd med och "idag ska vi göra det här och det här". Utan ofta har det varit så att man har jobbat med det som gått för dagen, sen vissa dagar har man ju såklart fått verkligen köra igenom det man vill ha igenom. Men det skulle aldrig fungerat med den metoden varje dag på de hästar jag haft. Man får välja sina fighter, vissa dagar får man anpassa sig efter hästen och vissa dagar får hästen anpassa sig efter ryttaren, man ska ju vara ett team. Hästar är ju oxå individer med känslor och humör.
Och har man haft tre pissmärrar samtidigt har man minsann fått lära sig vikten av att vara ödmjuk och ge sig i tid. ;)

Men sen för att bygga muskler är ju såklart beroende på vilka muskler som man ska fokusera på, men som hoppryttare så är ju rygg och bakdelsmuskelaturen prio 1!  
För att bygga ryggmuskler är det ju såklart klättring, vi har faktiskt en hel del bra klätterbackar häromkring, dessvärre är de väl alla drygt 45min-1timme iväg, men de finns på flera håll. Annars tycker jag longering eller tömkörning är ett bra komplement till ridning då ryggen får jobba fritt och det är på många hästar lättare att få den att arbeta helt avslappnat när den slipper en ryttare som den ska balansera upp. Sen upphöjda bommar, studs och liknande.

För att stärka bakdelen är väl det bästa övergångar faktiskt, det är ju sådant man kan lägga in hela tiden och som är bra på många sätt. På en hetsig spänd häst kan det vara bra för att få den att chilla och lugna ner sig och lyssna, har man en lite seg häst är det jättebra sätt att aktivera den så den blir lite mera vaken. 
Sen travhoppning är ju väldigt stärkande, och väldigt nyttigt för både häst och ryttare. Har man lätt att gå före hästen i språnget så är det även en jättebra övning, jag tycker det är hemskt att travhoppa haha. Men det är nyttigt!

Kondition, ja då brukar det väl bli galopp i skogen. Intervaller oftast, och sen arbetas mina hästar större delen av de dagliga ridpassen i galopp men för att träna flåset speciellt så är det intervaller och enstaka riktigt långa galopper. Ett tips är ordentliga tempoväxlingar då du tränar både styrka, när den går i kort samlad galopp, och kondition när den går i ökad galopp. Långa skritturer är även super för konditionen och även ryggmusklerna!

Hur jag lägger upp själva passen är lite beroende på hur jag ligger till tidsmässigt haha, och såklart vilken häst jag sitter på och vad passet ska gå ut på. Men aldrig mindre än 10min framskrittning. Sen joggar jag alltid igång hästen lite lång och låg först och ser till att hästen är lösgjord, är den inte det finns det ju ändå inget att jobba med lixom, sedan mittendelen av passet består av att jobba hästen där det behövs och sedan när jag känner mig klar så travar jag av hästen så lång och låg som möjligt, ofta galopperar jag oxå av hästen några varv lång och låg innan jag travar av. Sen skrittar jag av minst 10min, antingen på ryggen eller för hand. 
Det är ju så himla olika från häst till häst, på Kelly travade jag iprincip alltid fram på lång tygel först och började inte kräva något mycket av henne förens efter hon galopperat. Ebba kan vara som en bomb i början så henne gäller det att vara lite försiktig med och ofta kanske låta busa av sig först. Otto brukar jag trava lång och låg i lite övertempo för att han ska vakna lite.  Min vardagliga ridpass ligger på allt ifrån 25min-1,5 timme.  
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag har ju inga speciella metoder så direkt och är verkligen urusel på att planera. Det brukar bli som de blir helt enkelt. Tycker mina hästar oftast är fina i kroppen och ser välmående ut, konditionen är väl inge fel på heller då de brukar återhämta sig rätt snabbt tycker jag. Är det något jag tycker behöver jobbas på lägger jag kraft på det och har det i åtanke. Variation är dock något jag hela tiden jobbar "med". På alla sätt, allt från bett till underlag, form på hästen och arbete.

Haha okej det här spårade ju ur lite och det blev väldigt långt och lite snack om allt möjligt.. Men jag är väldigt ostrukturerad, hade gärna varit mer diciplinerad och planerande men that aint me så att säga ;)
Hoppas det var lite på rätt spår om vad du ville veta iaf Ida!


Dagens ridning!

När vi kom till ridhuset insåg i ganska snabbt att det inte skulle gå att rida därinne då det runnit in massor av vatten så det var bara en enda stor sjö därinne.. Fick rida på banan istället som va ganska hård, snöig, isig och full av vattenpölar. Härligt läge!
Jag som hade tänkt köra lite bommar och studs idag fick helt enkelt tänka om, va ganska omotiverad men lyckades få ett ganska värt pass ändå. Red igenom ungefär allt vi kan och det mesta satte fint och som det skulle. Han va lite slarvig i galoppombytena men det är sånt som han alltid löser inne på banan när det gäller så ingen idé att nöta massa på det när han inte är "in the mood" lixom.. hehe. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om passet förutom att han var fin och så :) lätt i handen, mjuk och fin, framme för skänkeln och det mesta gick att göra.. Ett bra pass alltså! ;)

Ebba fick vila, skulle longerat men hade glömt gjorden så det fick va. Bättre att köra på ordentligt när hon är fixad i fötterna osv :)



Kommer ett inlägg om hur jag lägger upp mina ridpass lite senare!


Sjuk.

Precis hem kommen från stallet. Blev en ganska sen tur dit idag eftersom jag inte somnade förens 6 imorse, och så sov jag till 13.

Igår hade jag som mest 39.2 i feber men nu har jag bara 38.8. Så jag känner mig lite smått matt idag.

Idag tog jag och mamma en skrittur på Castro och Curt, kände att jag inte orkade så mycket annat, gick helt okej fram tills det att vi fick två hästar i rumpan, då fick såklart Castro fnatt och jag höll på att ramla av några gånger, tur att han har sin stora manke iaf. ;)

Mamma gjorde nästan allt annat idag, fast hon vägrade att mocka Castros box, så då fick jag sitta på en pall medans jag mockade, kunde inte stå upp så bra. ;) Mockade även Curts box också.

Men annars har jag icke gjort mycket idag, nu skall jag sätta mig framför tven och trycka i mig massa frukt samt cola och nyponsoppa, mysigt. :)



KA0S

En av de så ruskigt fina bilder som togs i Lördags efter 125:en! Haha GLADA tjejer osv!



Men nu får ni hemskt gärna komma med lite förslag för jag har inga idéer alls om vad som ska skrivas!
Ikväll blir det båda hästarna i ridhuset, Ebba bara lite lugnt och fint(ev. longera) för imorn ska hon ta si fossingarna och kännas och klämmas lite på. Otto ska gå lite ordentligare, lite bommar och studs hade väl varit nyttigt och så kör vi skogen imorgon :)

Måndag

Idag har varit en rätt dålig dag - men med sina små ljuspunkter!
Varit riktigt fint väder med sol och grejer, riktiga vårkänslor nu :)

Otto fick bara skrittas en kortis, skulle rida klokt men fick vända hem efter en stund för jag mådde inte alls bra.. På eftermiddagen red jag ut på en överpigg liten dam, fick bli en hel del lydnadsjobb för hon va lite väl glad emellanåt. Avslutade med att hoppa lite buskar och diken och då blev hon galet taggad! Hon är väl "fältävlansavlad" och har tränat en del terräng som fyraåring tror jag så är väl inte helt jättekonstigt kanske!
Hon var iaf förvånansvärt fin för att ha vilat två dagar :) Nu på lovet blir det tid att komma igång igen med henne vilket känns kul!

Sol, öronen framåt på en väldigt pigg häst - livet känns rätt härligt då!

Lite blandade bilder från mobilen..

Er dröm, min vardag.. Haha elleeeeeeeer?!


Presenten jag fick av min käraste, tack!


Se så fint det matchar med mitt Lamicell schabrak! Lovelove:)


Söta flickor på tävlingen igår


Ottos väldigt (miss)lyckade knoppar i lördags. Ne men de dög väl faktiskt :)


Ronja The one and only Håkansson, söt tjej osv! Tur att jag har en ungefär lika konstig kompis som går med på det mesta jag hittar på ;)


En film som ni aldrig har sett förut.


Ganska jättesöta!!





Lillen var faktiskt riktigt duktig igår på tävlingen, felfri i LD och debuterade LC med ett ner på Kelly. Svinto va lite snål så de fick två stopp men annars gjorde de en väldigt bra runda :) Lite sådär småstolt över min lillasyster faktiskt, tycker nog att hon rider finast och mjukast av alla små om jag ska vara ärlig :)

I övrigt var gårdagen segsegseg och alledels för lång, men fanns lite trevligt folk som lös upp dagen iaf!

Alldeles strax...

Skall jag hoppa in i duschen en snabbis och sen vid 11 skall jag ut till Traume och rida Malena, sen är nog planen att fixa mina hästar och när de är klara så skall jag rida Obelix. Braaaa dag! :)



FILM från helgen (1.20m)

Bler enbart film från 1.20metern, eftersom mamma hade lyckats filma helt fantastiskt dåligt i 1.25m, förstår inte hur man kan vara så kass.....

1: Kom bra på hindret, han hoppade fint, red bra efter.

2: Kom bra på hindret, men var lite för mycket framme själv, han hoppade helt okej (med tanke på att han enbart brukar hoppa över halva muren ibland)

2-3: Eftersom jag inte såg något avstånd så blev det lite för mycket i handen, men överdrivet mycket, kom lite för nära men han hoppade fint.

4: Red honom bra genom svängen, kom bra på hindret, han hoppade fint.

4-5: Red helt okej, fick inte för mycket i handen, bra väg, kom bra på hindret, han hoppade fint.

6: Kom till en helt okej avsprångspunkt, kunde haft lite mer på ytter, blev för snabb med överlivet vilket ledde till ett inte så bra språng och korsgalopp efter.

7a+b: Kände ett långt avstånd, och eftersom Castro väldigt ofta (snudd på alltid) får trångt i kombinationer så var jag tvungen att ta tag ganska mycket i honom och då tappade han ryggen lite över a men hoppade fint över b. Jag blir även liggande framåt och därför flyter han iväg framåt efter hindret.

8: Har honom lika mycket på båda tyglar, kommer helt okej och han hoppar fint.

9: Får till en bra sväng, men kastar mig själv fram för snabbt ich då tappar han ryggen i språnget.

10: Kommer helt okej ur svängen och han hoppar fint.


Resultat: 2 tidsfel (för ovanlighetens skull...)

Han kändes väldigt fin och lyssnade på mig genom hela banan, och inte heller gick det fortare och fortare. Jag satt stilla och var snabbt upp med överlivet efter hindren i större delen av banan och gjorde inte heller någon stor miss. För en gång skull är jag nöjd med BÅDE hästen och min prestation. Året börjar helt okej för vår del.

Sen vet jag att de flesta klagar på att jag rider i ett väldigt undertempo hela tiden, och jag förnekar det verkligen inte utan jag är FULLKOMLIGT medveten om mitt tempo. Men både jag och Castro trivs i detta tempo och för oss behöver det inte gå fortare av någon anledning, så varför då rida fortare? ;)





Han är ju ganska fin trots allt!


Dagens resultat

Är fortfarande helt lycklig efter dagen, sen har det väl inte varit något negativt att ha familjen Håkansson på besök! Mycket mysig kväll :) Dom åkte iaf nyss, och då gick jag ut och nattade hästarna med kraftfoder och lite extra hö, då de fick komma in redan klockan 5 och få sin kvällsmat så fick de lite extra nu så de har lite att tugga på inatt! Passade även på att smörja in Ottos mugg och sätta på backontrack och byta vatten och pussa lite på dom fina :) Så himla mysigt att va ute hos hästarna på kvällen när de fått lugna ner sig lite, dvs inte direkt när de kommit in då de är lite uppjagade osv :)

Men iaaaaaf, dagens resultat lite mer detaljerat!

Ramazotti
120 bed A:0 

Började dåligt med att jag inte hann hoppa fram ordentligt, va nämligen så att de blev nå knas med tiden/klockan någonstans så helt plötsligt hade vi bara tre minuter tills klassen skulle börja och då hade vi inte tagit ett språng ännu! Hade dock värmt igång honom innan men ah, inte jättekul. Sen va han dessutom jätteseg och svarade inte alls fram för skänkeln, trång framhoppning med många som skulle hoppa fram samtidigt. Blev kaos därinne! Inne på banan va han egentligen rätt fin, men fortfarande alledels för seg och jag fick inte alls fram honom.. På hindrena va han fin, jag som klantade till mig på treans hinder, ett maxat räcke med gröna bommar. Såg inte alls något avstånd och dök då ner på halsen, så där rev vi. Sen till femman, då skulle jag ha fram honom, - vilket inte gick som var tänkt och de blev lite kaos och vi kom helt fel.. Efter det kvicknade han till lite och resten av rundan va helt okej! Kombinationen va ganska lång så vi fick gasa på ordentligt så det blev nästan lite kort istället, men då va jag duktig och rätade på mig så va det inga problem(hehe).
4 fel

125 bed A:1a
Här var han mycket finare och vaknare, redan på framhoppningen men framförallt inne på banan!
Själva rundan va faktiskt rätt bra tycker jag, det enda som jag skulle velat ändra på är att jag blev väldigt dragandes till fjärde hindret, som va samma räcke jag rev i klassen innan. Dock va jag duktigare här och satt kvar där jag skulle så då vart det inga problem egentligen. Sedan var kombinationen typ ännu längre i denna klass så vi fick lite långt, va kortare anridning så vi fick inte riktigt upp galoppen ur svängen. Annars va allt typ bra :) Blev alltså en felfri ritt som räckte till en vinst! (Hade lite "tur" med dom andras otur) ;)
0 fel VINST

Så det här var ju en riktigt rolig dag och början på en förhoppningsvis lika rolig säsong!
125cm kändes ju inte alls svårt, nu vill jag bara hoppa lite svårare 120-125 rundor innan vi tar steget upp på 130!

SE SÅ SÖTA! Kärlek vid första ögonkastet :')



Imorgon blir de ponnytävling hela dagen, först ska Lillen tävla båda sina sen ska jag även jobba. Förmodligen får båda hästarna vila, tvek om jag hinner rida efteråt. Hoppas kan man ju! :)

Världens bästa

Idag var min häst KUNG, hela dagen!
120 fick vi ett(eller två?) pet i, båda mitt fel. Han va allmänt seg och svarade inte alls fram för skänkeln så blev lite kaos.
125 slog han till på stort och va riktigt guld värd och vi nollade med faktiskt en riktigt bra runda! Var ingen som lyckades med samma "bedrift" så blev en vinst!

Nu måste jag städa lite innan middagsgästerna kommer så vi får höras sen!

Håll tummarna för oss idag!


Ingen bra form.

Tävling imorgon för min och Castros del, men jag kan ju inte riktigt påstå att vi är i bra form. Idag var han ett riktigt jävla as, ursäkta språket, men seriöst, han var inte rolig.

Red först en tur i skogen och då skötte han sig helt okej till en börjen, fin i munnen och jobbade bra i stort sett hela tiden.

Men sen efter ett tag så blev han sur och efter det så tänkte han minsann inte ge sig, han stod och studsade och skrapade och kunde inte gå framåt, ni vet sådär rolig dom min häst kan vara.

Lät han skritta på långa tyglar ett tag och gick sen till ridbanan istället, till en början var han helt okej, men sen började han bråka igen.

Han kunde inte ta ett steg framåt, utan skulle bara backa, studsa, ställa sig rakt upp på bakbenen. Vid de få tillfällen jag fick han att gå framåt på långsidorna så gjorde han ett jätte skutt så jag tappade tyglarna varje gång och sen drog han iväg i sken för att sen stå och studsa och inte ta ett steg framåt igen. Jag var 100% beredd på att han skulle göra sina skutt rakt upp i luften, men ändå kunde jag inte hålla kvar tyglarna, han har en jävla teknik!

Men efter ett långt tag bråkandes så gav han sig, och när han kunde galoppera avslappnat ett varv åt båda hållen så avslutade jag honom med massa beröm.

Men ja det känns ju bra tills imorgon, eller??




Men iaf så blir det att rida en sväng på honom imorgonbitti innan tävlingen, så jag kan checka av hur han känns och om jag skall vara med eller inte, tar kanske till och med fram ett litet hinder för att testa ytterligare lite. Inte så kul att komma till tävlingen med en häst som enbart bråkar, han blir ju lite farlig när han håller på också eftersom han har noll koll på vad han gör, han stänger ner verksamheten i hjärnan totalt.  Knäpphäst!





Mamma red Curt idag!

Sen har jag även ridit på Malena, hon däremot gick mycket bättre än Castro. Hoppade några skutt vilket hon gjorde bra, dock blev det endel bock efter när jag kom på i galopp, det blev lite FÖR roligt ett tag. Haha Men hon lyssnar bara bättre och bättre, och som jag sa sist, traven är hon riktigt fin i nu! :)





Den som sa att man inte kunde köpa lycka för pengar visste inte att man kunde köpa häst?

