Galet kul dag... Eller något.......

Idag blir nog roligaste dagen på hela året, skall nämnligen gå på "travutbildning" som håller på från 9.30-19.00, det är väl precis vad man vill spendera sin Lördag med. Jippiee säger då jag!

Hade först tänkt att jag skulle rida Obelix innan nu på morgonen och sen ta Castro efter, men när jag upptäckte att det var snöstorm så hoppade jag över ridningen på morgonen, men sen efter så skall iaf Obelix få sig ett pass och sen får nog Castro en vilodag idag. :)

Nej om man skulle ta och slänga i sig lite frukost så att man kanske kan hålla sig vaken resten av dagen! ;)



Galet kul dag... Eller något.......

Idag blir nog roligaste dagen på hela året, skall nämnligen gå på "travutbildning" som håller på från 9.30-19.00, det är väl precis vad man vill spendera sin Lördag med. Jippiee säger då jag!

Hade först tänkt att jag skulle rida Obelix innan nu på morgonen och sen ta Castro efter, men när jag upptäckte att det var snöstorm så hoppade jag över ridningen på morgonen, men sen efter så skall iaf Obelix få sig ett pass och sen får nog Castro en vilodag idag. :)

Nej om man skulle ta och slänga i sig lite frukost så att man kanske kan hålla sig vaken resten av dagen! ;)



Good news!



Kom på att jag helt glömt att berätta att Vida och Samona tävlingsdebuterade förra helgen, en felfri runda i LB blev resultatet! Duktiga tjejer! ♥

Vad händer??

Blir inte speciellt mycket uppdatering från min sida nu för tiden, men ja jag är ju inte hemma speciellt mycket nu för tiden. ;) Men jag skriver så fort jag kan och orkar. :)

Iaf så red jag 4 hästar vid Stranges igår, vilket gick helt okej, men när Zarah hjälpte mig så gick det mycket bättre iaf. Jag behöver någon som står och skriker på mig. ;)

Sen red jag Obelix på banan, den lilla svart har helt ändrat sitt temperament, förut fick man vara på honom framåt hela tiden, men nu för tiden har han fått upp farten riktigt mycket så man måste ta tillbaka honom istället. Knäppa lilla häst!

Men iaf så var han lite stel och ville inte riktigt komma ner i form, men efter lite jobb med bakbenen så blev han riktigt fin, eller rättare sagt helt underbart fin! På slutet tog jag också några skutt på deras hinder, vilket han gjorde perfekt! :)


Måste skaffa bättre bilder på den svarta faran snart! :)


Sen åkte jag ut till Castro och red en sväng på honom på banan. Han var ganska stel till en början, men efter mycket galopp så blev han bättre, men inte riktigt så mjuk som jag vet att gammelgubben kan vara, men jaja han har sina stela dagar den där. ;) Han var ju iaf glad och fin hela tiden. :)

Jag tror att jag var klar med allt och hemma vid halv 10 igår. Hehe Men det är inte mig emot, jag får ju göra det jag gillar mest. ;)





Skall snart iväg till Stranges idag också, men först lite mat och sen förbi Dahrves hästarna. :)

Jag lovar att så fort jag får tid så skall jag svara på era frågor. But for now, godbye!

Snart iväg igen. :)

Idag blir det en lite senare tur ut till Strange. Har nu några dagar framöver hand om Dahrves hästarna också. Så skall snart ut och släppa ut de små liven. :)

Men först frukost i magen! ;)


Castro har skött sig fint de senaste dagarna, kanske inte varit superduper mjuk hela tiden, men emellanåt har han släppt till riktigt bra. :)

Hästarna ute vid Strange börjar jag rida in mig på lite mer nu, det är ännu inte bra, men det blir bättre och bättre iaf. :) Men märkte igår att jag är öm i hela stjärten, inte van med att gnida runt på 5-7 hästar om dagen. haha Men även det blir väl bättre sen, skall bara skaffa lite hårdare hud på rumpestumpen. ;)

Haha nej nu måste jag nog sätta lite fart. :)



Hoppat...

lektion på mitt lilla monster idag! Han var faktiskt fin även fast det va massa bommar idag igen, det tar sig!
Sen att min ridning är lite "hej kom och hjälp mig" är en annan femma, hästen är iallfall fin!



Snabbis.

Har än så länge hunnit med att köra bil i mer än 1,5 timmar samt ridit 6 hästar, det är väl inte helt illa pinkat för en sån långsam jävel som mig själv. ;) hehe Nu skall jag kasta i mig lite mat och sen iväg och rida den 7e hästen för dagen. Underbart! :)



Bästa Stina! <3

Woop

Idag har det inte hänt mycket alls då Ramazotti har vilat, och ja, Ebba är ju konvalens så att säga..
Skola, hem och plugga lite, ut i stallet och fixa, in och äta, och nu blir det väl sängen inom kort!
Ska upp tidigt imorgon för har dressyrlektion sen har jag även skola på eftermiddagen så kommer väl hem runt fem skulle jag tro. Mycket spännande liv jag lever just nu haha, eller?
Och juste, imorgon är de lite olika samtal som ska ringas oxå. DET kan bli spännande! Har världens telefonskräck haha, usch och fy..


Världens finaste :)

Min finaste sida.

Har lämnat in tanden på lagning så nu två dagar framöver så är jag fint tandlös. I feel pretty oh so pretty osv.... ;)



Cortino

Livet blir inte alltid som man hoppats, det är då en sak som är san!

Jag är en underskrift från att förlora min allra bästa vän sen 10 år tillbaka. I halva mitt liv har han funnits där, varje dag, snart finns det ingen verklighet längre utan bara minnena kommer finnas kvar. Snart kan jag inte längre kalla honom för min... Och det gör ont, för jävla ont!