Eller i detta fall åka på träning haha ;)
Är massa glad efter träningen igår, och riktigt taggad inför tävling imorn!
Idag joggades han en vända i skogen bara för att rensa skallen lite inför tävlingen.

Allt är i princip fixat, ska bara knoppa imorgon innan vi åker och packa ut i transporten!
Min klass börjar inte förens efter 12-13 tiden så vi åker halv tolv ungefär, går upp vid sex och låter Otto gå ut och äta frukost med dom andra(om det inte regnar), fixar stallet så det är klart för kvällen och sen tar jag väl in honom igen runt 10, borstar och knoppar! Sen efter tävlingen ska vi tvätta Kelly och på kvällen kommer Håkanssons på middag! (för att fira dagens vinster och min 19års dag hehe)


Vår senaste tävling där vi var placerade i båda klasserna :)


Till stallet.

Nu drar jag iväg till stallet, hör av mig sen när jag kommit hem igen. :)



Guld värt

Lillen är bara för underbar ibland!
Trots första träningen i nytt ridhus var han helt fantastiskt och riktigt glänste. Ärlig på hinder och riktigt hoppade mig ur sadeln ett flertal språng! Helt galet vad han öppnar upp bak när piloten sköter sig och gör rätt. Hoppas att bäste Vilhelmsson som var med på samma träning med tottsson fick någonting på film. Slutade med en bana på drygt 1m, vilket lillen lätt lekte runt, gäller bara för mig att hänga med i sprången... Är riktigt taggad på att komma igång ordentligt med den ponnyn nu, tror enormt mycket på honom faktiskt.
Fick hjälp av bäste Håkansson med motionen av dem andra två eftersom att jag inte direkt varit på topp idag. Bägge trimmades i ridhuset, jag red fram Max medan hon red Hektor, sen bytte vi. Jag fortsatte med Hektor och hon red igenom Max. Hektor var mjuk och fin i munnen men lite små lat och omotiverad, det har blivit alldeles för mycket ridhus för honom på sistone eftersom att det inte ha gått att rida ut... Han är annars en häst som helst inte ska gå i ridhus med än en eller två dagar i veckan då han tycker att det är så otroligt tråkigt. Max var lite spänd och stel men släppte igenom fint i slutet, det märks så otroligt stor skillnad när han slappnar av, gångarterna bli 100 gånger bättre osv. Men lätt är det inte... Tog mig och Ronja över en timme innan han gav efter idag men sen var han helt fantastisk.
Imorgon hoppas jag att febern är borta och att det går att rida ut någonstans.


PAUS

Jag tar en paus från bloggen ett litet tag, kanske skriver något redan imorgon eller efter helgen. Får se!
Just nu är det nämligen kaos i mitt huvud och jag går från att må tiptopp ena stunden till att vara på botten nästa. Så måste fixa iordning mina prioteringar, hitta tillbaka till motivationen och släppa lite av pressen!
Inget jag tänker gnälla för er om, så vi hörs när jag är back on track! 


Castro.

Här kommer en liten film på Castro från vår första "1.40m". Bara en liten cm-hoppning från första "tävlingen" förra året. Han är ganska fin min gamling. ;)



Carpe diem

Tror att jag måste be världens bästa tränare att skälla ordentligt på mig lite oftare, för efter sanningarna jag fick höra efter förra veckans lektion har jag fått tillbaka all motivation och lite till. Max har varit helt underbar, speciellt dem gångerna jag har varit själv i ridhuset och verkligen kunnat koncentrera mig. Känslan har varit helt otrolig.
Imorse gick jag upp halv 6, halv 7 satt jag i sadeln påväg till ridhuset för att trimma Max igen, dagens mål var lång och lång med jämt stöd i bägge tyglarna. Något som jag faktiskt lyckades riktigt bra med, hade tränarens ord i öronen, släppte allt annat och bara red. Helt underbart. Kl 8 satt jag i bussen påväg ut till Sjonhem tsm med världens bästa klass. Förmiddagen spenderades i ett ridhus där vi gick igenom löshoppning, bedömning osv, mycket intressant! Teori på eftermiddagen, hur extriören påverkar ridningen, språngkurvan osv.
Trimmade lillen i ridhuset på kvällen och svävade på moln i en timme, den ponnyn är så otroligt tacksam att jobba med! Tyvärr har jag också fått en härlig feber efter att ha befunnit mig i härliga, varma ridhus hela dagen.... Eller?  Aja, bara att försöka göra det bästa av situationen och hoppas på att man mår bättre imorgon för just nu kan jag verkligen inte bli sjuk igen... Jag har verkligen börjat inse hur mycket hästarna betyder för mig, att bara släppa all skit som snurrar i huvudet och verligen rida, trimma sig svettig tills allt bara stämmer, tils man svävar över marken i takt och harmoni, det gör livet värt att leva.
Nu ska jag bara försöka njuta av att hästarna är på topp och jag är på g. Att njuta av nuet och inte oroa sig för framtiden är svårare än det låter.

Du fina!

Idag har man minsann inte gjort mycket inte! Gick upp vid 11, satt framför tven till 3, dammsög lite innan mamma kom hem vid halv 4. Klippte lite knutar på katten och åkte sen till stallet med modern.


Idag fick pållarna bara en kort tur på rakbanan. Red först på åkern men eftersom Castro fick så stora styltor så gick vi till rakbanan där det var djupare snö. Tog den upp och ner en gång i trav och min fina jobbade som en gud. Riktig fin idag. :)


Riktigt jobbigt ridunderlag nu för tiden, antingen isbana eller styltsnö, men bara man vill så kan man hitta ställen där man kan jobba dom helt okej ändå, bara man vill så kan man, men visst hade det underlättat med ett ridhus. haha




Medans mamma fixade hö till hästarna så gick jag en liten promenad med Stina i mörkret. Mysigt! :)





Men imorgon blir det ändring på slappheten för då skall jag hjälpa Alva med hennes hästar, fixa mina hästar och på kvällen är det hopplektion på Obelix. En bra dag imorgon helt enkelt. :D


ergtfhj

Idag har jag faktiskt varit hemma, IGEN! Hehe..
Har så jävla ont i ryggen så har knappt kunnat sova inatt, och sen som grädde på moset så försökte otto dra iväg när jag tog ut han imorse, snorhalt som det va drog jag omkull iallfall och grisen sprang iväg! Mindre glad sara kan jag lova ;) Som tur var sprang han ut i hagen, dock fel hage så fick jaga honom i vilket fall...
Kändes iallafall inte helt bra att åka och spendera en heldag i stallet när jag knappt kan stå eller gå, än mindre rida och hålla på med löshoppning i ett kallt ridhus. Njaa.

Så dagen har spenderats med en massa pluggande, har faktiskt pluggat konstant sen klockan 10! Har bara lite kvar på svenskagrejen som ska in imorn, så de lär jag ju hinna med ikväll iallfall! Ute i god tid som vanligt haha, men jag intalar mig själv att jag jobbar bäst under press! ;)

Taggad på tävling ihelgen, blir att spruta på hej vilt med liniment och stretcha duktigt så kan det nog gå! Förhoppningvis har hästen grisat färdigt för veckan är är sådär snäll och gullig som han brukar va :)

Hästarna får iallafall vila idag, funderade lite på att longera Otto iallfall eftersom som ni kanske vet så mår han inte så bra av att vila.. Men underlaget och vädret är ju mindre mysigt så.. Förhoppningsvis får jag plats på hoppträning imorn oxå :)


Favoriten!


Glad tandlös tjej på språng.


Dagens ridning

Resten av denna dag har väl ungefär fortsatt i samma kassa spår som innan..
Men hästarna gick iallafall riktigt bra, och det är ju alltid trevligt! Lös upp min dag litegranna iallafall..

Hoppade Otto några språng och han slog riktiga lyror idag verkligen! Tyvärr vet jag inte vad som hänt med min ridning, skyller på min jävla rygg(som är som den är eftersom jag inte tränar och stretchar den rätt osv)
Även Ebba fick hoppa lite, fast lägre då. Gjorde likadant som sist och hoppade på volt, hon va väldigt taggad och gjorde massa luftsprång, benen fort hit och dit före,efter och över hindrena! Knas! Men hon fick till många fina språng hon med! Bytte lite taktik oxå och lät henne springa full fart(typ) mot hindrena så hon ska lära sig.. Snabb i benen va hon iallafall, och gjorde inga jättehemska språng fast hon kom lite fel här och där ;)
Förhoppningsvis får jag plats på hoppträning med Otto imorn, det behövs verkligen inför helgen!
Har inte ens kommit igång med hoppningen klokt iår ännu.. Så det börjar bli dags!

Sitter för tillfället och kollar hästjobb, gud vad man vill åka typ nu! Ska faktiskt ta och försöka skriva ihop något klokt och skicka iväg lite mejl, har man lite tur så kanske det händer något!


Fine tramsson åker förstås med om jag ska någonstans!

De går bra nu!

NOT.
Försov mig imorse helt galet mycket så fanns inte en chans att hinna till skolan. Va "bara" en tvåtimmars mattelektion jag missade men jag va ju sjuk förra veckan så de va väl inte så himla bra. Sen har min mobil vägrat samarbeta så de samtal jag tänkt ta tag i och ringa gick inte att genomföra, dessvärre..  
Har iallafall fått en hel del plugg gjort, tyvärr är de små gruskorn mot det berg jag har kvar. Typ.
Sen är jag jätteförkyld och kan knappt äta så känner mig helt seg trots att jag sov över 10h inatt.
Ska bli sjukt skönt med lov nästa vecka, sen är det faktiskt bara ynka 6v kvar till påsklovet och efter det är det bara praktiken kvar! Halfway there.. :)

Nu ska jag iallafall släpa mig ut i stallet och mocka, sen ska vi till ridhuset. Tror de blir lite bommar och små hinder bara, Lillen ska väl hoppa Svinto så får väl leka lite med det vi tar fram åt henne.


Snygga tjejer i Vetlanda förra året. hehe.

Gammeltanten som pratar.

Igår var som sagt en ganska fullspäckad dag för mig, eller iaf fullspäckad för att vara en dag i mitt liv. ;)

Först åkte jag ut och red en tur på Obelix tillsammans med Julia. Red en sväng i ridhuset. Som vanligt skötte han sig som en liten prins. Han blir bara finare och finare hela tiden. :)





Efter Obelix var det farväl till min gamla plasttand och hej till min nya löstand. Känner mig otroligt gammal-19år och redan med löständer. ;) Haha Men det gick bra med utdragningen, den enda som kändes var när man fick betövingen, själva utdragningen kändes inte utan det var mest ljudet som var väldigt obehagligt, knakade och knastrade fint. ;)

Men eftesom jag har fått en "skena" som sitter i gomen där tanden är fastsatt så lespar jag fint när jag pratar och sen kan man inte riktigt låta bli att "leka" lite med den hela tiden, tur att jag mest sitter hemma själv. ;)

Men iaf så skall jag leva med denna skena i ca 6 månader nu.


När jag kom hem från tandläkaren så drog jag och mamma ut till hästarna med en gång (det var det här med att ta det lugnt ja...).

Jag började med att ta en tur på Castro på en äng. Han var väl inte jätte rolig igår, i högergaloppen var han mjuk och fin och jobbade bra, men i vänster varv var han lite stel och jobbig. Han har väl börjat sätta lite muskler på sista tiden när han jobbat så himla mjuk och bra, så det börjar väl ta emot lite nu kanske, men det enda man kan göra är att jobba förbi det. :)




Medans jag red Castro så red mamma Curt till Rävhagen. När jag var klar med allt hos Castro så tog jag bilen dit, och sen hoppade lektion för Ninna på Lillemannen.

Han skötte sig verkligen hur bra som helst igår, sög tag i hindren samtidigt som han lyssnade på mig till 110%. Sen fick vi oss ett gott skratt när han bockade runt med mig, han gjorde lite seriebockar, väldigt små och töntiga, han är ju för söt den där lilla ponnyn ibland, synd att inte mamma hade med sig kameran.




Sen var det direkt ut till Traume och rida lektion på Malena medans mamma red hem Curt igen. :) Idag var det bomarbete som stog på schemat. Hon har verkligen blivit hur fin som helst i traven och jobbar på fint och löst hela tiden, men i galoppen har hon fortfarande väldigt svårt, men det käns som att det blir lite bättre och hon försöker iaf göra rätt hela tiden. Duktig bebis! :)



Idag blir det bara ridning av en häst, skall rida en tur i skogen tillsammans med modern min sen när hon slutat. :) Och sen blir det en liten promenad med Stina också. :)

Hörs mer sen. :)

De nya spöreglerna

Jag vet flera som haft svårt att hitta de nya reglerna om spö i TR och nu råkade jag snubbla över dom inne på en blogg så tänkte va lite vänlig och dela med mig av dom. Hehe.

TR Mom 174 Överdrivet användande av spö
Ett spö kan aldrig användas för att ventilera en ryttares temperament. Sådant spöbruk är alltid överdrivet.
Ett spö får aldrig användas efter att ekipaget blivit uteslutet eller efter att hästen hoppat banans sista hinder.
Rundslag är aldrig tillåtet. Med rundslag menas när spöhanden lyfts högre än ryttarens axel. Om hästens skinn går sönder är det alltid överdrivet användande av spö.
En ryttare som missbrukat eller överdrivet använt spöet blir avstängd och kan dessutom få böter
Om hästen blöder på flankerna, i munnen eller ur näsborrarna, eller har märken efter överdrivet användande av sporrar eller spö var som helst på hästen medför detta avstängning.


randoooombild på mig & Apocalypse "CALLE" valack 2004 e. Carte d'or

Tycker det är jättebra med skärpta regler angående spöanvändningen, det behövs verkligen!
Ska bli intressant och se hur de efterföljs bara.. Speciellt här på Gotland! 

Det där med att man inte får slå efter man blivit utesluten känns väl som att det är det som flest kommer "åka dit på" i de lägen hästen vägrat ut sig på då. Är väl inte så jätteofta folk faktiskt slår så att de blir märken eller liknande, på tävling iaf. Blir att säga till de små b-ponnyryttarna ordentligt nu vad som gäller, inte för att jag brukar ha några problem på den fronten så att säga men ;) 
 


Happy birthday

Dagen till ära(eller något haha) så va det sol och massa fint väder!

Passade på att rida ut en runda på Ebba eftersom hon faktiskt va fin och duktig igår :)
Eftersom att hennes träns och främst bettet blev helt sandigt och skitigt igår för någon slängde det på marken i ridhuset igår och vi har inget i vatten i stallet osv osv, så red jag henne på ett av Ottos bett och dessutom utan martingal, inte helt jättesmart kanske haha. Hon var väldigt pigg och stark, men ändå väldigt fin och trampade på väldigt fint i snön ;) Hon kunde tom göra rena galoppombyten vilket aldrig skett innan! Så förutom att hon va lite studsig, stark och drog upp huvudet såfort jag fick tag i henne så var hon väldigt fin och trevlig, roligt!
Sen så hade hon skärt sig massa på skarsnön(ett dumt jävla påhitt dedär), stackars lillan! Fast de va inte alls mycket egentligen men ändå mindre kul. Otto fick iaf vila, lite dumt om han skär upp sig massa såhär nu precis innan tävlingssäsongen börjar då han redan har mugg som håller på och ställer till som de är!

Imorgon ska nog båda gå i ridhuset, lite bommar och så tror jag. Onsdag är nog planen att Otto ska hoppträna tror jag och då får väl Ebba gå om jag hinner innan. 
Som det ser ut nu så blir det nog bara Otto som tävlar i helgen, kör på 120 och 125 om underlaget är bra :) 



NU bör jag typ plugga jättemycket, har lite catching up 2 do men lite kasst med motivation. Mitt sportlov kommer bestå av en hel dels matteräknande, eller försök till iaf! Hehe

 

19!!!!!!!


HAHA fin ony bild men...19!!! Nu har man inte många år kvar naj!

Imorgon.

Här kommer min fullspäckade måndag att se ut.

-Vid 11 skall jag ut till Dahrves och rida Obelix.

-Hem och byta om och sen till tandläkaren och få en ny framtand vid 2

-Helst hinna hämta mamma hemma vid 3 (kan vara lite tidsoptemist här med tanke på att de skall ta bort hela tanden och skapa en ny)

-Åka till mina hästar och rida Castro

-Mocka och fixa allt annat till mina hästar medans mamma rider in Curt till rävhagen

-Kvart i 5 är det hopplektion på Curt för Ninna (mamma rider hem honom efter)

-6.20 skall jag vara ute vid Traume och rida lektion på Malena för Gill

-Sen hem och däcka framför tven. ;)


Får se om jag hinner med denna planering, men det borde ju inte vara några problem. ;)



(så förhoppningsvis är detta sista dagen i mitt liv jag lever med min otroligt fruktansvärt vedervärdiga glugg, eller gluggen blir iaf förhoppningsvis mycket mindre)

Ännu tröttare tjej!