Genom alla år har jag hela tiden hoppats på att han alltid skall finnas hos mig, på ett eller annat sätt. Många har undrat varför jag som 19år fortfarande har min c-ponny kvar, väx upp, sälj ponnyn och gå vidare... Men vet ni hur skönt det är att ha en liten galen ponny som man kan sätta sig på och bara bli fullkomligt överlycklig, även på den allra värsta dagen? Om ni vetat så kan jag lova er att ni aldrig ifrågasatt!





Kalla mig omogen, töntig, ja vad ni vill, jag skiter i vilket, det är såhär jag känner och kan tyvärr inte ändra på det... Om det ändå hade varit mitt val, men att bli tvingad till det, det gör saken mycket värre....





Livet kommer inte bli det samma utan honom, det är då en sak som är säker!









Både bra och dåliga minnen såklart. ;)











Kommer alltid att älska dig ponnyn min! <3

Bloggsvar (Ronja)

Julia om Dagen.:
3-åringen som ni bytte mot Cortino? Har ni fått hem den? Kan du inte berätta lite om den?! Hur har Cortino det på fastlandet?


Svar: Japp vi har haft den hemma i två veckor nu. Det är ett sto efter Cyrano de Bergerac och med fullblodsmamma. Eftersom det är enbart mamma och Fia som jobbat med henne så vet jag inte så mycket om henne. Men hon är ljusbrun och har minimalt med tecken på kroppen, hon ser väl mer ut som en travhäst än en ridhäst just nu.

För tillfället är hon ca 20cm högre bak än fram, är lite för smal fast vi trycker i henne massa hö, tussig i pälsen och har ganska så struttigt steg, eller traven är väl helt okej men jag har bara sett henne galoppera i väldigt struttig korsgalopp. Men men det blir väl kanske en bra häst för mamma i framtiden, hon har ju ingen häst för tillfället. ;)

Har tyvärr ingen aning om hur Curt har det då mamma inte berättar något för mig, jag har frågat henne ett antal gånger men inte riktigt fått något klokt svar. Men förhoppningsvis så har han väl det bra.. :)



Förvirrad..

Det är otroligt jobbigt när klockan ställs om, speciellt för en redan väldigt förvirrad person som mig själv. Det jobbigaste är väl ändå när vissa klockor ställs om automatiskt medans andra måste man ställa om by hand, och man vet inte i förväg vilka klockor det är som ställer om sig själva. Klockan 3 skall jag ut och rida Obelix, men då är frågan, är klockan 3 nu eller om en timme? Lite (eller rättare sagt väldigt)pinsamt är det ju om man kommer 1h för sent. Nej jag får nog ta och ringa till mormor, hon brukar ha ganska bra koll på saker och ting. ;)


Galet ärevarv.

Sista långsidan så tyckte jag att Castro skenade iväg och det gick skitfort, men som ni ser på filmen så rörde vi oss knappt framåt. Jag har inte riktigt koll på hur fort det går tror jag. Hehe


Dagen.

Idag står inte allt för mycket på schemat. Skall rida Obelix och sen självklart Castro. Sen pratade mamma om att vi kanske skulle löshoppa 3åringen idag. Men vi får väl se.

Iaf så red jag Castro på banan igår. Han var helt okej fin hela passet, ganska mjuk i munnen men samtidigt kändes det som att han var lite på gränsen till att bli arg, men det blev han aldrig som tur var. :) Nu ett par dagar i rad så har jag rullat över några bomar på marken bara för att träna avstånd lite varje dag, så nu börjar det sitta igen (iaf på Castro). Skönt!



Man måste ju alltid få lite godis när man varit duktig! ;)

Eftersom Castro vart så duktig förra helgen så har han fått ett nytt schabrak och eftersom jag är en sån underbar snäll dotter så köpte jag även en tröja till modern min! ;)


Vad händer?

Ebba bockade av mig i fredags, vilket i sig va ganska odramatiskt egentligen då jag inte slog  mig "mer än vanligt". Dock stack puckolinan iväg i full sken hemåt på vägen, slöt med att hon verkligen flög omkull där på asfalten, dock reste hon sig innan jag hunnit fram och fortsatte, mitt i vägen, i samma fart hemåt.
Ringde pappa som fångade upp henne lite innan oss och såklart hade hon skrapat upp sig ganska illa.
Känns ändå som vi hade tur i oturen, för det första kom det inte en enda bil på den stunden hon sprang hem, hon gick omkull precis efter en kurva och låg där och sprattlade en stund så bara där kunde det slutat illa. Sen hade hon kunnat skrapa upp sig betydligt mer och värre än hon gjorde för det var i en jävla fart hon drog omkull i.

Nu är hon ju ändå konvalens ett tag och jag ska försöka fixa tid vid kiropraktor så fort som möjligt efter. Som det ser ut nu kommer hon nog inte få komma ut och tävla på ett tag till. Det här är femte gången hon går omkull det här året, och hon har varit nära att gå omkull flera gånger, så jag vill kolla igenom henne ordentligt.
Sen ska jag fixa så hon kollas i munnen oxå, hon är egentligen inte alls tjasig eller så, men när hon blir pigg så slår hon hej vilt med huvudet såfort man tar i henne så lika bra att kolla.
Får se om vi lyckas få en tid vid kiropraktor till Otto oxå, han ska ju tävla ganska mycket i April så kommer nog försöka lägga ett besök i Maj isåfall.

Annars då, Ebba var jättefin innan hon skadade sig (såklart) och Otto känns väldigt fin justnu. Går faktiskt ganska bra att rida ut på honom numera, så han kanske håller på att bli lite mer normal nu till sommaren ;)


Lagklassen Södertälje.