Idag red vi som sagt fuxpojkarna in till ridhuset och hoppade lite. På vägen dit skötte sig Castro helt okej, imellanåt riktigt fin i munnen och han gick förbi slakteriet utan större problem.

När vi kom in i ridhuset så hängde han i munnen rätt mycket till e början, men efter ett tag släppte han efter och blev helt okej i munnen. Idag var han riktigt fin till hinderna, helt okej över, men blev lite stark efter, inte mycket men han stelnade till lite och tog tag i bettet. Men han blev aldrig arg.

Hoppade oxern på kanske 1.30m och räcket på 1.40m, och ja han tar ju inte i för att komma över precis. Avslutade med att hoppa något språng på 1-1.10m när vattenmattan låg under vilket han inte brydde sig speciellt mycket om. :)

Så dagens test gick väl helt okej, det kunde ha gått bättre, men jag är ändå nöjd med min pojk!




När jag var klar med Castro så tog jag några språng på Curt, men inte många eftersom han skall hoppas imorgon också. :)

Kan ju säga att det var en enorm skillnad att gå från Castro till Curt, 1.70m till 1.40m. Men jag kände avstånden perfekt hela tiden så det gick okej trots omställningen. ;)

Hoppade Curt upp till 1m på oxern och 1.10m på räcket vilket han gjorde finfint!




Sen var det bara att rida hem igen. På denna väg ville då inte Castro gå förbi slakteriet, men tur var så hade vi ju trygga Curt med oss. ;) Hehe

När vi kom tillbaka till stallet så gick fadern och modern en liten promenad med Stina. :)


Sen åkte jag vidare till Alvas hästar, tog en liten skrittur på Lillen tillsammans med Ebba i skogen. Hektor hann jag tyvärr inte med.

Vid 6 var det årsmöte, som Sara sa så åkte vi bara dit, hämtade priser, tog en bulle var och åkte hem och åt. :)


Trött tjej

MEN GLAD! Haft en mysig kväll hemma hos familjen Håkansson med middag och grejer, hääärligt!
Var först en superdupersnabbis på WRK's årsmöte, lämnade och hämtade pris, snodde en bulle sen drog vi haha.
Iaf så reds båda mina i ridhuset, va helt okej underlag så det drogs fram lite hinder oxå. Ebba var verkligen jättefin, låg bara och rullade på ett räcke och en oxer på volt och försökte få flyt. Vänstervarvet va lite knepigt, styrbarheten är lite väl låg i det varvet haha. Men många faktiskt väldigt fina trevliga språng och överlag en väldans positiv Ebba och därför en glad Sara! ;)

Sen Otto va jag lite mindre glad på, han va egentligen jättefin men betedde sig som en gris en vända och bockade nästan av mig.. Tyvärr hann jag inte hoppa honom så klokt utan hoppade bara 1m vilket är så jävla tråkigt på honom. Man kan väl säga att 100-110cm är en mellanhöjd för oss där det är lite för lågt för att det ska bli kul och han ska bjuda och anstränga sig, och för högt för att man bara ska kunna sitta och trimma över det.
Annars kändes han "som vanligt" väldigt fin och ibörjan när vi låg och trimmade lite på småhinder kändes han väldigt fin, han hoppade även väldigt väl när det blev högre men blev lite att han backade av eller frös över hindrena. Behöver komma iväg och hoppa i stort ridhus, utan att Ebba är med och stör.. ;)

 

Nu sitter jag och försöker bestäma mig hur jag ska göra ihelgen, vill jättegärna tävla båda hästarna men samtidigt vill jag prova och se ifall Otto beter sig bättre utan att Ebba är med någonstans i bakgrunden. Han är så jävla beroende av andra hästar, speciellt Ebba. Men vi ska prova och ha de i olika hagar och se om han lugnar sig lite, sist vi prova gick han bara rakt igenom tråden hela tiden. Den dagen vi fått laga staket fem gånger gav vi upp och lät dem vara tillsammans.. Så det blir veckans projekt, annars saker som  ska göras denna vecka är väl att jag ska försöka ta tag i att klippa Ebbas ben.. om jag orkar!


Hestarna små.

Nu pyser jag iväg till stallet. 4 hästar skall motioneras och en skall gå en liten promenad idag. Sen hem och försöka snygga till sig lite till årsmötet och när man kommer hem så är det The Mentalist som väntar. :))))




Äntligen.

Det tog sin lilla stund, men nu tror jag att allt skall fungera iaf. :)



Prisordningen

Först och främst, tack till alla som gissade, va verkligen superroligt att läsa vad ni trodde! (btw, fortsätt gärna gissa ni som inte gjort det!!)

Som jag sa så ska jag skriva ut prisordningen iaf :) Dyrast - billigast!
1. Samona
2. Sherry och Kelly (ungefär lika mycket tror jag)
3. Otto och Dillen
4. Jalle
5. Svinto
6. Ebba

Sen är ju inte alla hästar köpa samtidigt och priserna har ju ändrats framotillbaka galet mycket genom åren, och så har vi gjort några riktiga toppenaffärer(i vissas ögon,beroende på tillfälle osv heh) och fått bra hästar riktigt snorbilligt haha eller lyckats få till en bra deal på ett eller annat sätt :) (Sen har vi faktiskt såklart gjort nån sämre affär såklart som man kanske är mindre nöjd med så de jämnar väl mer eller mindre ut sig.)
Va det många av er(som inte gissade kanske) som trodde det va något såhär?


En helt okej dag.

Åkte först till stallet vid 10(?). Red först en liten kort sväng på Castro i "skogen", hade då Dyon tränset med Stinas bett+ utan nosgrimma, men han hängde sig bara i handen och jobbade inte alls så bra som han kan göra...

Så det var bara att gå tillbaka till stallet och än en gång nyta utrustning. Bytte till Stinas träns med samma bett som tidigare, drog mig iväg till ridbanan för ett litet test. Denna tur gick han mycket bättre och hängde inte alls lika mycket i handen, i mellanåt så hängde han lite men inte mycket.

Så tyvärr verkar det som att han inte tycker om det breda nackstycket eller något. Så jag har köpt detta träns helt i onödan. Suck för den hästen!

Jag får helt enkelt spara det till min nästa storhäst, när nu den kommer. ;) haha


(du är ju bara för underbart konstig ibland)


Idag blev Curt enbart motionerad utav Kalle, en liten skrittur på ridbanan medans jag red Castro. Curt klagar nog inte över detta pass. ;)

Mamma gick även en liten promenad med Stina idag. Och efter promenaden så såg vi hennes bebis röra på sig i magen för första gången, ganska coolt faktiskt! :D


(Kalle och Curtan)

Sen vid 2 åkte jag till Traume och klippte Olivias häst. En timmes klippning+en timmes prat ungefär. ;) Man träffas ju tyvärr inte så ofta längre.

När jag var klar där ute så åkte jag och hämtade mamma hemma och sen vidare till Alvas små ponnys. Eftersom Alva har lämnat en sadel hemma fast ingen sadelgjord så får jag rida barbacka, eller hon sa att det skulle finnas någon någonstans, men let's face it jag orkade inte leta.

Iaf så gick vi upp till ridhuset med båda samtidigt, mamma gick med en medans jag red en. Båda två gick väldigt bra idag, Hektor var lite små lat ibland men i största delen av passet gick han fint. Fick även beröm av en dressyrdomare som sa att jag red honom i väldigt fin form, vilket gjorde mig lite glad. Men ja han är ju jävligt snygg när han går i form!

Lillen gick till och med lite bättre idag än igår. Men han galopperar då hellre än travar. Så bara för det fick han mycket travjobb idag, vilket han gjorde finfint. Han orkar inte riktigt hålla formen på lite mindre volter, men han gör sitt bästa hela tiden, det finns mycket kapacitet i den lille, bara han får mer muskler och ork så kommer han bli en riktig stjärna. :)



Imorgon skall jag försöka få in mina två till ridhuset och hoppa dom lite, men ja om det tänker fortsätta snöa såhär mycket så vet jag inte riktigt om jag har så stor lust med en långritt. ;)

Sen är planen att rida en liten skogstur på Lillen tillsammans med Ebba och jag tror nog att Hektor får en dag till i ridhuset, sist jag red honom i skogen så hamnade jag på backen. Haha

På kvällen blir det date med Sara på WRKs årsmöte, fika lite, lyssna på massa som man inte alls är speciellt intresserad av, hämta två guld och sen hem och slappa framför tven. ;)

Ja så ser min dag ut imorgon. ;)

Tack! :)

sara om Film på Obelix.:
kan icke se :(


jag kan inte se:(



Malin om Film på Obelix.:
jag kan inte heller se


Anonym om Film på Obelix.:
kan inte heller se på klippet


Anonym om Film på Obelix.:
kan ej se!


TACK så mycket, jag försöker göra mitt bästa för att få upp den på nytt. Får se om det fungerar denna gång. :)




dagens ridning

okej motioneringen av lillens ponnyer sket sig haha, vet inte varför för hade ju hyfsat gott om tid.. kan ha varit mysstunden jag hade med båda mina, men who knows? hehe :) älsklingshästarna!
båda mina gick iaf varsitt ordentligt pass vilket va prio 1!

började med Ebba som skötte sig helt över förväntan, vilat sen i tisdags tror jag vilket inte är helt okej men hon va rätt lugn och fin ändå, taggade såklart upp sig ju längre passet gick men så brukar det va. Flyttade henne väldigt mycket för skänkeln i skritt och trav, så fort man lägger på vänsterskänkeln flyger hon typ åt sidan så där får man passa henne, man vill ju flytta ett steg i taget. Högern däremot är raka motsatsen, i princip omöjligt! Fy så arg hon blev på mig, blev en hel del sparkar,bockar och hopp rakt upp i luften.. Tillslut släppte det någerlunda och då gick vi över till galopp och då bestod de första 10min av att hon for runt som en kanonkula, bockandes och sparkandes. Sen va hon riktigt fin i galoppen och då avslöt jag ganska snabbt, kunde säkert klämt ur lite till och fått henne lite mer som jag vill ha henne, men samtidigt riskerar man då att ramla över vad hon orkar/har lust med och så slutar passet i pannkaka, vilket händer lite för ofta ;) så vi slöt i tid idag, travade av lååång och låååg. (nu vart det rejält långt här haha)

sen pulsade jag och otto i den superdjupa snön i en av de bortre hagarna. hehe. Nä, snön va inte så djup som jag trott men den va rejält tung och blöt så den sög ganska bra ändå! Galoppjobbade större delen av passet då jag va lite för trött och hungrig för att sitta och traggla massa öppnor och slutor osv i trav. Jobbade i ett lite högre mera "tävlingstempo" för vi har fastnat i lite väl seg "dressyrgalopp"(no offense) senaste tiden. Så fokuserade på att hitta en bra effektiv energisk galopp utan att han blev lång och inte bromsa upp massa i svängarna. Roligt tyckte både jag och otto haha :) när vi travade av så kom han igång riktigt ordentligt och hade riktigt tryck och schvung vilket jag tycker är ett ganska bra tecken på att han jobbat igenom hela kroppen ordentligt, härlig känsla! 


Pappa smyfotade lite när jag red haha:)

nu har kvällens spenderats med lite mysig släkt, middag och kladdkaka. Mysigt mysigt!  



SEN BTW;
Hur intressant tycker ni att det är med dehär dagens ridpass inläggen? Jag kommer fortsätta med dom då det är väldigt bra att ha för mig själv att kunna gå tillbaka och se, utöver det jag skriver i min hästkalender.. Men tycker ni det är kul att läsa eller blir det för mycket/vill ni ha mer detaljer över hur jag/vi(inkluderar ronja&alva) lägger upp ridpassen?

Film på Obelix.

Säg till om ni inte kan se den så skall jag försöka att lägga upp den igen, det är nämnligen så att den inte fungerar på en utav våra datorer, så det skulle vara väldigt snällt om ni kunde säga till om ni inte kan se. :)



stress

Nu ska jag springa ut i stallet och snabbtsnabbt motionera alla fyra små saker. Tror jag longerar ponnyerna och rider mina, Otto behöver gå ett riktig genomkörare men får se vad jag hinner. Sen är det bara att skynda sig och fixa stallet för sen ikväll så får vi finbesök så då gäller det att allt är klart! Hörs senare


Film.

Filmen på Obelix håller på och laddar upp nu. Dock lär den inte bli klar innan jag skall ut till stallet så ni får se den sen när jag kommer hem. ;)



Roligt

Roligt att de faktiskt va en som tog mod till sig och gissade på vad mina hästar kostat, dock var den anonym men whatever :) Sen JÄTTEROLIGT att nåra faktiskt lagt ned tid på att ge lite positiv respons på mitt inlägg, de gillas! 

Anonym om Babbel*:
Tycker du gör rätt i att säga som du tycker. Skulle gissa på att Kelly och Samona kostat ca 15 000-20 000, Otto ca 50 000-60 000, Ebba 30 000-40 000 och då vet jag inget om den sen innan.

Tänker nog inte gå ut med några exakta priser på någon häst, isåfall ska ni kommentera och gissa riktigt ordentligt mycket hehe :) Men om kanske iaf 5st gissar så skulle jag kunna skriva prisordningen iallafall?
 
Lista på några av hästarna ni kan ta med(eller så kör ni bara på de fyra första!)
Kelly - hade startat MSVB hopp.
Samona - hade gått LA hopp.
Otto - Gått MSVB dressyr, 115cm hoppning.
Ebba - Var inriden, inhoppad och hade gått några hopp och terrängträningar.
Sherry - Hade gått LB/LA hopp&dressyr.
Dillen - Hade gått LA dressyr.
Jalle - Ostartad i Sverige men hade förmodligen gått högt i Holland.
Svinto - Hade gått LB hopp&dressyr.

Men woop woop, kom igen! Släng ut lite vilda gissningar nu, jag tar verkligen inte illa upp eller något!  

Tävlingen nästa helg

WRK's tävling blev ju framflyttad/senarelagd till nästa helg, alltså 25-26 februari pga att det va(är) så himla hårt i ridhuset. Anmälde om till den helgen och pengarna skulle dras ikväll, valde dock att ta tillbaka alla mina anmälningar då det fortfarande va hårt där i Onsdags. Eftersom att det är hemmaklubben brukar man komma undan efteranmälningsavgiften så då väntar jag och ser, är det fortfarande hårt kommer jag dock förmodligen åka ändå och starta 1m eller 110 med Otto bara för att han ska få gå en tävlingsrunda så vi kommer igång.
Är underlaget bra får han gå antingen 120/125 eller båda. Ebba kommer som det ser ut nu inte starta överhuvudtaget, hon har fått underprioterats senaste veckorna vilket såklart är synd men det är sånt som händer.
Strök även Lillens ponnyer som bara skulle gått varsinn LD av lite olika anledningar.



Bara att hoppas att det släpper lite i marken till tävlingen, vill verkligen komma igång med tävlandet nu!

Hästarna idag.

Blev faktiskt att jag inte hann med att rida Stina idag, men 5 hästar fick mortion iaf. :)


Malena: Rad dressyr+bomarbete i ridhuset. Hon var riktigt fin och jobbade med mig hela tiden. fast vid de tillfällena då hon gick riktigt fint och var riktigt rund och avslappnad så glömde hon lyfta på fötterna över bomarna, men hallå man kan ju inte komma ihåg allt. ;) haha




Castro: Började med att rida galoppjobb på ängen, men efter ett tag så flippade han ut totalt, galopperade endast uppåt och inte framåt,  efter att försökt få honom i 20 min att tagga ner lite så gav jag upp, han var dyngsur av svett och allt snurrade bara runt i huvudet på honom. Men på vägen hem så tog jag en tur på ridbanan och då gick han normalt iaf, han pallade inte med ett hårdpass idag bara. Alla har vi sånna dagar. ;)




Cortino: Tänkte ta samma jobb som på Castro, men även denna ponny var dryg idag så även han fick sig ett pass på banan, och efter ett tag gav han upp och blev riktigt fin, men ja det tog sitt lilla tag. ;)




Hektor: Red honom barbacka i ridhuset (eftersom Alva har dragit iväg med sadelgjordarna, hehe). Till en början var han litelite lat, men när han kommit igång lite så blev han riktigt fin. Tog inget långt pass, och eftersom det var 20st andra i lilla ridhuset samtidigt så blev det mest runt runt, men lite fick han nog jobba iaf. ;)




Lillen: Red även honom barbacka i ridhuset, vilket var en helt ny upplevelse, han är så liten och späd så man har knappt något mellan benen, så man får verkligen se till att knipa annars hamnar man på marken. Jag är ju van med mina feta djur. Haha ;)

Men iaf så är ju den där hästen helt underbar. Man har ingenting i handen samtidigt som han är väldigt framåt för skänklarna. Även hans galopp är helt underbar, stor och rund och balanserad. Man sitter där uppe och njuter helt enkelt. :)


Bloggsvar (Ronja)

Sara om Ni underbara!:
Vart ska Curt? Har ni fått honom såld?