Här kommer en film från grunden i Div 1. Blev lite stressat de 3 sista hindren eftersom jag kom på att jag ridit väldigt långsamt och om jag skaffade mig tidsfel så skulle mina kära lagkamrater dödat mig, så jag fick gasa upp lite, vilket är något jag verkligen måste träna på, blir väldigt stressad i mina händer vid dessa tillfällen. Men det blir nog bättre med mer träning. :)

Lägg även märke till min och Saras otroligt misslyckade High Five. hehe


Saknar dig lillponnyn!

Livet är inte det samma utan min fina ponny, helt tomt och tråkigt.









Finns ingen bättre än du! <3

Lookilooki!

HÄR hittar ni min "nya", egna blogg! Kommer fortsätta skriva om hästarna och deras träning här so don't worry!
Hehe, PUSS

dummadumma häst!


Lilla puckolinan! Vissa lyckas visst med allt och lite till..

Segt intär-net.

Har kommit hem från familjen Strange. Har idag ridit 4 hästar, två bebisar, en 4åring och en 5åring, så endast ungt har det varit på schemat, och för att då balansera upp detta så har jag precis varit ute och ridit min 17åring. ;) hehe Vilket inte  gick alt för bra, men han kom ganska fort ur sina små anfall, alltid positivt! ;)

Det har väl gått helt okej idag, jag har väl inte riktigt varit någon stjärna på hästryggen, men snart rider jag nog in mig på dom. Måste lära mig att kunna ändra min ridning efter vilket djur jag sitter på och inte göra likadant på alla. Men som sagt det kommer nog snart. :)



Min Fin/knäppa arab. ;)

Lovar även att jag skall försöka bli bättre på att göra inlägg här, känner att jag är otroligt dålig på detta. Men som sagt det skall det bli bättring på! :)

Castro Södertälje 1.20m

Jag rider väl inte 100%igt, men man har ju en allt för fin häst! Bäst är vad han är! ;) <3


papiii



Bjuder på en film på Ramazottis papa, Regazzoni, såhär i tråkighetens tid!
Funderar förresten på att skaffa en egen blogg igen, typ lite mer personlig ochså? Hiss/diss?
Tycker de är så tråkigt när ingen av oss bloggar särskilt klokt här osv..

Sen apropå pappor lite såhär, kan ju passa på att framföra en "hyllning" till min egen fader som alltid ställer upp och kör och betalar allt hit och dit för mig och mina systrar, hade det inte varit för honom hade vi inte kunnat fortsatt med hästarna ens! Så för er som inte vet så är min pappa bäst! ♥ Vet att många håller med mig om det dessutom ;)

Hemma igen.

Har nu kommit hem från Stranges, eller jag har ju varit i stan ett tag men har ridit både Castro och Obelix innan jag fick komma hem där jag bor. ;)


Har fått hoppa endel de här två dagarna, GRYMT nyttigt för mig. Kan ju inte säga att det enbart gått bra, men det tar ganska lång tid för mig att rida in mig på en häst och hitta rätta knapparna, till en början sitter jag där med allt i handen. Men med mycket bra tips så har passen iaf slutat helt okej. :)

Castro fick sig ett litet bompass idag. Han blev aldrig sådär supermjuk som han kan bli, men han skötte sig fick och gjorde det jag bad han om. Såg avstånd väldigt bra på honom idag vilket är en underbar känsla. Han är fin min stora!



Sen har jag hoppat lektion på favorit bebisen, alltså Obelix. Han skötte sig som en prins som vanligt och gjorde allt snudd på perfekt. Han börjar även få upp farten lite mer nu, det blir bara roligare och roligare att hoppa helt enkelt. Idag tog vi oss över en liten "bana" på 80cm. Duktig häst!




Det är ett helt okej liv jag lever för tillfället! ;)

Galoppjobb

Har galoppjobbat alla hästar tillsammans med Lillen idag. Tyckte hästarna va kul kan jag lova, blev en del bus och skutt haha! Dock började vi med lite lättare galoppjobb då de inte har någon superkondis någon av dem, de skulle väl vara Otto isåfall som har någerlunda bra kondition men man ska ju alltid börja lite försiktigt och känna av dem ändå :) Underbart nu när grusvägarna är mjuka och fina, perfekta att rida på! Däremot är ju underlaget på de flesta andra ställen ute i naturen ganska slirigt och kasst istället tyvärr.


Bild från ihelgen på laget. Här ser man verkligen hur liten Otto är oxå haha. Plutten :)

Tråkigt!

Missade först dressyrlektionen på skolan igår eftersom pappa var iväg med jobbet i stockholm, kom hem inatt.
Och sen idag har vi egentligen studiedag men vi hade "frivillig" ridning. Alltså om vi ville och kunde. Men ingen vanlig lektion efter.. Och eftersom jag egentligen inte har någon häst att hoppa, då Otto hoppat så grymt bra i helgen så vill jag inte ta honom. Och Kelly är jag ju egentligen både för stor och för tung för, så de känns inte heller bra. Ebba vill jag inte pressa så mycket då hon haft ont i ryggen och knappt gått något sista tiden, då känns en hoppträning lite överkurs. Kunde ju tagit vilken som helst av dom tre och bara tagit de lite lugnt på lektionen, men då hade jag varit kvar i Visby till klockan fyra vilket känns hur ovärt som helst. Dessutom skulle vi behövt åka innan halv sju imorse och pappa kom hem efter kl 01.00 inatt, känns lite småtaskigt!
Känns iallfall väldigt tråkigt att missa båda lektionerna denna vecka, även om det innebär att jag är "ledig" istället.

Har suttit och pluggat fram till nu, och nu ska jag äta lunch och bege mig ut i stallet.
Tänkte rida ut Otto och galoppera lite, försöka iallafall, och sen får vi se om Ebba kanske får gå lite bommar i ridhuset senare, annars blir de lite trimm de la trimm ute i det vilda!


Något som inte är tråkigt är min häst hoppteknik iallafall :) Han är fiiiiiin!