Svar: Vi skall kanske byta Curt mot en 3åring efter Cyrano de Bergerac, mamma fullblod. Så då skall vi först provbyta i två veckor och om båda parterna är nöjda så blir det ett byte.

Dock så är väl inte jag så jätte sugen på en 3åring som inte gjord någonting med förutom från marken. Jag tycker inte riktigt om att varken ha broms eller styrning. Och det jag själv behöver är ju hoppträning+tävling vilket man kanske inte kan göra på en 3åring precis. Men det är väl iaf bättre med en stor häst än en c-ponny...

Men jag har då inte riktigt gått med på det här!! ;) Hehe








ASDFGHJK

Mår inte helt jättebra justnu, va ute och joggade Otto en snabbis i snön förut, lång och låg i trav och galopp liten stund bara. Han vilade ju igår och två dagars vila är big no-no för honom nu för tiden heh.
Var väl iaf inget som hamnade på min topp 10 lista över smarta saker att göra tyvärr men what to do :)
nu ska jag iaf gå ut och mocka och fixa stallet, är riktigt sur på lillen som drog utan att mocka eller något.

något speciellt ni vill läsa om ikväll??

 

Babbel*

Här kommer en ganska låååång text, läs om ni orkar haha. Ibland måste man bara få skriva av sig ;)
 
Något jag stör mig så sinnessjukt mycket på är all denna avundsjuka i hästvärlden, grunden till allt skitsnack och gnällande! Spelar egentligen ingen roll hur någon tagit sig dit den är är, om den, som nog är favorituttrycket i hästvärlden, "köpt sig upp i toppen" eller om den fått kanske lite sämre hästar och mera fått jobba sig upp så är det ändå aldrig bra, man själv hade ju alla gånger kunnat prestrera 1000x bättre själv i den situationen med de hästarna, eller hur? Visst finns de schysta ponnyer och hästar som går som tåget även i höga klasser och kanske kräver mindre ridning och hjälp än andra hästar, men man kan ju aldrig säga att det bara är hästen. Ryttaren måste ju göra nånting rätt om den faktiskt lyckas vinna MSVA efter MSVA, både i det vardagliga arbetet och inne på banan. För få hästar eller ponnyer funkar ju faktiskt att man bara rider de på tävlingar och då ska det även räcka att man bara styr på rätt hinder. Nja de känns ju ganska ologiskt va? För hur skulle en häst kunna fortsätta prestera på topp tävling efter tävling utan rätt träning däremellan?
Sen är det ju allt som oftast att dessa hästar som verkligen är bäst, är riktiga tävlingsindivider, är väldigt speciella och vill ha saker på sitt sätt.. Och sånna saker kan ju vara jävligt svåra att förstå sig på om man faktiskt inte känner hästen själv.

Sen är det ju det här med pengar, vissa tycker ju det är hemskt intressant att veta på öret exakt hur mycket din häst kostar, för att efter det avgöra hur fin din häst faktiskt är. Jag vet alltför väl att pengar spelar mindre roll än vad många verkar tro, jag har med mina ponnyer många gånger slagit andra ponnyer som kostat upp till 5x så mycket, om inte mer än vissa fall och nu fortsatt lite på den linjen med Ramazotti. Sen kanske mina hästar inte är de mest trevliga alla gånger, det har ju varit mycket jobb och slit - men det är något jag tror du får oavsett hur mycket du hostar upp för din häst. Mer eller mindre bara, men det finns väl alla gånger alltid något att jobba på?

Jag kan erkänna att jag ofta förundras över vad folk faktiskt betalar för sina hästar, när i mina ögon mina, betydligt billigare hästar, är minst lika fina och gör ofta bättre ifrån sig? Men sen vet jag inte, man kanske kommer längre i slutändan med en fem gånger så dyr häst än vad man gör med de jag köpt? Det får väl framtiden avgöra :) Huvudsaken är väl att alla får göra hur de vill, smaken är som baken osv :)
Men det är väl faktiskt så att främst i hästvärlden så handlar det inte om vad man har råd med, utan vad man tar sig råd med.

Något jag inte orkar med är folk som lägger massor av pengar på faktiskt överflödig utrustning, har flera hästar som bara går och skräpar men sen ändå går och tycker synd om sig själv för att man inte har råd med en färdig tävlingshäst. Sälj de hästar du inte använder, sluta lägga pengar på onödigheter och ta dig sen råd med den häst du vill ha! Eller så köper man, rider till, säljer osv tills man har råd eller kommer över den häst man faktiskt vill ha :)

Vad tror ni, hur mycket tror ni mina hästar har kostat? Ronja och Alvas hästar? Vilken häst tror ni va dyrast/billigast? Kan inte lova att vi går ut med de exakta priserna för resp. häst då jag anser att man har all rätt i världen att hålla det privat, men hade varit roligt att få höra vad ni tror?


Min fantastiska lilla Kelly:)

Förresten, tycker ni det är intressant med sånna här inlägg eller ska jag bara hålla käft? ;)


Svar!

Mår lite bättre nu än vad jag gjort under dagen, sovit större delen av denna torsdag så kommer inte kunna sova riktigt än så tänkte passa på att svara på en kommentar!

Emma om igår:
Tar du studenten i sommar? Kommer du bli klar med gymnasiet? Vill du plugga vidare? Till vad?

Svar: Jajamen jag tar studenten i sommar, och nej jag kommer inte ha betyg i alla kurser när jag går ut i sommar. Får se hur jag gör med det som är kvar men det lutar väl åt att göra de kurserna på distans bara. Kommer med största sannolikhet inte plugga vidare efter, iaf inte ännu. Önskar att jag "kunde" göra det men kommer inte fixa det så kommer inte hända ännu på några år isåfall. Har ingen aning om vad jag skulle vilja plugga vidare till heller, drömjobb hade varit typ advokat men hade nog tyvärr inte passat mig haha. :)
/Sara


Mycket häst på schemat imorgon! :D

Imorgon blir det 6 hästar som skall bli plågade av lilla mig. Älskar man livet ibland eller, man skulle haft det så varje dag bara! ;)


Till Karolina

KarolinaWestbergjuldagen:
hejsan!
jag kommenterade ju bloggen för ett tag o skrev ett nr till en sadelmakare..
jag har ny mobil så inga nr finns kvar.. jag har lletat jätte mkt i bloggen men hittar inte min kommentar så jag kan få nr igen?
kan ni kanske kolla om ni hittar den? :)

Svar: Hittade konstigt nog inte heller kommentaren men hittade iaf ett inlägg där din kommentar var publicerad:

KarolinaWestberg
om
om Bloggsvar (Ronja):
det finns en sadelmakare i sanda. hanns nr är 0703 22 57 17.
vene vad han heter men han är iaf sadelmakare!:)

Life isn't about getting chances - it's about taking them


Chanser får man inte, man tar dom. Vilt vågat, hälften vunnet. För att lyckas måste man våga misslyckas.


My dreamhorse:)





MUMS på den lilla svarta.

Han ver verkligen en KUNG på hoppträningen ikväll. Riktigt duktig liten bebis! Film kommer upp någon gång i helgen. :)



igår

Red två hästar och longerade en.. Tyvärr va det bara en av mina, Otto, som gick hopplektion.
Dom andra två va ridskolehästar från Suderbys ridskola som jag fick träna dels longering och sen prova på att göra typ ett ridprov. Allt ingår i kursen Arbete med häst som oxå kan ses som en förberedelse till hästskötarexamen. Både ridningen och longeringen gick helt okej, även knoppningen, bandageringen och visa häst för hand som vi fick göra förra veckan gick hyfsat bra.

Men Otto gick alltså hopplektion, dock va det mest bommar och småhinder eftersom det fortfarande är väldans hårt. Han var faktiskt riktigt fin, har alltid haft svårt med bommar med honom då han mest brukar bli arg på dom. Men denna dag var han så harmonisk och fin så, hade nog varit en perfekt träning om det inte varit så att han fått säkert en liter havre imorse, av misstag. Detta resulterade att han helt plötsligt flippade ur och bockade av mig mitt i lektionen haha. Gris! Hoppade upp, han bockade omkring lite men lät mig snällt nog sitta kvar, läxade upp honom litegranna och sen va han en ängel resten av lektionen igen :)
Jag är helt 100 på att det va havren som fick honom att flippa, han har inte fått havre på ett bra tag och sen en krubba full med havre, ganska logiskt att han blir knäpp igen..

Ebba fick vila för jag kom inte hem förens efter fem och då mådde jag mer eller mindre skit. Somnade rätt tidigt och sov faktiskt iprincip hela natten, vaknade bara en gång vad jag kommer ihåg, vilket är ovanligt lite för mig.

Nu ligger jag hemma med feber och äckelont i halsen och mys. Är dessutom väldigt stel och öm efter min lilla vurpa igår, ett tecken på att jag börjar bli för gammal för att trilla av? ;)



BTW så är Alvin i Vetlanda och tävlar så förvänta er ingen superuppdatering av henne ihelgen..Hehe ;)

Dagens planering.

Idag händer väl inte allt för mycket, utan det är same old, same old. Alla hästar skall fixas och sen ikväll skall jag på hopplektion med Obelix. :) Annars är det väl inte mycket som händer i mitt liv. ;)

Har inte mycket mer på hjärtat nu så jag skriver väl mer sen efter lektionen eller någe. ;)



Nytt och fräscht!

När jag var ute och red Obelix igår så passade jag på att införskaffa mig ett nytt schabrak, idag fick det bli ett blått Lamicell, tänk vad glad Castro blir nu. ;) När jag var där så beställde jag mig även ett till Lamicell schabrak, så förhoppningsvis kommer det hem snart. ;) MUMS!





Morgonpigga/hurtiga är dagens ord tror jag..

20120215076 (MMS)

Morgonpigga/hurtiga är dagens ord tror jag..


Dagen

Woop, glad alla hjärtans dag eller något! Min firas med min kära familj och min mest älskade katt:) och så lilla grIsan och nassekatten förstås!

Är för övrigt på pissdåligt humör, har ätit alledels för lite idag och har svinont i ryggen. Stör mig och blir förbannad på folk av saker jag fullkomligt skitit i vanliga fall, men hungrig och trött är väl ingen jättebra kombination ;)

Ridit Ebba som va helt skogstokig haha, galopperade väl ungefär 45min i sträck och då bestod större delen av det av bockar och sparkar och andra knasigheter. Började bocka omkring redan i skritten och sen forsatte det så hela passet i princip. Sen blev hon ganska trött och va väldigt fin när jag trava av iaf :)

Otto longerade jag bara en stund så han skulle få rasta av sig lite i huvudet. Han ska hoppträna imorn så kan ju va trevligt om han lägger sin energi på lite rätt saker :) Han va väldigt fjantig och spänd, sen är han ingen häst som direkt kommer till arbete på lina utan han tycker de är ganska tråkigt och onödigt.



Nu ska jag stretcha ryggen så jag förhoppningsvis kommer kunna sova inatt, sen är väl maten snart klar och efter det blir det väl lite mys+plugg! Får se om jag kommer på något vettigt att skriva här oxå. :)


Saknad














Ni underbara!

Först ut idag blev Castro, han fick gå ett litet "galoppjobb" på stora ängen. Galopperade 4 varv totalt. Han skötte sig fin fint och var mjuk i munnen hela passet. Duktiga hästen min. :)




När Castro var klar så gick jag en liten promenad med Stina. Myspysigt värre!


(bilden är från första turen utomhus efter olyckan, lyckades komma 20m utanför stallet med hjälp av 3 personer, finaste ponnyn! )


Efter Stina åkte jag hem och hämtade mor min och sen vidare ut till stallet igen.

Medans modern min mockade så red jag Curt in till ridhuset, tog till och med tid idag och det tog ca 35min och då tog jag en liten hopprunda också, men nu förtiden kan man ju trava hela första biten på vägen eftersom det är snö, sen när det har töat så måste man ju skritta där så då tar det väl kanske 15-20min längre.

Iaf så var Curt en riktig liten prins idag, han hoppade väldigt fint och bjöd otroligt bra till hindren samtidigt som han lyssnade väldigt bra på mig. (Film kommer kanske inom snar framtid)

Kul att avsluta med en riktigt lyckad träning, han åker ju trots allt till fastlandet i slutet av veckan... Mycket farväl detta år...





När Curts lektion var slut så tog jag bilen ut till Malena medans mamma red hem Curt.

Idag blev det en dressyrlektion för Malenas del. Hon var ganska hängig i handen och jobbade lite emot mig idag, i vanliga fall brukar hon vara så himla mjuk och fin i munnen. Men jag antar att hon har börjat sätta lite muskler på ställen som hon inte haft muskler på förr och då tar det ju emot lite, det är bara att jobba förbi det stadiet.

Men trots att hon hade lite svårt idag så skötte hon sig fint, och tydligen så såg hon väldigt fin ut iaf. ;) Det kan nog bli en fin liten speed häst den där. :)




Imorgon blir det förhoppningsvis lite bus med Alva och Sara, tror dock inte Sara vet om att jag och Alva tänker dra in henne till staden, hehe, men om hon nu inte kan ta sig in så skall iaf jag och Alvin leka lite, det var allt för länge sen sist! :)


Fina hästar!

Mina hästar är riktigtriktigt fina justnu, just sayin' ;)

Ebba fick bara gå lite lugnt och lätt, massa basic stuff mest. Hon kändes fin, lite jobbig i vänstervarvet men väldigt fin i högern. Målet va att ha henne positiv och framme för skänkeln utan att hon bara rusar iväg.

Sen trimmade jag Otto lite mer ordentligt och avslutade med att galoppera honom i lite högre tempo några varv.
Han kändes iaf fin och det är mycket som lossnat senaste dagarna, tex så va det mycket lättare att ha honom rak även när jag red en bit innanför spåret än igår bara. Han har varit så himla positiv senaste passen och de känns verkligen stor skillnad nu när jag börjat rida honom ordentligt i princip varje dag och dessutom plockat bort stor del av kraftfodret. Går lixom att säga till honom när han går och maskar utan att riskera att man flyger av haha, kan sätta lite press på honom utan att han blir helt knäpp! Treeeeevligt :)

Måste bara säga för 1284568 ggn hur sinnes jävla tävlingssugen jag är asså! Känner mig sjukt redo att utvecklas det här året heh :)

 


ACTA AVTALET

Vet inte hur insatta alla är i det här, men det är ju nu så att Sverige nyligen skrivit på detta avtal med flertal andra länder. Dock har det inte trädit i kraft ännu då riksdagen fortfarande kan säga nej så vi kan fortfarande göra skillnad! Jag ska erkänna att jag inte alls är särskilt insatt i sådant här men tycker samtidigt det är väldigt intressant. Tänkte inte göra värsta åsiktsinlägget men kände att jag iaf ville skriva nånting om det!

Det värsta enligt mig är nog att Sverige som ska vara ett demokratiskt land, inte låtit folket haft någon del i detta beslut utan det har varit väldigt nedtystat allting.

För att lite snabbt förklara vad det handlar om:
"Vad är Acta?
Acta är ett internationellt avtal om åtgärder mot piratkopiering och varuförfalskning. Det har förhandlats fram av USA, EU-länderna inklusive Sverige och nio andra stater. Syftet är att få gemensamma minimiregler för hur intrång i upphovsrätt, patent, varumärken med mera ska beivras. Det motiveras med att falska varor och kopior skadar lönsamheten i många branscher."
- Dagens Nyheter

Det många nog tror är att avtalet enbart är till för att stoppa fildelningen på internet, vilket fine det hade jag kunnat köpa, men avtalet handlar även om att stoppa piratkopiering på kläder och framförallt, medicin som de fattiga länderna använder för att behandla sjukdomar såsom malaria och hiv. Folket i dessa länder har ju omöjligen råd med orginalmedicinerna och använder istället de billigare kopiorna. Läkare utan gränser är ett exempel på en organisation som är emot avtalet. De behandlar runt 160 000 människor drabbade av hiv, till största delen med kopierade läkemedel. Många av dessa människor riskerar nu att dö om avtalet går igenom.
Sedan är det väldigt många som värderar sin anomynitet på internet och vill kunna göra som de vill utan massa skit, men detta tycker jag ändå är mindre viktigt om man ska se "the BIG picture" lixom.  

"– Avtalet skrivs inte för vanliga människor utan av stora företag för deras egen vinnings skull. Och den som anklagas för att bryta mot reglerna i avtalet har bevisbördan och måste bevisa sin oskuld. Det är inte okej, sa en maskerad demonstrant som kallade sig Anonymous." - Dagens Nyheter

Vill man skriva under protestlistan mot ACTA AVTALET så kan man gå in HÄR!


Dagens happenings...

-Så fort som möjligt skall jag kasta mig ut till stallet
-Rida en sväng på Castro (galoppjobb kanske)
-Skritta en liten sväng på Stina
-Mocka+fixa allt annat i stallet
-Rida Curt till hopplektion (Rävhagen)
-Hoppa Curt
-Mamma rida hem honom, jag åka ut till Traume
-Rida bomlektion på Malena.
-Hem och äta mat.


Ja ungefär så ser min dag ut idag. Mycket häst med andra ord. ;)



Mina sadlar

Innan jag slocknar tänkte jag bara passa på att svara på Annies fråga(som ifs va till ronja men i brist på annat så tänkte jag att jag oxå kunde svara).

Annie om Den absoluta favoritbebisen.:
Vad har du för sadlar på dina hästar? + dom andra du rider ;)

Svar: 
Jag använder för tillfället en ganska gammal Zaldi Star hoppmodel på båda mina hästar. Den enda sadeln som är tillräckligt stor för mina överben haha ;) Sen har jag oxå en Jacson Legano (hopp) som inte passar någon av mina men som jag använde förut. Den är tillsalu btw så letar ni sadel så är det bara att höra av er ;) Tills den blir såld får jag väl använda den om det kniper på sadelfronten, annars hänger den bara där.
Utöver dom sadlarna har jag/vi även en Zaldi Star till, fast allround som jag brukar ha som extrasadel och red även i den jämt hemma förut. Alldels för liten för min stora röv (och långa ben) så numera har Lillen den på Kelly mest.

Zaldi Star:n - Inte just denna men en likadan.
 Jacson Leganon.

Nu ska jag sova, pluggandet gick inte jättebra men kladdkake-bakandet desto bättre(tummen upp!) sen så fastnade jag framför Franklin&Bash oxå så duschandet får vänta tills imorn :) Nattnatt!

Slut på ännu en vecka

Idag har bara Otto ridits, kände att det var bäst att skona Ebba ifrån mitt humör idag. Plus att hon behöver skos om, och då åker nog snösulor på. Har ju varit plusgradera idag och hon brukar ha lite halvsvårt att hålla sig på benen när hon inte har massa snöstyltor så ;)

Va iaf väldigt disiplinerad när jag red Otto idag, för en gångs skull. Jobbade till största delen av passet i galopp, men när gör man inte det egentligen? Hehe ;) Han fick jobba mycket skänkelvikningar och flytta för skänkeln överhuvudtaget. Lite förvänd galopp, byten och sen något så otroligt svårt och jobbigt som att rida en meter innanför spåret! Pisamt hur dålig balans min häst har asså! Han blev otroligt frustrerad för att han inte fick gå på spåret och blev verkligen helt besatt av att lyckas lura mig och hamna på spåret. Men nu är planen att vi ska köra hårt på det ett tag framöver, att inte rida på spåret utan en meter innanför ungefär. Han behöver verkligen träna upp sin balans och bli starkare där, något man oxå märker i galoppombytena där man verkligen måste ha full koll på allt för annars kan han inte byta. Vilket kan bli lite jobbigt på tävlingsbanan, man ska ju inte behöva samla ihop honom jättemycket och trixa och fixa för att han ska kunna byta. Har knappt märkt det förut, att han har så dålig balans. Va egentligen först i onsdags på dressyrlektionen när vi skulle trava av en bit innanför spåret jag märkte det, att han ramlar åt alla håll och kanter. Men det är ju "roligt", att man alltid hittar saker att ta tag i och förbättra! I övrigt var han superfin! :)


TRAMSSON:)

Nu ska jag göra kladdkaka, duscha och plugga matte och sen sovaaaa! Imorgon slutar jag redan vid elva och sen har jag en trevlig dötid till klockan två då min buss går som först så då har jag ingen aning om vad jag ska göra. TRÅÅÅÅÅKIGT!

Lever fortfarande...

Känner att det går lite små segt att börja blogga igen...
Igår var det travgala, mycket trevligt! Vad som hände sen är historia... Haha skämt åsido, men kvällen slutade iallafall mycket trevligt med ett härligt gäng halvgalna hästtjejer på efterfest kl 4 på morgonen.
Har väl inte varit så väldigt effektiv idag kanske, alla tre pållarna fick gå i skritten medans matte mockade och pratade skit, mycket välbehövligt ibland!
Har väl överhuvud taget inte varit speciellt effektiv dem senaste dagarna, sömnbristen kanske börjar ta ut sin rätt. Så går det när kugghjulen i huvudet inte kan sluta snurra. 
Men nu ska jag verkligen försöka att börja ta tag i mitt liv, jag ska bli ansvarsfull och få tillbaka lite självdiciplin.
Ansvarslös kan man vara på lördagar! Fick några mycket peppande ord igår av en person jag ser upp till och beundrar mycket, känns otroligt bra faktiskt. Tänk att så lite kan göra så stor skillnad!
Överhuvudtaget är jag en person som bryr sig lite för mycket om vad folk kan tänka och tycka, det tar så otroligt mycket onödig energi, samtidigt som det gör mig osäker. Det är något jag verkligen försöker jobba på men det är inte alltid lätt, speciellt inte när man vet hur mycket skitsnack det är här på ön.

Pållarna är fortfarande helt underbara, för det mesta iallafall. Jag börjar undra hur jag någonsin ska klara mig utan min superfux, han är nog den som känner mig bäst. Dagar jag är ledsen gör mig glad, när jag är irriterad tvingar han mig att bli koncentrerad tills jag släpper allt annat, han är mannen i mitt liv helt enkelt! Haha jomen typ, för tillfället iallafall.  Det känns som att vi är inne på rätt spår nu, äntligen har jag slutat lyssna på alla "expert råd" och insett att jag är faktiskt den som känner Hektor bäst, allt vi har gått igenom tillsammans har satt sina spår. Han är trots allt som häst den häst jag litar mest på, jag litar på den ponnyn till 100% för allt han gör har en anledning, allt har sin förklaring, det är bara jag som inte klarat av sanningen. Han tvingar mig att lära känna mig själv, för att han känner mig bättre än vad jag känner mig själv, han får mig att inse saker som jag aldrig skulle gjort utan honom. Han är har fått mig att utvecklats och mogna så otroligt mycket som människa och för det kommer jag vara honom evigt tacksam.  
För Hektor är inte bara en liten röd ponny, han är så enormt mycket mer.
Bjuder på en bild från igår...

Bloggsvar (Ronja)

Annie om Den absoluta favoritbebisen.:
Vad har du för sadlar på dina hästar? + dom andra du rider ;)


Svar: På mina egna hästar använder jag oftast min Prestige Michael Roberts, men sen har jag även två Prestige Golden Star, men dom är det mestadels mamma som rider i eller om det är någon annan som rider mina hästar. :)

Sen har vi en Hubertus dressyrsadel, vilken jag snudd på aldrig rider i, den passar inte alls mina ben, så även denna sadel används mestadels av min moder. ;)

När jag tävlade Stina som mest i dressyr så fick jag låna en PFIFF sadel utav Sopheia, vilken var riktigt skön och bra. Min sits blev väldigt mycket bättre i den. :)

Obelix har förut haft en Prestige Meredith Michaels Beerbaum sadel, men eftersom den var för smal i bomen så har de precis köpt en Globus Clic sadel.

Malena har en Henri De Rivel hoppsadel. :)



Han ger mig lycka.

Idag har det då varit en helt underbar dag i stallet, men självklart saknades det en röd liten vovve...


Men iaf så åkte vi först in till stan (skrubbs) och klippte en häst, 200:-+ i plånboken, sen såg jag på när mamma red Bellman (en grå tjock liten travhäst)

Sen Åkte vi ut till våra små djur. Både Curt och Castro fick sig ett pass på ridbanan idag. (Mamma red Curt)

Castro var verkligen en GUD idag. Jag hade verkligen ingenting i handen och han var bra framme för skänklarna. Idag kunde jag göra allt som jag aldrig kunnat göra förut. Byta galopp flertal gånger, gasa på långsidan och sen med enbart hjälp av sätet få tillbaka honom till kortkort galopp, sluta på diagonalen i galopp och sen byta galopp när jag kom fram till spåret, ja snudd på allt kunde jag göra utan att han blev springig eller stark eller något, utan han stannade kvar hos mig hela tiden. UnderbaraUNDERBARA varelse!



Curt var tydligen också väldigt fin idag, jobbade med mamma och inte emot, men sen hade hon ju också ett jaktkandar på honom såååååå. ;) Hehe Men han är jävligt snygg den där ponnyn när han går i form, MUMS på honom. :)



När allt var klart så gick vi en liten promenad med Stina, så fick hon röra lite på fläsket och se på lite annat än bara hagen. :)


I MISS MY PONY



Hittade en film från i fjol på Sammisen, gud vad jag saknar henne! Men vi hade verkligen växt ifrån varandra på slutet av vår "karriär", jag kunde inte rida henne längre och allt blev bara fel vilket bara gjorde att vi tappade förtroendet för varann :( synd för första halvan av 2011 va grym med henne!

Den absoluta favoritbebisen.

Lite vila + Ny sadel gjorde susen för Obelix. Han var riktigt pigg och framåt idag, och han sökte sig även neråt väldigt fint fast vi var i skogen och fast han gick först. En riktigt duktig liten bebis helt enkelt. :D




Sen har jag även tagit en tur på Castro idag. Jag och mamma tog en tur i skogen tillsammans, hon red Curt.

Castro var verkligen superfin på vägen bort, galopperade större delen av passet, men på vägen hem vart han väldigt pigg. Till en början var han väldigt pigg samtidigt som jag inte hade något i handen, sen efter ett tag så fick jag istället allt i handen, det blev några sparkar och ett litet luftsprång, men öronen var spetsade framåt hela tiden så det var nog mest av glädje idag. ;)

eftersom han blev lite pigg på slutet så avslutade jag med att rida på ängen. Asså den hästen är ju för tillfället helt underbar. Hade inget i handen och han skötte sig fin fint. Tränade lite byten vilket han gjorde riktigt bra, drog varken innan eller efter, trot eller ej så samlade han ihop sig otroligt fint och gjorde rena och fina byten, det är min gamling det. ;)




Stina fick faktiskt vila idag också. 4 ggr den här veckan är inte helt okej. Men för tillfället så skrittar vi ju bara på henne så det gör väl egentligen inte så stor skillnad, men ändå man får lite dåligt samvete..

Tråkig Lördag

Knappt så jag vill lägga ner tid på att skriva om dagens ridning, kände mig väldigt oinspirerad och måste bara säga hur mycket jag längtar till när det är varmt och torrt så man kan trimma bommar och småhinder hemma. Då kan man ju alltid hitta på något mer eller mindre vettigt..

Började med att rida Otto som va alltmänt seg och oriden, vilat två dagar vilket resulterade att han bara lägger energi på helt fel saker.. Men han skötte sig bra, men kunde väl varit lite mer fokuserad på mig och mina önskemål kanske ;) I galoppen kom jag iaf till lite ridning och där jobbade vi på både förvänd galopp, byten och massa tempoväxlingar osv. Avslutade med att jobba honom i låg form och då var han riktigt fin. Gäller ju att variera formen, och att rida i lite lång och låg form stretchar ju överlinjen vilket är speciellt bra på Otto som faktiskt är lite hög och spänd.

Sen red jag Ebba som i början(speciellt i högervarvet) var jättejättefin och hur mjuk och lydig som helst. Jobbade jättebra i galoppen på en gång, men sen i vänstern vart det lite kaos och jag fick verkligen bita ihop och sitta och vänta ut henne vilket gav resultat tillslut. Tyvärr blev hon väldigt upptaggad på slutet och då vart hon inte riktigt lika fin och avslappnad. Kändes ändå bra, men snacka om att det är som att byta häst helt när man byter varv. Vänstervarvet, speciellt i galoppen, ligger hästlängder bakom högersidan. Tyvärr. Hon accepterar inte alls mina hjälper, särskilt inte handen, bra i vänstervarvet. Men planen är att hon skall kollas både i munnen och resten av kroppen. Måste bara ta mig råd först, men vi kör lite lägre krav tills det är uppkollat :)

I förmiddags tolkade vi även efter Svinto, jag fick den stora äran att värma honom vilket bjöd på många skratt. Han va helt vild, bockade och skuttade omkring som en dåre! Vinter och nyklippt ponny ;) Får se om vi kanske vågar sätta Kelly "framför pulkan" imorn! Vi tänkte iaf sätta på remmarna och prova gå lite och se vad hon säger, kan bli väldigt spännande!



Dagen idag.

Ja vad händer idag då?? Inte mycket som vanligt. ;)

Vid 2 skall jag vara ute vid Dahrves och rida Obelix. Han hade blivit sparkad på ena frambenet så han har vilat ett tag, men idag skall han få blir riden igen. :)

Förresten så hade han hoppat över staketet i hagen häromdagen. Ett språng på ca 1.60m från stillastående utan problem, så ja han bevisade att han sitter inne på lite kapacitet. ;) Haha




Sen är det ut till mina hästar och ge dom lite motion. Castro lär väl vara extra pigg idag eftersom han vilade igår. Kul, eller rättare sagt inte så kul.... Men men är man lat så får man skylla sig själv. ;)


Härligt

Massa fint väder ute, sol och typ bara -3!
Ska ut och leka med hästarna i snön, förhoppningsvis kommer det klickas lite bilder som isf slängs upp här sen!





Bloggsvar (Ronja)

Annie om Friday:
Glömdefråga ;)
Ska köpa träns men vet inte vad jag ska köpa...
Har ni nått träns tips ?


Svar: Jag har väl ungefär samma tips som Sara här. Men jag kan iaf rekomendera Dyon working collection tränset. Har ett sånt till Castro och det fungerar finfint. +att det är väldigt smidigt med clips istället för spännen. :) Det tränset kostar ca 1100:- på Dahrves+ 400:- om man skall ha tyglar till.

Sen har jag även två Treadstone träns. De är lite billigare, tror mina kostade ca 600-700:-, och då är det bra kvalité och passform. Så de kan jag också rekomendera.

Kan även rekomendera det tränset som jag har till Curt, vilket är ett Cheval. Köpte det för 8(?)år sen och det har inte gått sönder ännu, och då har det använts snudd på varje dag. Ganska bra kvalité. På den tiden kostade det tränset kanske 600:-(?).

Som sara sa så finns det även många fina träns från Hööks, jag har dock inte så stor koll på kvalitén på deras träns, har enbart köpt ett träns därifrån (på senare tid), vilket var ett ganska billigt träns och första gången jag använde det så spöregnade det, vilket kanske inte var supersmart, så det blev lite "uppluckrat", eller hur man nu skall förklara det, men det syns bara på nära håll. :)


Jag är väl egentligen ingen "träns människa" så jag har tyvärr inte så stor koll på sånt här. Använder ju enbart nackstycket+ sidostyckerna på tränset när jag tävlar så därför är jag inte så insatt i träns världen. ;)

Om du vill lägga lite extra pengar på träns så har de väldigt fina inne på xtremehorsemakeover.com och sen kan du även kolla in HV Polos träns det kostar runt 1100:- (inkl tyglar)




Det där med täcken...

Såsom alla andra vintrar är det ett himla snack på täckesfronten. Ska man ha täcke, hur tjockt/hur många?
Har man en klippt/rakad häst antar jag att det är en självklarhet med täcke för alla, men sen bara för att hästen är oklippt behöver den ju inte gå naken utan många klarar sig med att ha en oklippt häst med täcke och det fungerar fint.

För tillfället är alla våra hästar mer eller mindre nyklippta, och alla går med minst två täcken.
Man snackar ju om lager på lager på människor, så jag tycker det borde funka bäst på hästar oxå? Sen skulle jag vilja ha tjockare täcken till mina hästar, men eftersom det är första vintern med stora hästar har jag satsat på att köpa två täcken till varje i lite budgetvariant, nästa vinter ska det dock införskaffas ett ordentligt tjockt täcke till varje häst :)

Oftast klipper jag hela benen, halva huvudet och resten av kroppen förutom en fläck under sadeln och en liten trekant vid svansen. Ebba har ju bara ett heltklippt ben, planen var att jag skulle klippa resten men eftersom det blivit så kallt och hon är väldigt frusen så får det vara. Nu senast jag klippte Svinto lät jag även hans ben vara, han klipptes ju i november innan det och då klippte jag hela benen så de var inte jättelurviga och han är ju lite gammal och stel.

Ebba går för tillfället med ett tunt(typ lite mindre än 100g skulle jag gissa) stalltäcke, ett 300g vintertäcke och överst ett 250g vintertäcke. Hon är realtivt nyklippt, tror jag klippte henne på jullovet. Hon är iaf väldigt frusen av sig men med detta har hon hittils inte frusit. Hon har väl runt 600g på sig sammanlagt.
Otto går med ett stalltäcke som är lite tjockare än Ebbas men det är inte så tjockt, men runt 100g. Och över det ett 300g vintertäcke. Han klipptes nån vecka efter nyår och är inte jättefrusen av sig men har frusit lite med detta ibland. Blir det kallare igen åker nog ett till 300g täcke på. 