Ridit

Ridit ut en sväng på grusvägarna på Ebba idag, hon var faktiskt riktigt fin! Väldigt pigg förstås, hon har ju vilat mer än alldels för mycket så.. Red bara igenom henne lite och "jobbade loss" henne. Men hon kändes alltså fin, hade velat ha lite mer aktivitet i bakbenen men när hon är pigg blir hon spänd och då är de svårt att få henne att trampa på ordentligt utan att hon bara springer iväg. Sen sparkade hon inte alls mycket idag heller så de kändes ju bra oxå. Blev inget jättehårt pass men tycker man ska börja lite lugnt om dom vilat flera dagar såhär så de blev helt perfekt :)

Lite synd att man inte har ridbana/ridhus, då hade man haft bättre förutsättningar att utveckla henne rätt snabbare iomed att man kunnat jobba henne rätt och fått lite kloka pass. Är ju faktiskt så att hur mycket man än vill så kan man inte få samma kvalité på jobbet när man rider ut fem dagar i veckan jämfört med att lägga den tiden på ridbana. Iallafall på de hästar jag har. Tror faktiskt att Ebba skulle kunna bli ganska fin såsmåningom men med dessa förutsättningar jag har nu blir det svårare och tar lång tid vilket sänker motivationen rätt mycket! Sen Otto är ju redan, och visar ständigt, att han är jävligt fin. Hade man haft ett klokt ställe att jobba honom så mycket som han behöver varje dag så hade han ju gått som en raket ;) eller hellre något annat kanske som inte kraschar nedåt igen hehe..

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna, sen skulle det behövas putsas efter i helgen som jag skjutit upp men de får nog vänta, måste laga mat till Lillen i tid och sen är det ju det där berget med skolarbeten!


Stolt häst!


Hög lägstanivå

Ramazotti har faktiskt en väldigt hög lägstanivå, vi har som mest haft 8fel, vilket var 4 fel på hinder och 4 tidsfel. Annars har vi faktiskt bara haft felfria rundor eller 4fels-rundor. Kan ju även tillägga att 100% av dessa rundor vi har haft fel i har varit pga mig.

Dålig bild, men våra 7 senaste starter tillsammans.



Alla hans 120 starter, + 130 han gick nu i Lördags slank med.

Han har ju faktiskt bara gått 7st 120s, 6st innan vi tog steget upp till 130cm. Och då hade vi nollat tre av dem bara faktiskt, annars hade vi haft 4fels rundor. Jag får ofta för mig att vi tagit det jättelugnt med honom, vi var ju kvalade till 130cm redan i Oktober, och han skulle förmodligen tagit sig runt ganska bra redan då. Men det var ju iallafall helt rätt att vänta tills nu, med några fler 120s i kroppen och framförallt, han har byggt på sig ordentligt nu i vinter. Bättre bevis på att man väntat till rätt tillfälle att debutera kan man ju inte få heller, en felfri runda i en klass med mycket fel i. Och när det dessutom känns busenkelt :) Dock hade vi ju riktig tur, det va en bra bana för oss vilket såklart spelar stor roll!

Nu är planen som så att det iallfall två veckor tills nästa tävling. Då kommer han gå en 120cm ifall vi ska starta, är ganska tveksam för underlaget både inne i ridhuset och på framridningen är faktiskt väldigt dåligt, men samtidigt behöver han ha några rundor i kroppen. Efter det är det Årsta Runsten där han kommer gå två 120s, var lite sugen på att han skulle få gå 130 istället men eftersom han fortfarande är rätt orutinerad med resor och allt så känns det bäst att gå in i en 120 innan lagklassen.
Fram tills dess kommer vi lägga stor fokus på konditionen, vilket innebär att jag kommer få riskera livet ute i skogen ;) Och även mycket dressyr såklart, hoppningen kör vi på som vanligt med och from nästa vecka ser det ut som så att han kommer hopptränas 1 gång/vecka. Så fort ridbanan här hemma blir ridbar kommer det även läggas in mer ordentliga pass med bommar, små hinder och studs, tyvärr dröjer det nog runt en månad till :(



Filmerna







UNDERBARA HÄST!

Han är ju för underbar!

Över 90 starter och vi var snabbast av alla. Han är ju för underbar den där hästen alltså!



Och självklart ett STORT grattis till Louise som kom 3a i samma klass. :)

Resultat Södertälje

Nu kommer helgens resultat, är OTROLIGT nöjd med min FANTASTISKA häst! Första gången vi åker iväg på fastlandet, och första gången han går så mycket på en helg! Resan tog nog ganska mycket på honom, och även klasserna. Han har verkligen kämpat med mig denna helg och varit rent ut av outstanding i varje klass! Finns inget att klaga på hur han betett sig när jag varit på, sen att han varit ett monster i lastbilen och på marken, sån är han tyvärr och det är bara att bita ihop :)

Lördag
120 bed A:0/A:0 två faser
Lite spänd och tittig häst så vart inte så himla bra flyt men han var fin! Fick dock ett stopp på femman som va ett räcke ganska nära dörren ut, som var öppen. Så jag mesred lite i svängen för att inte göra honom sur, så vi kom med lite dåligt tryck och hade honom inte riktigt framme för skänkeln så när han tittade till på den så va det försent och det blev stopp. No biggie tycker jag - han är verkligen ingen "stopper" på något sätt så ah. Sen va det väldigt kort maxtid så blev 4 tidsfel oxå. 4fel + 4tidsfel = 8fel