Kelly klipptes lite efter nyår har jag för mig och är rätt frusen av sig. Hon går med ett likadant stalltäcke som Ebba underst och sedan ett 400g täcke med hals.
Svinto klipptes i Måndags och går med ett fleecetäcke underst och över det ett likdant 400g täcke som Kelly med hals. Även han är ganska frusen, men han är dessutom rätt fet så han håller värmen rätt bra.  

När jag rider har jag alltid mitt ull-ridtäcke från Börjes, som förresten är väldigt bra i passformen (och det är snyggt trots att det va billigt). Oftast har jag även ett fleecetäcke över sadeln som jag knäpper fram i bringan och rider fram med. Är det hemskt kallt brukar de gå hela passet med det på. När jag fixar hästarna inför ridning står det alltid med täcke över länden. Vi har ju ett kallstall så hästarna står även med samma täcken dygnet runt.

På vintern fodrar vi även ganska duktigt med hösilage och ibland även halm för att de ska hålla värmen och vikten. För tillfället fodras de tyvärr bara 2-3 ggr/dag eftersom ingen är hemma på dagarna och jag kommer ofta hem sent. Men det tänkte jag skriva mer om i ett annat inlägg.

Hur gör ni andra med klippningar och täcken?  


Favoritgrejer

Här kommer lite svar på Annies frågor :)
Annie om Friday:
Vilka är era favorit märken ?
Och vilka är era favorit hästgrejer som ni inte kan klara er utan ?

Annie
om
Friday:
Glömdefråga ;)
Ska köpa träns men vet inte vad jag ska köpa...
Har ni nått träns tips ?

Favoritmärken
Nu är jag inte direkt någon som kör på enbart dyra märken, utan tvärtom haha. Köper det jag tycker är fint och som jag har råd med. Vilket innebär att det är ganska dåligt med tex AS grejer och dyl.
Men de märken som jag gillar och använder mig av :)

GPA - enligt mig har de nog absolut snyggast kavajer hehe. Och hade absolut inte tackat nej till en brun tone in tone hjälm ;) Har ju en brun GPA kavaj som jag beställde direkt från Tyskland vilket gjorde att den kostade ungefär hälften så mycket som jag skulle fått betala här i Sverige. Sen har jag en gammal GPA Titan hjälm med bling, dock används den mest av Lillen då den är i minsta laget för mig + att jag sällan använder grått.

John Whitaker - Har ju en hel del snygga saker, från täcken till kavajer osv. Jag har väl två schabrak + en luva i gamla sammetsmodellen. Tyvärr är kvalitén riktigt dålig men eftersom jag köpte allt ganska billigt så gör det inte så mycket. Har även två par vita ridbyxor som är både snygga, sköna och hittils väldigt hållbara.

Eskadron - Helt okej priser på de flesta av sina saker men ändå bra kvalité. Ett bra märke om man vill ha det lite stilrent, och sen nu finns det ju förstås lite mer utstickande saker men jag gillar deras lite enklare grejer. Har dom gamla vanliga benskydden + ett schabrak, ett par boots och en grimma.

Kingsland - Är väl inget superduperfan av Kingsland så egentligen, har bara två jackor och ett pannband och de är saker jag använder varje dag. Gillar deras äldre modeller av grejer mer, nu tycker jag de bara ändrar sin logga ständigt och har antingen väldigt tråkiga eller fula saker till överpris.

Equiline - Har mängder med snygga schabrak med matchande luvor i massor av utföranden, stort plus av mig! Har dock inga schabrak därifrån själv då det är lite för dyrt för att mig men snygga saker har de. Har dock ett träns därifrån med x antal år i nacken som jag faktiskt älskar.

Schockemöhle - Massor av snygga men ändå enkla och stilrena schabrak och luvor, täcken och jackor. Har även kommit med lite mer utstickande saker som ändå inte blir för mycket. Tex de Orangea schabraket Ronja har :)
Jag har det latte färgade settet som hittils är oanvändt.

Annars kommer faktiskt större delen av mina hästprylar ifrån Hööks, och deras saker pendlar ju verkligen enormt i utseende och kvalité men det mesta funkar. Har tex några par ponnyskydd därifrån som jag köpte på Svinto-tiden som använts i princip ständigt sedan dess som fortfarande är i superskick. Sen vissa saker håller ju knappt en vecka..

 

Favorit hästgrejer jag inte skulle klara mig utan

Latex/vulk-tejp som jag använder till de flesta betten, har även använt vulktejpen x antal gånger i höstas när vattenslangen blivit hål på och liknande. Funkar super till det mesta! Men på bett använder jag det mest, om bettet är lite för skarpt, om hästen fått sår i munnen av anledningar som tex att bettet är gammalt och slitet så det blivit strävt(då skaver de rejält i mungiporna på dem). 

Lila spray(eller blå spray) Antiseptisk spray som jag använder på iprincip alla småsår på hästarna. Har även provat det på Ottos mugg men det funkar bara innan muggen slagit ut.

Håltången Vet inte om det räknas som hästgrej men det används eller har använts flitigt av mig i stallet. Har en riktigt bra som jag vann med Samona någon gång 2009 tror jag.

Sadelgjordsförlängare Haha, alltså har ni inte en sådan bör ni nästan köpa en bums! Grymt bra om man har en ny häst, en häst som blivit lite fet på sommaren eller liknande. Köpte min 2009 till en väldigtväldigt fet Samona som inte kunde ha någon av mina hoppgjordar. Nu används den dagligen på Ebba eftersom Emma fick med sig min långa hoppgjord. Är ju egentligen megaovärt att lägga ner 400> för en ny gjord bara för den tiden tills hästen går ned till sin rätta vikt och kan ha en gjord man redan har. Eller? haha.

Plasthandskar(eller plastpåsar) När man använder starka liniment till hästarnas ben nästan varje dag tar händerna stryk kan jag lova. Fick tillslut utslag upp över hela underarmarna i somras av mitt liniment. Har man dessutom som jag ofta småsår på händerna är det ju mindre kul att hålla på med starka grejer. Sen är det ju ett plus då man slipper tvätta händerna emellan varje häst. Är ju dessutom super på hösten när man ska kratsa leriga hovar eller ta i en bajsig/kissig svans.

Nu tog jag bara med typ lite "osjälvklara" saker, tex sadel, träns, skottkärra osv skulle jag ju heller inte kunna klara mig utan men det förstår ni väl.


Sen det där med träns..
Jag har mest billiga märken av träns och egentligen inget direkt favoritträns. Beror ju lite på vad du vill lägga ut på det för det första, vilken modell osv. Men dyón har ju en hel del fina träns, annars tycker jag EQL, Cheval och Treadstone har träns med bra kvalité och passform. Vill man ha billigare träns så har ju Hööks faktiskt många som faktiskt är fina och jag har flera träns därifrån som ändå är helt okej i lädret och som hållit bra :)




Bloggsvar (Ronja)

Annie om Friday:
(1.) Vilka är era favorit märken ?
(2.) Och vilka är era favorit hästgrejer som ni inte kan klara er utan ?


Svar:
(1.)
Det finns otroligt många märken som jag tycker har riktigt fina grejer, vissa har finare till ryttaren och andra till hästen. Men här kommer några exempel på märken jag tycker om.


HV Polo

Älskar märken som har mycket text och stora märken, och då finns det väl inget märke som är bättre än HV Polo. ;)

+ Riktigt snygga ridkläder, och självklart även underbara saker till hästarna. Finns inte mycket som inte är underbart. MUMS helt enkelt. ;)

- Lite väl dyrt.

Mina HV Polo
-2 skjortor, 1 tjocktröja, 1 Luva, 1 Ländtäcke



Kingsland

+
Enligt mig är de riktiga proffs på tröjor samt ridbyxor, det finns något för alla, vissa kläder har mycket och stora märken och andra är lite mer diskreta.

- Dyrt+ så har de ganska tråkig collection på häst utrustning.

Mina Kingsland
-
2 par ridbyxor, 1 schabrak, 1 tjocktröja, 1 par strumpor, 1 mössa, 1 pannband, 1 jacka






Equiline

+
Riktigt snygg utrustning till både häst och ryttare. Ett stort plus är att man kan specialbeställa schabrak+Luva precis som man själv vill ha dom.

- DYRT, Luvan som jag köpte för 600:-(?) har riktigt dålig passform, inte allt för kul.

Mina Equiline
-
1 schabrak, 1 Luva, 1 jacka









John Whitaker

+
Vissa saker är riktigt snyggt och andra mindre snyggt, men allt till ett helt okej pris. Lagom dyrt. ;) Ett stort + till ridbyxorna som är riktigt sköna. Och även ett stort + till fleecelindorna som sitter som en smäck utan padd under!

- Nästan all utrustning som jag äger från John Whitaker har tappa färg väldigt fort. Inte så kul.

Mina John Whitaker
-
1 luva (lyckoluvan), 1 par ridbyxor, 1 täcke, 1 par transportskydd, 2 grimmor+ grimskaft, 1 par benlindor





Lamicell

+
Riktigt fräscha färger på sin utrustning+ ett väldigt bra pris. Verkar även vara väldigt bra passform på schabraken, eller det som jag har är det bra passform på iaf. ;)

- Väldigt tråkigt att de inte har några matschande luvor till sina schabrak. Tråkigt utbud till ryttaren.


Mina Lamicell
-
1 schabrak (snart några fler)











Antares

+
Älska Antares! ;)

- Tråkigt att all deras utrustning skall vara i svart eller ljustbrun, allt borde även finnas i mörkare brun, då hade det varit perfekt. ;) Jävligt dyr utrustning också, men det är det nog lite värt också. ;)

Mina Antares
-
1 Hjälm





Animo

+
Har de absolut snyggaste kavajerna, och självkalrt mycket annat fint också. Har hört ryktesvägar att ridbyxorna skall vara väldigt sköna. ;)

- Som allt annat jag tycker är snyggt så är det dyrt. ;)


Mina Animo
-
1 kavaj






GPA

+
Snygga och helt okej sköna hjälmar. + även endel annat fint.

- Dyrt.


Mina GPA
-
2 st hjälmar






Dyon

+
De har både ett dyrt sortiment och ett lite mindre dyrt, men ändå bra kvalite på allt.

- Det enda jag kan komma på är väl att de borde införskaffa sig en luva som matchar schabraket. ;)

Mina Dyon
-2 träns, 1 par tyglar, 1 förbygel




Det var nog mina favoritmärken, har även fler som jag tycker om, men då blir inlägget alldeles för långt. ;) hehe


(2.)

Har väl egentligen inte så mycket som jag inte skulle kunna klara mig utan men en sak som är helt säker är att utan min sadel så hade livet inte varit lika bra. Jag har slagit i min svanskota ett flertal gånger, har behövt spruta den vid ett tillfälle (typ som när hästar blir sprutade för kotledsinflamationer eller dylikt) vilket jag aldrig mer kommer göra igen, de sa att om inte det skulle fungera så skulle de göra det igen fast med ett annat medel som gjorde ännu ondare, så nej tack. Men iaf så fungerade inte den sprutan så nu när jag sitter länge på för hårt så kan jag knapt sätta mig ner på ett långt tag efter.  Så min sadel är en liten räddare i nöden för min svans. ;)

Det är en Prestige Michael Roberts.

Sen skulle även livet vara otroligt tråkigt utan allt swarovski. ;) haha

Men annars tror jag nog inte att det är så mycket som jag inte skulle klara mig utan. ;)


Fortsätt bomba oss med frågor mm, we love it. ;)

Friday

Inte alls mått särskilt bra idag så har faktiskt varit hemma idag, och har inte gjort många knop eller vad man ska säga. Har iaf longerat Ebba och fixat stallet, och nu är jag inne igen och är helt slut och mår inte jättebra! Men nog med gnäll :)

Ebba var först helt hysterisk när jag började longera, kutade runt i 180 och va helt uppstressad. Stod bara och ptrooade och väntade ut henne, tillslut slappnade hon av och blev riktigt fin i traven. Sen i galoppen vart hon lite tjurig och gjorde lite allt möjligt, slutade iaf med att hon drog omkull. Efter det blev hon lite spänd igen, i både trav och galopp. På slutet var hon hyffsat fin och faktiskt ganska lugn igen så det var väl positivt iaf. Tänkte rida henne och känna hur hon känns, förhoppningsvis åker vi till hovslagaren inom närmsta dagarna och då är tanken att hon ska kännas och klämmas igenom lite oxå. En teori jag har är att vi hamnade ju i en rejäl fight hon och jag i Måndags, och även om det passet slutade hyffsat bra så är hon ju i allra högsta grad ett sto, en riktig pissmärr ibland faktiskt. Så kan ha vart därför hon va helt konstig i tisdag? Återstår att se hur hon känns imorn. Men idag va hon himla mysig och go att hålla på med iaf så de kändes som hon förlåtit mig lite ;)



NU tycker jag ni ska bomba på med massa kommentarer med allt mellan himmel och jord, tips på inlägg, frågor eller vadsom. Bloggen är ju riktigt tråkig justnu så ska försöka komma med något roligt! :D


Löshoppningsfilm



I ett försök att pigga upp vår urtråkiga blogg lite så bjuder jag på en filmsnutt ifrån när vi löshoppade Otto förra året, alledels precis innan nyår. Bara ett språng på 150cm:)

TÄVLINGEN INSTÄLLD

Pga att underlaget frusit och det är stenhårt i Rävhagens stora ridhus har de valt att ställa in tävlingen ihelgen och istället anordna den om två veckor, helgen den 25-26 februari.
Jättetråkigt såklart då jag var så sinnes tävlingssugen men det va helt rätt val, hästarnas välmående måste ju trots allt alltid komma i första hand!

För mig, planeringsmässigt, gör det egentligen inte ett skit. Tävlingen efter WRK:s blir i vilket fall inte förens 17 Mars så det är ju nästan "bättre" att den är lite senare så får man inte massa uppehåll såhär i början. Dom kan man hellre lägga in när man kommit igång lite på säsongen och hästarna faktiskt behöver en liten paus :)

Bara att tagga om tills dess, och hoppas på att de ordnat upp underlaget. Jag har ju faktiskt en liten fördel iomed att jag rider i ridhuset en gång i veckan på skoltid och får bilda mig en egen uppfattning om underlaget istället för att förlita sig helt på andra.


Haha bjuder på en fin bild på världens bästa ponny i msvb där vi va felfria, och placerade. så kan det gå i omhoppningar! ;) Haha, men jag älskar bilden. Världens bästa Kelly:)

Något roligt



Idag kom laglistorna ut för div 1! Vi hamnade trevligt nog i Mellersta zonen där serien börjar lite senare än t.ex. Östra zonen, vilket innebär att vi små gotlänningar iaf hinner tävla två gånger här på ön om vi så vill innan det börjar! Jättebra eftersom det är lite osäkert hur det blir med tävling ihelgen, framförallt i 120/125 klasserna.
Ikväll ska jag sätta mig ned med min nyinköpta kalender och planera in tävlingsterminen!
Nu får vi bara hoppas att allt klickar och vi verkligen får ihop ett bra lag så we can kick some ass!! Heh ;)
Jag är iaf galet taggad redan nu, får bara hoppas Otto(och Castro med för den delen) beter sig lite trevligt och behåller sina fina form :)

Drar mig för att åka till stallet...

För när jag tar det där steget utanför dörren så vet jag att det kommer vara sista gången jag ser Kevin, någonsin, vilket inte är en lockande tanke....


Kommer sakna dig som satan älskade lilla doggidogdoggen. <3



Tröööööööööött

Helt sinnessjukt trött, vill bara lägga mig och dö ungefär. Dessvärre måste jag ännu duscha och plugga, mindre kul. Imorgon börjar jag först nio, men måste ändå åka in med pappa vid sextiden eftersom bussarna går så cpdåligt häromkring. Hoppar av vid Alvin och då lär vi väl sova minst nån timme, och sen tänkte vi försöka va duktiga och plugga + komma i tid till första lektionen. Heh :) På eftermiddagen har vi någon redovisning också, tagga!?

Idag har bara Otto ridits, han gick dressyrlektion imorse och han va faktiskt väldigt fin. Ibörjan va han ungefär världens tråkigaste och segaste men efter en stund blev han mjuk och fin. Hade lite damp i ena galoppen för det va en läskig gubbe i ridhusgången, utöver det var han verkligen jättefin. Lektionen bestod till större delen av att vi skulle rida på fyrkantsspåret och på långsidorna först flytta in framdelen ungefär halva långsidan, sen skulle vi flytta in bakdelen resten. I både trav och galopp, vilket var jobbigt eftersom Otto inte alls hade någon framåtbjudning i början. Men som sagt lossade han fin fint och då funkade det mesta bra. Gud så himla bra det är att rida för tränare alltså, skulle behöva göra det oftare haha. Vi avslutade med att galoppera på volter där vi växlade mellan kortkort galopp till lååååång. Där var han verkligen grymt fin och jag kunde bara sitta där och njuta :)

Nu ska jag återgå till pluggandet innan jag hoppar in i duschen och sen väntar äntligen sängen! Har en känsla av att jag faktiskt kommer somna väldigt snabbt ikväll :)




Min fina.