130 bed A:0/A:0 två faser
Fina underbara häst! Han var verkligen helt amazing här :) Kort maxtid, och alla linjer va det framåt, långa galoppsprång. Han är ju egentligen ganska kortgalopperad så det va gasen i botten haha. Men vi prickade alla distanser helt perfekt och höll planen överallt! Det enda dåliga var väl att jag skulle kunna haft lite mer tryck på vissa ställen men det blir ganska lätt att man blir lite jagandes på Otto så det va bra tycker jag. Gick iallafall in och satte en dubbelnolla, klarade de snåla maxtiderna i båda faserna och det räckte till en 18e placering! Runt 80-90 starter, med många duktiga ryttare och hästar, så ja det va ganska grymt faktiskt!
Felfria och placerade

Söndag
120 bed A:1a Div 1 omgång 1
Här va tramsson lite trött, han hade stått på transport i flera timmar och det tyckte han inte va kul alls.. 
Han va väldigt seg och svarade inte alls fram för skänkeln, och även här va det mycket framåtdistanser, långa kombinationer osv! Så fort jag rätade på mig så bromsade han och jag fick verkligen rida hela tiden! Förutom långsidan där 5 - 6a & 6b - 7 där det blev lite kaos iomed att han hoppade upp sig som tusan på femman, där det efter var fem långa till kombinationen 6 a&b. Valde att hålla planen på fem galoppsprång då han torkade ihop så mycket när jag tog i honom. Blev våldigt långt, men han kämpade och gick av STORT in i kombinationen, vänder upp rejält på både a&b så jag nästan flyger haha. Men han bara fortsätter, framåt över. Så himla fantastisk han är! Resten av banan va även felfritt, och både Ronja och Louise satte varsinn nolla så det blev omhoppning! 
Lång väntan som blev ännu längre pga en olycka som slöt med ambulanshelikopter och grejer, jag va trött och Otto ännu tröttare! Dock kämpade vi oss igenom omhoppningen på 130cm felfritt, ingen bra runda men hästen är otrolig! 
Totalt slöt laget på 18fel i omhoppningen och vi blev placerade trea! Inte alltför dåligt då det va rejält trötta hästar och ryttare hela laget :) 

Filmer kommer! 
 

Påväg hem

Helgen har varit riktigt GRYM!!! Är påväg hem först nu eftersom tävlingen inte va klar förens efter åtta-nio tiden igår kväll och då hann vi alltså inte med båten.. Kommer hem runt fyra idag och då måste jag ut och motionera Ebba, efter det kommer de upp resultat! :) Toodles!

Hejhejhej

Otto longerad och stallet klart, hästarna nattade osv. Just nu håller jag på och försöka packa, städa, laga mat, plugga och göra en planering inför imorn i huvudet, samtidigt - går sådäääär haha.. Stress stress 2 success brukar man säga va?

Imorgon har jag typ helt sinnes bajsmycket saker att göra, så det blir att gå upp tidigt för att hinna! Ska bla rida minst två hästar utöver det vanliga fixet inför en resa.. Slipper iallafall tvätta häst, vilket gör att det blir runt 1-2 timmar "mer" tid. Har ju nästan alltid tvättat både Kelly, som kan vara hur skitig som helst, och Samona i vanliga fall! Nu är det ju dessutom bara en häst, som iförsig äter en hel del mer osv men det blir ju ändå mindre av allt :) 


Jag och Apocalypse(Calle) valack e. Carte d'or


   


Trött och tillfredsställd!

Jag trodde väl då aldrig att det kunde vara så här ansträngande för kroppen att rida 5-6 hästar om dagen. Har ju varit ute hos familjen Strange nu två dagar i rad och har då ridit 4 hästar båda dagarna + hängt/suttit på en 3åring för första gången idag.

Sen när jag kommit hem så har jag ridit Castro och idag var det även hopplektion på Obelix. Min kropp som för tillfället är van med att enbart rida 1 eller 2 hästar om dagen säger emot lite för tillfället. Har träningsvärk i precis hela kroppen, till och med hjärnan känns det som. Men det enda jag gör är njuter, det är precis såhär jag vill ha det! Rida massa olika hästar i olika åldrar och nivåer. Asnyttigt för lilla mig! ;)

De här två dagarna har jag fått rida Zarahs 6åring Champion eller "Lillebror" som han kallas och den hästen alltså, det steget, den galoppen. Jag som är van med Castros lilla fjutt galopp och så kommer jag nu upp på en häst som har grymt stor galopp. Jag kunde knappt sitta ner och Zarah tvingade mig till att verkligen jobba honom för skänklarna och ju mer skänklar jag la på desto större galopp fick han, jobbigt läge (för mig). haha ;) Det är en Riktigt fin häst den där, och riktigt rolig att rida!

Men som sagt jag är ganska så väldigt glad för stunden och det känns som att min motivation har höjts ett antal steg, det är riktigt kul att rida ju. ;) haha





Snabba ryck

Kom precis hem ifrån att ha varit vid sjukgymnasten, nu ska jag springa ut och longera Otto lite snabbt! Får bli hans motion för dagen.. Imorgon får jag se till att rida honom ordentligt innan vi åker. Toodles!!!




Sjukt trött

Dagarna bara rusar förbi och jag hänger knappt med, känns som att det blir alledels för mycket över varje dag. Saker som jag borde hunnit med men som istället skjuts upp, och de blir ju bara värre och mer för varje dag.. Skärpning! From nästa vecka måste jag ta tag i mitt liv..

Igår gick ju alltså Otto dressyrlektion, han blev faktiskt riktigt trött på slutet så det va ju bra!
Sen red jag ut på två fina damer här hemma, en av dom va mindre rolig och det hela slutade med att puckot stegrade så vi slog runt. Ganska jätteäckligt, men vi båda överlevde även om vi både nog vart lika chockade.. Jag lyckades förstås slå i huvudet ganska hårt och blev lite halvt borta, men lyckades ta mig hem och ut och rida en häst till iallafall.

Idag har jag faktiskt hoppat Kelly på lektionen vi hade imorse. Jätteroligt, sån härliga känsla att hoppa upp och rida en häst man knappt ridit på ett halvår och så klickar allt som de ska ändå! Fina lilla ponny:)
Varken hann eller orkade rida när jag kom hem då vi skulle iväg med Otto nån timme efter jag kommit hem. Mindre kul men aja..

Nu borde jag göra massor av saker, framförallt plugga, innan jag slänger mig i duschen och sen sover.. Har en ganska halvstor inlämning till på fredag som jag knappt börjat på, utöver det har jag ungefär 1565641 saker som ska lämnas in men de skjuter jag upp och börjar med nästa vecka.. Tror dock det blir sängen nu istället, mår inte alls bra och är svintrött dessutom.


slumpad bild..

Nu drar jag till Sproge.

Snart tar jag och Polon en tripp till Sproge, skall hem till fam Strange och hjälpa dom med några unghästar. Det stora problemet är att hitta dit, mitt lokalsinne är det värsta! Men jag har ju kört dit ett antal gånger förut, men det var ju typ ett år sen och på ett år kan man glömma mycket. ;) hehe

Så om jag inte skriver fler inlägg så har jag antingen kört helt vilse eller blivit mördad av en galen bebis. ;) haha


Saknar dig! <3

1 klar

Har varit iväg på dressyrlektion imorse med Otto, han var fin men blev helt slut haha!
Nu ska jag ut och rida 1-2 små hästisar så hörs vi senare.


Saknar värmen!


PLUPP

Mår inte så jättebra efter att ha varit iväg i skolan idag så har legat och vilat fram tills nu.
Hästarna får vila, inte jättebra men det är inte värt att jag blir mer sjuk nu. Måste priotera att bli frisk faktiskt, även om det känns skit. Planen är ändå att Otto iallfall ska gå ordentligt resten av veckan, joggas på Fredag innan vi åker. Ebba går iallafall Tisdag, Onsdag och Fredag. Torsdag får vi se för jag kommer hem sent. Sen vilar hon lördag+söndag så kör vi på efter det :) Nu ska jag iallafall gå ut i stallet, bara mocka och fixa stallet alltså!

 


Tom på ord och tom på känslor.

Orkar inte gå in djupt på helgen men här kommer den i kortfattat format.

Jag vill ha min ponny tillbaka! Jag kunde inte haft en snällare eller duktigare hopphäst, han gör verkligen allt, kranglar sig ur de värsta situationerna som jag sätter honom i. <3 Jag rider som ett spann skit och behöver hoppträna mycket mycket mer. Någon som har en häst som behövs hoppas? ;) Hehe

Nej men seriöst, nu börjar letandet efter lånehäst på riktigt, för jag måste verkligen ha något jag kan hoppträna på! :)




Du är för fin ibland!

De sålde lite saker till 50% vid tävlingsplatsen, så självklart fick jag med lite saker hem. Köpte detta BR schabrak för 170:- och sen även ett par ridskor i läder för 250:- Men de ligger nog kvar i Larven tror jag. Men schabraket passade perfekt till HV Polo luvan som jag köpte i Globen förra året. :)





Duktig tjej!

Ronja och Castro har ju varit i Botkyrka och tävlat idag och de har gått bra, som vanligt enligt Ronja så har hon ridit "riktigt dåligt" men Castro har iallafall varit fin och kirrat biffen. Felfria i både 120 och 130cm, utan tidsfel, de ni! I 130n fick de även en sjätte placering, GRATTIS KÅMPISAR!



Själv ska man plugga lite, duscha och sen försöka sova i tid! Vi hörs imorn:) 

Fint väder och ännu finare hästar!

Ja idag har varit en riktigt bra dag, gick upp runt åttatiden och släppte ut hästarna, för att sen gå in och lägga sig och halvsova framför datorn till halv två. Haha, nej men jag är ju fortfarande rätt förkyld så lite vila är väl növändigt osv. :D

På eftermiddagen åkte jag och pappa iallafall till ridhuset med mina hästar, fast red på banan som var riktigt bra underlag på. Dessutom var det sol, så det var riktigt underbart!
Otto var väldigtväldigt töntig och dryg ibörjan, överskottsenergi x1000 och så var det massa skuggor och solljuset fick allt att se läskigt ut.. Typ. Förutom att han tvärnet, kastade sig åt alla håll, hoppade och skuttade omkring, bockade, sparkade och va lite allmänt cp så var han fin! Lite väl spänd och hög i formen men det blev bättre. Avslutade med att hoppa lite på två hinder som fanns uppställda, ett räcke och en oxer, som stod så man kunde hoppa på en åtta bla. Låg och rullade på dom för att hitta lite fin känsla och tajming, få upp galoppen och hålla mitt överliv på plats. Det är dom 2 viktigaste delarna på Otto, galoppen och min position. Avslutade att rulla över det några gånger på 135cm på båda hindrena inför tävlingen nästa helg och det kändes jättebra!
Han är ju alledels för jävla fin den där hästen ibland!

Sen longerade jag Ebba, och gud va bra det gick att göra det på klokt underlag. Underbart! Slippa att hon halkar omkring när hon flyger runt, hon sticker ju iväg och bockar och sparkar lite ibland vilket mer eller mindre brukar sluta med att hon drar omkull när man longerar på blöt slaskigt gräs som det är nu. Hon var iallafall jättefin! Nu blir det att sätta igång ordentligt med henne igen och då blir det massor av lydnad, vilket behövs tränas jämt och ständigt på den där damen. En av de grejerna hon gärna glömmer bort, att man ska behöva lyssna.


Totto idaaag :)

Ridit!