Red ett lite lättare galoppjobb på Castro idag, han var grymt jävla fin och lyssnade på varenda liten grej jag gjorde. UNDERBART, varför är han inte alltid såhär?? ;)

Men iaf så hade jag verkligen ingenting i handen och han hade en väldigt rund och fin form samt en mycket bra galopp. Kan meddela att han var nästan Otto mjuk idag. ;) Det ni, det är inte illa för en gammal stel 17åring. ;) Hehe



Curt blev riden på samma ställe, men han var däremot tvärt om från castro, en riktig liten gris som verkligen inte skulle jobba, men ett tag var han fin iaf. ;)



Pga snöstorm så fick Stina vila idag, hon tycker verkligen inte om när det snöar/regnar, så när hon inte har något att träna för så känns det taskigt att låta henne vara ute i dessa väder. :)


Jag tror det är såhär man inte ska göra va...

20120208044 (MMS)

Jag tror det är såhär man inte ska göra va? Saftey first osv ;)


Hehe

En man som passar hästkvinnan

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.


Så här skall jag och gammelmannen se ut i helgen.


Ju mer bling destu bättre...








Fuxarna.

Åkte ut vid kanske 12(?) till djuren. Började med att tömköra Castro. Till en början var han väldigt lat och tänkte minsann inte gå framåt. Så jag fick bryta av en liten pinne och stå och slå mig själv med den och då blev det ett jävla krut i baken. Lite bock, lite tvärvändningar, lite stön och lite annat fint.

Men sen efter ett tag lugnade han ner sig och gick riktigt fint, han börjar verkligen få en riktigt fin hals nu, inte lika spinkig som den varit förut. :)




Efter Castro fixade jag allt i stallet och när jag var klar med allt så tog jag en liten skrittur på den tjocke fete hungrige Nors Stella Nova. ;)




När jag var klar med den lilla tjocka så åkte jag hem en stund, sen när mamma kom hem så åkte vi ut till djuren igen.

Vi tog en tur på Curt och Castro på ängen. Castro fick sig en liten genomkörare i dressyr, eller rättare sagt båda två fick väl det, Curt uppskattade det mycket mindre än Castro. ;)

Castro var ganska seg i munnen, och hängde sig fast i vänstertygeln, men efter mycket galopp och mycket mjukgörande så blev han helt okej, men inte så fin som jag vet att han kan vara. ;)

Vet inte om det är bettet han inte riktigt trivs på, eller vad det kan vara, skall prova Stinas bett imorgon och sen på Fredag så skall han få gå på sitt tävlingsbett och utan nosgrimma, då blir han nog lycklig igen. ;)




Dålig dag

Mindre glad tjej här, denna dagen har varit jävligt kass. Kändes verkligen så redan imorse, ni vet sådär att man verkligen känner på sig att allt kommer gå åt helvete så man kan lika gärna ligga kvar i sängen! 
Iaf så är båda hästarna rida, ska bara ut och fixa färdigt stallet och ta in. De fick eftermiddagshö väldigt sent så de får komma in runt åtta.

Iaf, dagens ridning:
Började med att rida Otto, som faktiskt va väldigt fin. Han va pigg, och ganska stark men det ser jag ändå som ganska positivt. Tänkte inte rida så hårt för han ska gå dressyrlektion imorgon och sen ev hoppa på kvällen om det inte löser sig på bättre sätt. Skulle iaf avsluta med att rida serpentinbågar i galopp med byten och verkligen fokusera på att ha honom på yttertygeln, vilket ibörjan gick väldigt fint. Sen slarvade han lite och bytte in riktigt rent, så då skulle jag lägga en volt varav han blir sur och hoppar rakt upp i luften och bockar åt andra hållet och tvärnitar framför staketet så jag flööög av haha. Slog mig väl inte egentligen men fick snö överallt. Aja, va bara att hoppa upp igen och göra om det. Efter en stund drog han iväg och bockade som en idiot, tappade både tyglarna och stigbyglarna så va väl ren tur att jag satt kvar haha. Efter det va han fin och skötte sig iaf. ;) 

Sen skulle jag rida Ebba, som var minst sagt jätteskum. Redan från första steget tyckte jag att de var något som kändes knas. Sen höll hon på och slängde sig åt alla håll och kanter, bockade och sparkade. Stannade och vägrade gå, drog iväg. Backade i 180, stod och sparkade med frambenen och ja allt möjligt. Ingen aning om vad som va fel, hade på ett "nytt" bett vilket hon brukar kunna ha lite åsikter om, dock kändes det inte som att det var därför för hon va inte ett dugg tjafsig i munnen. Sen va det väldigt mörkt vilket såklart kan göra att dom blir lite spooky, men det känns inte heller som att de va det, samma sak med att hon vilade igår för då brukar hon inte kännas sådär. Red iaf inte alls länge, utan gav mig såfort hon kunde trava lite halvnormalt. Kände och klämde överallt men hittade inte konstigheter, dock är hon ganska spänd i ryggen och vi ska kolla igenom henne hos kiropraktor eller något. Satte iaf på henne ett till täcke och släppte ut henne, hon är ju väldigt frusen av sig så det gället ju att hålla henne varm så hon inte står och får massa spänningar, vet inte om det kan vara det som va problemet? Ska iaf känna lite på henne imorn, känns hon konstig får jag longera henne och se lite. Skippar iaf hoppträningen imorn med henne. 

Känner mig iaf lite nere nu, alltid är det ju något.. Tur att Otto ändå va hemskt fin, han tål väl inte att vila i det skicket han är nu, sen får man va lite försiktig med att sätta press på honom haha. Inget nytt ;) 

 


Hopphopp

Kom hem för lite drygt en halvtimme sen och åt då dagens första mål, mindre bra hehe.
Va världens drygaste dag med tre timmar bildlektion och sen va matten inställd så hade inget att göra emellan 11-14 när min buss gick. Gick lite på stan och handlade lite mer eller mindre nödvändiga saker! Lägger upp vad sen.
Nu har jag precis bytt om och ska ut i stallet och åtminstonde rida en häst, förmodligen två.


Malena + mina andra.

Red första riktiga hoppträningen på Malena igår. Förut har vi bara tagit något skutt lite hit och dit, men igår var det på allvar minsann. ;) Men hon skötte sig hur bra som helst och lyssnade helt okej på mig, eller rättare sagt så mycket som hon orkade, hon har ju inte så mycket ork i galoppen ännu, men det gick apbra. :)

Pappa var lat, mamma jobbade så tyvärr blev det inget filmandes.





Castro fick gå dressyr på banan, vilket han tydligen inte alls var på humör för, han var lat, och då inte bra lat utan dåligt lat. Han var även ganska seg i munnen och väldigt stel åt vänster, men men alla har vi dåliga dagar. ;)




Curt fick bara busa lite i snön på järnvägen igår. Han var väldigt pigg och glad. :)

Han har ju varit lite känslig i sina hovar på sista tiden, så fort han fått en styla så har han haltat jätte mycket på hårt underlag, men man har inte känt ett dugg på mjukt. Men i förrgår så fick han på sig sulor fram och idag kunde jag inte känna något, utan han var bara allmänt glad. det tycker vi om. :)


Ännu ett svar på svar. :))

KarolinaWestberg om Bloggsvar (Ronja):
det finns en sadelmakare i sanda. hanns nr är 0703 22 57 17.
vene vad han heter men han är iaf sadelmakare!:)


Tack så mycket Karolina. :)

Häftigt ekipage



Kanske borde låta Lillen ta över Otto redan nu?

Så kan det gå..

Blev ingen ridning idag, utan la istället tiden på att klippa Svinto. Gick faktiskt snabbare än jag trott, men det tog ändå sin lilla tid. Han va som vanligt ett jävla monster att klippa, han blir verkligen helt hysterisk så fort klippmaskinen kommer fram. Mupp! Han är så sinnesjukt töntig den där hästen asså. Men nu är han mer eller mindre snyggt klippt, huvudet blev inte så himla bra speciellt på ena sidan men nöjde mig ändå. Får se om jag orkar putsa till det någon dag. Han fick iaf flytta in i sitt 400g vintertäcke med hals, så nu matchar lillens ponnyer varann med täckena. Mycket fint! ;)


Svar på Svar. ;)

~ Gutefotografen, bilder som håller måttet ([email protected]) om Bloggsvar (Ronja):
Det finns en sadelmakare i sanda vet jag. Men om han gör såna här grejer har jag ingen aning om. Känns lite för avancerat för gotlänningar. ;)


Malin du kan ju kolla med dom. :) Tack så mycket för svaret. :)

Bilder på den finaste av alla!














Och här även lite bilder på vovven.





Inte helt okej när man får snö mellan tårna, eller mellantårna som mamma säger.

Det där med planer..

Blev inte av att klippa Svinto, Lillen kom hem så himla sent och det va svinkallt så orkade inte.
Lillen va iaf duktig och va ute och rörde lite på Kelly, så de va ju bra. Känns så himla skönt när alla hästar är motionerade haha, sen att vi bara har fyra justnu är ju en annan sak ;)

Red iaf Ebba, orkade inte fixa hennes träns så red hennes på Ottos hemmaträns, utan nosgrimma och stång som jag hade lindat med vulktejp förut idag och som Ebba lyckade bita av eller något. Va iaf knappt någon tejp kvar efter haha.
Hon va ett riktigt litet monster idag, alltså dessa jävla ston! Huuuuh. Va verkligen tredje världskriget eller något liknande.. Först va hon jätteknäpp, men efter ett tag och typ en miljon skritt-trav övergångar blev hon fin. I början av galoppen va hon hemsk och bara försökte sticka, studsade omkring och va riktigt dryg.
Tillslut släppte hon och blev skitfin i högergaloppen, men sen vänstern va nog det värsta jag varit med om. Tillslut blev den lite halvbra och då fick det räcka, travade av lääänge och då va hon mycket fin!
Red över en timme och efteråt va vi båda rätt trötta haha. Ungefär 90% av detta pass va väl bråk..
Skrämmande hur jävla lik Kelly hon är ibland, just i hemmaridningen. Pissmärr!
 
Sen hade hon förresten nån slags bubbla på halsen när jag tog in henne från hagen, vet inte vad som hänt? Tänkte inte så mycket på det förens efter jag ridit när den svullnat upp rätt mycket, kände mig lite elak haha. Kan ha varit därför hon va så hemsk i vänstervarvet för den satt på högra sidan så de kan väl ha stramat eller något. Stackars liten:) Vet inte om Otto käkat på henne eller om hon slagit sig/blivit sparkad, såg lite ut som på Samona när Castro försökte äta upp henne förrförra året. Fast mycket mindre då. Får hålla lite koll på det, men någon som vet vad det kan vara? Tog på kylgel för de gjorde vi på Samona när hon hade så.  


Ni får en bild från igår som jag redan lagt upp för datan är så seg. Heh..



Ett litet smakprov från idag.


maaaaat

Bara inne på en snabb oplanerad matpaus hehe.. Hade egentligen inga planer på att gå in innan jag va klar för dagen men sen så ville inte ebba bli fångad och jag blev lite smått irriterad så gav hästarna hö och sprang in för att äta själv. Har bara hunnit med att longera Svinto och ridit ett superpass på Otto som va riktigt fin och vi jobbade ungefär igenom allt idag ;) Kvarstår alltså att rida Ebba och klippa Svinto, sen kanske de blir att motionera den lilla vita saken eftersom lillen inte kommit hem än. Men vi hörs senare, nu ÄTA!!


kungen!

Ut till fuxarna.

Har precis varit och ridit lite på Malena, hon var pigg men ändå fin. Hade lite mer problem i vänster galopp idag än vad hon haft de senaste gångerna. Men hon skötte sig fint. :)



Nu skall man vidare till sina egna små krabater. Hade tänkt dra med pappa så att han kunde ta kort på mig när jag rider Castro på ängen, måste ha lite fina vinterbilder.

Skriver mer sen när jag kommer hem, och då kommer det förhoppningsvis komma upp lite fina bilder också. :)

Fint väder!!

Sol och riktigt varmt ute! Bara -9, när jag gick upp imorse va det typ -22 ;)
Så nu ska jag ut och rida lite klokt innan det blir för kallt, hade egentligen bara tänkt chilla med dom idag eftersom de va så kallt men nu har solen vart framme och värmt upp världen så.

Tror jag börjar med att longera Svinto så jag kan klippa honom sen, han ska drogas så han måste motioneras innan. Sen rida mina två och efter det klippa lille tjockisen. Fixa stallet och allt vardagligt, sen måste jag faktiskt plugga massa, har bla en svenska redovisning imorn..

Hur ser era planer ut för dagen??


Herr prinskorv himself..

Ebba igår

Hihi, pappa fotade lite igår när jag red Ebba i snön. Blev iaf nåra bra.
Sen, snyggare än så här kan man väl inte va? Tre par mjukisbyxor, under det ridbyxor+långkallingar och mina älskade stalluggs!

Sen så provade jag jaktstång(jaktkandar/kimblewick) oxå eftersom hon är så jävla stark och bara skjuter iväg, hon blev rejält arg när jar kunde hålla henna kan jag lova haha. Och bara för att förtydliga; jag försöker inte hitta några genvägar med att sätta på ett skarpare bett utan vi håller ju på att jobbar lydnad och så varje ridpass. Men den här hästen har mycket egna idéer och gör gärna bara som hon vill så fram tills jag fått lite pli på henne tycker jag att hon kan få ha något lite skarpare, främst i hoppningen då jag inte hinner med att få tillbaka henne och då blir det kaos. :)

Hon funkade iaf tillslut rätt bra på bettet, ibörjan va det himla mycket protester, men på slutet kopplade hon av och började jobba. Men tror inte det är något jag kommer fortsätta rida på utan kommer fortsätta leta. Lite intresserad av att testa ett fullcheekbett bla. Men får ju testa alla bett vi har hemma till att börja med och se ifall nåt funkar :)




Sen så måste jag bara säga att jag vill ha ett oranget schabrak till luvan, så himla snyggt på på bruna hästar!

Eldprovet.

Idag hade Castro sitt eldprov när det gäller hoppningen. Hoppade i lilla ridhuset, ett räcke och en oxer.

Det var ganska hårt där inne så jag hoppade 1-2 språng på varje höjd, totlat kanske 7 språng på oxern och 2 på räcket, (då har jag inte räknat med när jag hoppade fram på 40cm)

Började med att hoppa lågt några gånger för att känna på vilket humör han var, och han lyssnade jätte bra och tog bara ett litet okompliserat språng utan att kasta sig över eller dra något efter=han var på bra humör.

Sen så började jag hoppa lite po oxern, vilken till en början var en kryssoxer, först två språng på kanske 80cm, sen 1,10m. Sen ändrade vi till en paralelloxer på 1.20 och till sist 1,40m

Han hoppade helt okej och gjorde ett riktigt fint språng, men sen så bockade han efteråt den gången, fast av glädje och inte dumhet. Knäpp häst.

Sen tog jag bara räcket två gånger, eftersom det stod i det svåra varvet, först på 1m och sen 1,35m. När det låg på 1.35m så hoppade han riktigt fint, men blev lite stark efteråt.

Till sist så låg jag på en volt på räcket när mamma hade tagit bort översta bomen så det var bara en bom som låg på hållaren på ena stödet, typ ett halvt kryss alltså, red då endast i det svåra varvet så att vi skulle avsluta lugnt och fint och lätt. La han nära på bomen varje gång så att han skulle hoppa upp sig lite vilket han gjorde väldigt bra.

Allra Allra sist gick vi in till stora ridhuset och tog fram vattenmattan som jag galopperade över ett tag. Även här galopperade han riktigt fint och var väldigt mjuk i munnen. Och sen red vi hem igen.

Så som ni kanske förrstår så blir det nog tävling för hans del nästa helg, detta har vi längtat efter länge, eller iaf jag. ;)




Juste avstånden kände jag asbra idag, så jag kunde mest bara sitta där uppe och ge små signaler till Castro så kom vi fint på hindret. Nu sitter jag där jag skall sitta helt enkelt, underbart!

En bild säger mer än 1000 ord. Så därför lägger jag upp 3, för att verkligen beskriva hur kallt vi har det!