Precis kommit in efter att ha ridit veckans första pass på Otto, och jag överlevde! Hehe..
Med fyra dagars vila i ryggen va han väl allt annat än fin och trevlig, stark och lite stretig och sen flög han ju i luften för minsta lilla osv. Höll bara på att ramla av en gång, och då flög han verkligen omkring och hittade på allt möjligt! Har börjat bli lite snabbare på att få tag i honom när han börjar, men de gäller ju att ha en del tur i de lägena hehe ;) Sen efter det va han faktiskt ganska fin, lite stark och bogarna ville gärna flyga lite hit och dit. Sen känner jag mig bara sneare och sneare när jag rider, riktigt jävla jobbigt! Ska ta och stretcha ordentligt ikväll, och sen nästa vecka ska jag till sjukgymnasten oxå. Behövs verkligen!


3 månader 3 farväl.

Jag tror inte att jag vill veta hur detta År kommer sluta......

Tävlingsplanering

Har ingen direkt plan för hela året, iomed att jag inte alls vet hur saker och ting blir efter skolan osv. :)
Men fram tills Maj har jag en någerlunda plan iallafall!

Mars
17,18 - Södertälje RK regionalt med elit/div omg 1. 120/130/120

April
6 - Hoburgs RK lokal/regional med kval till GA cupen. Ebba 90 & Otto ev 120
14 - Årsta Runsten Sportryttare regionalt med div.1 omg2. Otto 120/120(eller 130)
28,29 - Västerås RS regionalt/nationellt med finalomgångar i elit/div1.(omg3,4) OM VI TAR OSS DIT! Annars ->
29 - Norra Gotlands RK lokal/regional. Ebba 90/100 & Otto 120

Maj
13 - Wisby RK lokal/regional. Ebba 90/100 Otto 125/130 (om jag är hemma oså)

Sen får vi se vart vinden tar oss haha. Nej men de finns ju lite tävlingar där i Maj, men de beror ju lite på jag har det med pengar osv. Vet inte vart jag ska ha min praktik som börjar v17 tror jag? Vi får se hur det löser sig med allting helt enkelt! :)


Bloggsvar (Ronja)

Anonym om Mot fastlandet.:
Ska du tävla i helgen? Vart?



Svar: Eftersom vi får båten betald när vi åker och tävlar så passade vi på att hitta en tävling samtidigt som vi tar med Curt. Båten för två personer+ Larven kostar 2100:- med gotlandsrabatt, och det är inga pengar vi kan lägga ut lite hur som helst så då passade vi på att ta med Castro också. :)

Vi skall lämna Curt i Nortälje och sen skall jag tävla i Botkyrka. Jag kan ju säga att jag är noll taggad. Haha ;)


...

Insåg just att jag inte ens satt en fot i stallet sedan i Måndags kväll, inte varit utanför huset heller för den delen!
Helt sjukt.. Senast jag inte va ute i stallet, om man bortser från när vi varit iväg på meeting och så då, på så lång tid. Eh, jag har faktiskt ingen aning haha. 2009 kanske när jag hade körtelfeber? Om jag ens höll mig inne så många dagar..det har jag ingen koll på! Hehe..

Iallafall känns det skitskumt, tur att pappa och Lillen ställt upp och fixat när jag legat utslagen här inne.. Nu är förresten Lillen nere för räkning oxå, stackarn!
Ska ut och fixa stallet nu, de ska väl inte nattas ännu på ett tag men de lär ta sin lilla tid eftersom jag fortfarande är ganska dålig, och så måste jag dessutom fixa med Ottos mugg, som förmodligen lär ha blommat ut ordentligt de här dagarna det inte skötts om. Good times!
Vi hörs väl senare, ska försöka ta tag i en hel del plugg ikväll som borde varit gjort för länge sen..


randomutvald bild.. Samona i sin andra MSVB.

MINKÄRLEK


HAN ÄR JU BRA FIN NÄR HAN VILL DEN DÄR! MINSTORAKÄRLEK

Mot fastlandet.

Imorgon bär det av, sista dagen med världens bästa ponny! Men förhoppningsvis så kommer han tillbaka om några veckor. ;)

Har precis varit och hoppat Malena lite, travhoppa går jätte bra och då hoppar hon faktiskt riktigt fint när det blir lite höge, men sen till galopphoppningen så blir det lite flax och fläng. Hon har ju problem med sin galopp i vanliga fall så när det kommer hinder ivägen så blir det extra svårt, men hon hoppar alltid iaf. :)

Snart skall jag börja packa till imorgon. Orkar inte, är hur otaggad som helst, och det blir ju inte bättre utav att jag knappt ser ett enda avstånd när jag hoppar för tillfället, inte ens på Castro. Men men sånt är livet ibland. ;)


Har inte bestämt vilken outfit jag och Castro skall använda oss av i helgen heller. Någon som har något förslag?? Just nu står det nog mellan Blå/Rosa och Blå/Röd. Vad tycker ni?? ;)





YADDDAYADDA

HALLUUUU, hur mååår ni?! hehe..
Jag har jättetråkigt, och är fortfarande sjuk! Hästarna har alltså vilat 4 dagar hittils, ser inte direkt framemot att rida dom sen när jag blir frisk.. eller ja, jag kommer rida på lördag har jag bestämt för annars är det nog ingen idé att tänka på tävling nästa helg. tyvärr får nog Ebba vila tills jag är ordentligt frisk, i bästa fall gå lite kravlöst och lugnt.. dock brukar ju hon och lugnt i vara i samma mening så ah, efter 4 dagars vila lär det ju kunna bli ganska "o-lugnt" dessutom.

Vet inte vad jag ska skriva men aah, ni vet ni att jag lever iaf.. hehe

Fina fina hästen.

Har nu kastat i mig lite mat, försökt laga min tand, vilket jag märkte nu att jag misslyckats med... Snart skall jag iväg och hämta mamma och sen till stallet igen.

Har än så länge fixat allt+ ridit Castro på ridbanan. Han var helt underbart fin idag, det gillas. Så nu skall jag ut och försöka hinna rida Curt innan Palle skall komma och raspa tänderna på honom.