Sadelgjorden spänd och fin som alltid också. Men det gick helt okej att hoppa 1.40m med den, allt tack vare den stora manken. ;) hehe

Stress stress stress

..to succes eller hur är de nu de är? Hehe ;) 

Nyss inkommen från stallet, har precis tryckt i mig en hamburgare på rekordtid vilket känns mindre bra i magen haha. Hunnit med att motionera fyra hästar (ordentligt) och fixat hela stallet på typ 5timmar. Helt okej?
Nu har jag iaf väldigtväldigt bråttom, blir typ hämtade jättesnart och måste ännu duscha och helst ska jag väl hinna platta håret oxå. Heh, bra där.

Hästarna var iaf fina allesammans, Ebba va lite dryg så hennes ridpass drog ut lite på tiden men de fick det väl vara värt. Ponnisarna va hur fina som helst på linan och jobbade på jättebra i snön. Roligt! Otto va först lite skeptisk till att springa runt i en snöig hage med mig på ryggen, men insåg efter ett tag att det va rätt kul att rejsa i snön haha. Så han fick mestadels galoppera faktiskt ;)


bilden är inte från idag


Precis ridit otto i snön för första gången...

20120204013 (MMS)

Precis ridit otto i snön för första gången. Jättemysigt o han va fin! Nu är d bara ebba kvar sen ska jag faktiskt iväg på kalas så har lite småbråttom :p


Lite omgivningar.

Här kommer lite bilder på ställen där jag brukar rida ute vid Hästnäs, tänkte att det underlättar lite att lägga ut bilder, så ni förstår lite mer vad jag pratar om när jag berättar vart jag rider, lättare att förstå genom bilder än när man försöker förklara med ord. ;)

Fler bilder kommer senare också.




Här har vi vägen till järnvägen, eller rättare sagt från järnvägen eftersom jag står i början av järnvägen på kortet. Men det är iaf den här vägen vi brukar få lägga i backen för att ta oss upp. Ganska lång bit att backa.



Här är den så kallade järnvägen. Den brukar man ta upp och ner några gånger när man inte har lust eller ork till något annat mer vettigt. ;)



Och sist ut har vi en bild på en utav åkrarna som vi brukar rida på. Eller rättare sagt så har de skottat fram som en travbana längre till höger där vi får rida. :)


Som sagt så kommer det lite fler bilder sanare, dessa var de enda jag hade nu. :)

Jag står för motioneringen av lillens häst...

20120204012 (MMS)

Jag står för motioneringen av lillens hästar idag. Blev longering för båda


Personen med de grönaste fingrarna...

...det är jag det, Ronja Håkansson i egen hög person. Se bara så vacker min rumsväxt är, man ser verkligen hur den trivs med tillvaron.


En liten ide jag har.

Eftersom våran lastbil är lite halvt tråkig utvändigt så tänkte jag att man kunde sätta på en bild+mitt namn på båda sidor. Vilket det faktiskt verkade som att pappa också tyckte. En bild som var 3*2m skulle kosta ca 3000:- tror jag, så det blir väl 6000:- totalt. Ganska så dyrt, men det hade varit lite skoj om vi kunde fixa det.

Jag får helt enkelt fjäska lite för farsgubben en tid framöver, för det brukar ju hjälpa såå mycket. ;) Hehe

Nej ni nu skall jag hoppa i säng, det är ju trots allt en dag imorgon också. ;)




Ni måste ju hålla med om att den ser ut som en stor grön larv. Därav det vackra smeknamnet "Larven". Hehe

Liten snabbis mellan städningen.

Har blivit befallen att städa rummet, ingen dator eller tv innan det är klart, men det dom inte vet dör dom inte av. ;) Hehe

Idag har jag bara ridit Castro och Malena, Castro på banan dressyr och Malena i ridhuset där vi tog oss över några små hinder. Båda skötte sig finfint, Castro väldigt lat och fin och Malena väldigt pigg och fin. Hehe

Skulle egentligen ta en till tur på Castro i skogen när mamma slutade jobbet, men eftersom hon vart sur på mig så jag inte hunnit städa så tog hon bilen och drog ut till stallet och red Curt själv, så Castro fick bara ett kort pass idag. Förhoppningsvis blir det mer imorgon. ;)


Skriver kanske lite mer senare. :)


Hemma

Precis hemkommen från skolan, lite smådrygt är det allt att vara iväg i över 11timmar för att tillbringa ynka 7timmar i skolan, och bara 6 av dem är med lektioner. Ändå bor jag ju bara lite drygt en halvtimme från Visby.. Är iaf iskallt ute och jag har väl frusit iprincip hela dagen, har en äcklig huvudvärk så min syn är helt fuckedup. Hästarna får helt enkelt vila idag, inte helt jättebra men det får gå.
Nu ska jag bara tina nåra grader sen ut i stallet och få in hästarna så fort som möjligt, hörs sen!




Bloggsvar (Ronja)

Malin om Div 1 lag.: Hej (=
jag undrar om ni vet någon som kan ändrar bom på min hoppsadel här på Gotland eller blir det att skicka den på fastlandet?
jag har en brun prestige golden star.
eller vet ni någon annanstans man kan göra det?
kom gärna med förslag

Svar: Jag har tyvärr ingen som helst aning faktiskt, men jag kan prata med Jane nästa gång jag är och rider Obelix, hon har nog koll på det där. :)

Eller är det någon annan som läser bloggen som har svar på detta??? :)


Nuuu sååå.

Har precis kommit hem från stallet. Tog en liten tur på Castro på banan barbacka, ca 30min bara. Han var väldigt lat men samtidigt väldigt fin i munnen och jobbade helt okej genom hela passet. Han är ju lite stelare i vänster sida vilket gör att han inte riktigt vill ställa sig innåt, helst vill han putta in bogen och vara rak i halsen, men icke det får han inte. ;)

Men som sagt så skötta han sig fint, kunde till och med komma ner till ridbanan utan att behöva hoppa av idag. det är ganska coolt faktiskt. ;)

Skall snart åka ut till Traume och rida Malena, sen blir det raka vägen hem och städa huset så att inte mamma behöver hålla lektion för mig och Felix hur besviken hon är på oss för att vi inte gör något här hemma.

När mamma kommer hem så skall vi åka ut till hästarna och ta en tur i skogen med Curt och Castro, hade tänkt försöka hitta något ställe där de kan pulsa i lite snö, vet inte riktigt om det finns något sånt ställe, vi får leta helt enkelt. ;)

Sen hade jag tänkt ta en liten promenad med Stina medans mamma mockar, denna plan har jag inte berättat för henne ännu, men jag har ju mockat hela veckan så idag får det minsann vara hennes tur. ;)

Nej nu kanske man skulle ta och byta om till lite ridvänligare kläder, istället för 5st mjukisbyxor och två jackor. ;) hehe



Bild tagen bara någon dag efter han kommit hem till mig, på denna tid visste jag minsann inte vilket jobb som väntade. Haha

Två otaggade tjejer i skolan...

Prövar att mobilblogga eftersom mitt internet hemma till råga på allt fortfarande krånglar...
Så nu sitter jag och sarisen i skolan och har estetisk verksamhet. Grymt taggade, eller? Bägge håller på att somna. Tur att man har världens bästa klass iaf.


Denna fruktansvärda kyla.

Sitter här hemma och fryser som satan. Kalla 16 grader här hemma.

Hade täbnkt att åka ut och rida Castro snart innan jag skall ut till Malena, men jag vet inte jag, har ingen som heslt lust att gå utanför dörren idag.

Ibland önskar man att man höll på med frimärken eller schack kanske, så kunde man sitta hemma hela dagarna..

Fast när jag tänker efter så skulle jag aldrig byta ut hästarna mot någonting, de är mitt liv. ;)



SommarSommarSommarSommar!!!!!!!!!!!!

Flashbacks osv...

Förlåt för att jag verkar ha försvunnit från jordens yta.
Går lite på halvfart för tillfället. Försöker få lite ordning på livet...
Har i princip levt i stallet senaste tiden och dem extra timmarna märks faktiskt på hästarna!
Otroligt kul när man får sån direkt respons så allt extra jobb och pyssel.
I super kondis, positiva och pigga som attan är dem allihop, tror aldrig att jag varit så suger på att börja tävla igen som nu! Har förresten tre för tillfället... Gör ett inlägg om den nya någon dag.
Kan berätta att det är en d-ponny som jag fått hem för att träna och tävla den innan den säljs.
Skolan är också underbar, älskar GHG BIG TIME! Men är nere i en down period för tillfället.
Tur att man har underbara människor omkring sig som stöttar och hjälper en.
Ska försöka få tid till att vara lite social och träffa väldigt saknade vänner i helgen.
Känns som jag har väldigt svårt att få ihop allting och att göra det lagom, antingen bor jag i stallet eller så har jag 0 motivation och vill helst bara skita i allting.
Känns som det förflutna kommer ikapp en lite för fort och att framtiden tar lite för lång tid på sig...


Bjuder på en underbar sommar bild på liten Alva och stooor Eva, en otroligt saknad ponny!

Liten film



Liten film igår lektionen igår när vi trava av, Otto - snyggast i stan eller? Hehe ;)
Men helvete vad fin han är justnu asså, vill bara sitta och rida honom i flera timmar varje gång haha. Sen har han lite damp här o där oxå men de får man väl leva med!

Snö

Jag kan erkänna, jag är inget jättefan av snö eller vinter överhuvudtaget. Hatar när det är kallt, och ja. På vintern brukar det ju kunna bli rätt kallt. Snö och is komplicerar bara saker, det behövs snösulor och broddar för att kunna rida. Vattnet ute i stallet och hagarna fryser, hästarna fryser och måste ha massa täcken. Det är ett helvete(fast ett kallt hehe) att hålla på ute i stallet, när man väntar på bussen och tävlingar är ju värst av allt.
Men jag måste säga att nu när det kommit massa pudersnö överallt är det jäkla fint asså, och sen blir det ju ganska ljust och trevligt! Tyvärr de enda positiva sakerna med vinter och snö enligt mig ;)




Månaden bloggare.

Har precis fått ett samtal från Sveriges Radio där de frågade om jag ville vara månadens bloggare. Och ja det säger man ju inte nej till.

Så de skall antagligen komma ut till stallet i eftermiddag och ta kort på mig och mina hästar. KUL!

Fast det menas med att jag måste hoppa in i duschen så att jag ser lite fräsch ut på bilderna. ;) haha

Mer om detta kommer antagligen senare. :)


VillVillVillVill

Verkligen bara komma iväg och tävla med Castro nu. Han är jätte fin att rida på marken för tillfället, men eftersom det skall ligga en jävla massa snö på marken så finns det ju ingenstans jag kan testhoppa honom heller. Jag skulle ju kunna rida honom till ridhuset, men då måste jag ha mamma med mig hela tiden eftersom vi inte kommer så mycket framåt annars, speciellt inte förbi slakteriet....

Och när mamma har slutat så har lektionerna börjat i ridhuset så då kommer man ju inte in där, speciellt inte om man skall hoppa. ;)

Helst av allt vill jag hoppa honom i lilla ridhuset eftersom han brukar hålla sig på bra humör där inne, men där vet man aldrig hur underlaget är, det kan ibland vara helt okej, men oftast är det antingen alldeles för hårt eller så har de djupharvat så att det är både hårt och knäligt samt väldigt tungt, och det vill man ju inte precis hopp på!

Första tävlingen här på gotland är ju den 11 Februari, och det är ju ganska snart.

Frågan är om jag skall chansa och vara med på tävlingen utan att ha hoppat innan, vilket kanske inte är speciellt snällt mot Castro.

Men jag tror att jag kan få mamma att gå med mig i helgen till ridhuset kanske, måste dock se på underlaget hur det är först. Men ja annars så får väl gammelgubben hoppträna på framhoppningen. ;) hehe




Trött som fan

(Varning för onödigt inlägg)
SYND att man måste sitta och plugga, blööö. Har massamassa att skriva, missförstå mig inte nu för vår skola är egentligen rätt chill med inte mycket läxor, plus att vi läser i block så vi har inte så mycket olika ämnen heller.. Men iaf, när man skjuter upp allt till sista stund så blir det en del man måste göra, och då är det ju sällan man har ork eller lust tyvärr. Så nu sitter jag och försöker läsa om hälsa, samtidigt som jag försöker ta tag i mitt svenskaarbete och allt detta med ögonen i kors ungefär. Snart helg ju, woop!

Kom förresten på att jag helt glömt bort att skriva att jag red favoritponnyn kelly förut idag, piggpigg sak som fick galoppera rätt rejält mycket. trevligt att sitta på en stadig liten ponny som man faktiskt kan va säker på att man inte kommer ramla av :)



Fan nej, nu ska jag sova.. Det här funkar inte :) får försöka klämma in lite plugg emellan lektionerna imorn!

Hopp-onsdag

Idag har båda hästarna fått gå hopplektion vilket gick rätt bra på båda faktiskt, måste säga att hästarna, framförallt Otto, är skitfina justnu! Ebba har jag ju ungefär en miljon saker att jobba på men det har redan hänt en hel del, främst på den psykiska biten vilket ändå är den viktigaste enligt mig. Nu när det börjat släppa där kan vi börja ta tag i det lite mer fysiska!

Otto gick lektionen på skolan imorse, va fruset och stenhårt i ridhuset så vi hoppade bara massa småhinder och tränade lydnad och lite sits och inverkan. Han var iaf jättepigg och fin, även fast det var lågt, och det kändes bra. Han blir bara mer och mer ridbar, så nu börjar jag kunna få ihop honom utan att han dör och han ligger faktiskt på lite mot hindrena stundtals. Kan knappt beskriva hur taggad jag är inför denna tävlingssäsong haha, galet!

Ebba gick lektion för Hillevi och det va lydnad även här. Hoppade lite krumelurer hit och dit men det genomgående va att vi skulle ut i varenda hörn, även där det inte va några hörn ;) Det gick väl inte helt klockrent på Ebba, hon hade en hel del åsikter och blev lite småarg men det släppte någerlunda tillslut. Fick en hel del bra språng men ännu mer lite sämre språng för hon va så himla pigg och lyssnade väldigt dåligt och jag är lite för seg. Men vissa språng där jag verkligen hann bli klar va hon jättefin! Nu va hon ju extra pigg och spänd, har lixom bara longerat henne några gånger sen förra tävlingen så får ju helt enkelt skylla mig själv..



Imorgon ser det som så ut att båda ska med till ridhuset på kvällen, slutar sent annars hade jag nog försökt rida ut nån iallafall. Men men. Ska även hoppa några språng på Svinto eftersom han blivit lite fjantig och behöver en liten ego-boost eller hur man ska säga, inse att han kan hehe. Om det inte är hårt tänkte jag även låta Otto ta några lite högre språng eftersom han ska tävla nästa helg, Ebba ska jobbas massa lydnad och lösgörande om hon inte är alltför trött efter idag :)

Fy fan för den här dagen.

När jag kom tillbaka från min tur på Curt och Stina, Stina som handhäst, så börjar Stina trycka sig mot mig och Curt.

Sen när vi kommer in i stallet så fortsätter hon att bete sig jätte konstigt, hon går inte dit jag ber henne och hon skulle bara ut, typ.

Tillslut så får jag iaf in henne i boxen, men det första hon gör är att lägga sig ner. PANIK!

Jag var själv i stallet och min mobil hade 9% batteri, men jag får iaf upp Stina och går ut med henne och Curt samtidigt som jag försöker få tag på mamma, men självklart svarar hon inte, så jag går upp med båda hästarna till huset, och som tur var så var Johan hemma, och han ringer till veterinären. Men självklart svarar inte en enda veterinär.

Men jag får tag på pappa och han kommer efter ett litet tag bara.

Så fort man stod still med Stina så skulle hon vräka sig över mig och Curt, eller lägga sig ner. Men magen kurrade och hon bajsade hela tre gånger, hon hade inte heller feber och var inte ett dugg svettig, varm eller flåsig, utan hon ville bara ligga ner.

Tillslut så får iaf pappa tag på kliniken, men eftersom de inte har någon bil så fick han åka och hämta dom.

Medans vi väntar på dom så tar jag in Stina i boxen, och då lägger hon sig självklart ner, men inte rullar utan ligger mest "som vanligt", men ett litet tag så låg hon helt ner på sidan.

Ett tag trodde vi att hon skulle kasta fölet, men hon krystade inte något när hon låg ner.

Men iaf så kom veterinären och kollade henne och då kunde de inte känna någonting i tarmen, men de kan tydligen bara känna 40% av tarmen så det kunde vara något längre fram.

Men iaf så trodde dom att det var fostret som trykte på tarmen så att hon fick ont. Jävla monsterbebis hon har i magen alltså, precis som jag misstänkt. ;)

Men hon fick iaf lite lugnande  och krampborttagande(?), och efter det så blev hon mycket bättre och la sig inte ner något mer. Men hon skall iaf inte få någon mat förens vid 20-20.30, vilket hon blev otroligt arg över när alla andra hästar fick sin mat. ;)

Usch vad den där hästen skall göra en orolig hela tiden...


Hööks!




Passar perfekt till "Larven" (hehe)