Bye for now!



Den som få saknar..

Skall snart iväg till stallet och rida mina små djur. Vet inte om det blir ett djur eller två djur.

Sen ikväll blir det hopplektion på Obelix. Han börjar bli riktigt duktig nu, sist fick han hoppa nästan lika högt som de andra hästarna, det ni! ;) Film från de två senaste hoppträningarna kanske kommer upp inom kort, om jag orkar såklart. ;)

Nej nu måste jag klä på mig och sen ut till dom 3 fina.



Ännu mer nytt!

Dålig uppdatering här på bloggen för min del på senaste tiden, fy mig! Men jag lovar jag skall bli bättre. :)

Hästarna går helt okej. Castro sköter väl sig oftast, han har haft lite små utfall när han tycker att jag begär för mycket av honom, men de har gått över väldigt snabbt. :)

Curt vilade igår tror jag, först skulle jag rida honom sen fick jag ett sms av mamma att Molly skulle ta honom igår också, så då åkte jag till stallet senare, men när jag kom dit så sa de att Molly var sjuk, så jag vet inte om han gick igår eller inte, han har ju inte vilat på jag vet inte när så det var ganska lugnt. :)


Stina blir bara tjockare och tjockare. För någon dag sen så blev hon av med skorna också (så nu är hon mamma på riktigt), men hon är nu ganska hovöm, stackarn hon är inte van att gå utan skor. :)




(en La Kim Luva samt HV Polo lindor dimpade ner i min brevlåda här om dagen, nu väntas det bara på en liten sak till, så är outfitten fulländad)

sjuk!

worst timing EVER.. haha men det är det väl alltid iförsig?
har iaf feber, hostar konstant så jag nästan spyr och har ont överallt. synd om mig alltså!
hästarna får vila, förmodligen fram till helgen = shoot me! ingen som är ridsugen?? ;)


Senast jag mådde såhär dåligt var nog 2009 när jag hade körtelfeber.. då var jag sjuk i en månad med feber och grejer. red och tävlade upp till MSVB ändå trots att jag hade strängt ridförbud från doktor..tror jag va ganska envis som liten hehe ;)

NYTT!

Har precis kommit hem från Obelix. Han skötte sig otroligt fint idag. :) Jobbade lite dressyr+lite bomar på banan idag. Han vill inte riktigt ställa sig åt något håll, men han är oftast väldigt mjuk neråt. så idag fick han träna mycket ställning och mjukgörande. Tillslut blev han mycket fin, duktig bebis!

Mitt schabrak som jag beställt hade kommit också. Ett rosa fint Lamicell. Mums. Igår fick jag även hem en svart La Kim luva och nu väntar jag på 2 (egentligen 3) saker som skall ploppa ner i brevlådan! :)



Rädsla

Alltid är det något, Max är ofräsch. Inte någon stor grej alls, ett irriterande sår som inte vill läka i karleden höger fram... Vilket gör att att Herr Tramsson absolut inte vill trampa igenom steget ordentliget. Suck. Speciellt eftersom att han inte är den roligaste när det gäller sårvård heller, han vill helst inte att man överhuvudtaget rör höger fram för tillfället. Skönt iallafall att det bara är en liiiten sårskada, och ingenting allvarligare. Hoppas att han är fräsch och att såret är läkt inom kort. Det är bara så himla typiskt att det alltid måste hända något...
Jag har en sådan ångest inför framtiden att det är helt otroligt, har självklart drömmar och mål men har också en liten röst imon mig som säger att det kommer förbli just en dröm. Även fast jag vet att jag kan klara det har jag ingen aning om vilken väg jag ska ta för att nå dit. Den senaste tiden har jag lyckats ta mig igenom hyffsat, men känner att jag verkligen måste börja strukturera upp allt nu. Jag har fallit igen och den senaste tiden har jag bara legat på marken och försökt få luft. Luft för att andas och luft under vingarna för att kunna flyga igen. Det värsta är att även när lyckan slår till så stannar rädslan kvar. Rädslan och all jävla ångest. Jag kämpar inte längre emot eländet, jag kämpar emot rädslan att hamna i eländet. Det är utan tvekan den värsta kampen. Hur förklarar man för sin omgivning som ser all lycka att man är livrädd? Jag är rädd för att dö, rädd för att leva, jag är rädd för allt. All rädsla ger mig ångest, ångest så in i helvete. Drömmarna är tillbaka på nätterna, hårdare än någonsin och jag har börjat dra mig tillbaka in i mitt skal igen. Jag gör allt för att skydda mig från rädslan, men hur jag än gör kommer jag inte undan den. Den bor helt enkelt inom mig, långt ner i maggropen ligger den och skaver.


Dagens ridning

Efter ett långt samtal med min kära storasyster igår så bestämde jag mig för att ta mig i kragen och sluta va en sån pussy! Haha.. Iaf så red jag ut på Otto i änget, och ingen mesridning utan verkligen tog tag i problemen på en gång. Han vart såklart mycket arg och upprörd så jag satt ju lite löst frånotill men det var ändå inte mycket han höll på idag. För övrigt kändes han väl halvfin haha.. Lite stark och hängig i handen frånochtill, och så va han lite dryg. T.ex. så ville han inte byta från förvänd galopp till rätt galopp i ena varvet så det blev en heeeeel del förvänd galopp på små volter där jag hade honom inåtställd hela tiden, alltså ingen fusk förvänd galopp(??) hehe. jag vet inte, jag är ju inte jättehajj på hur det ska va i dressyren men aah.

Sen red jag ut på Ebbisen med Lillen på Kelly, som btw har större gångarter en Ebba haha. Så dom red ifrån oss hela tiden ;) Men min lilla flicka kändes fin iallfall, va lite het på gröten och avslappnad är väl inget jag skulle beskriva henne med..men iallafall :)


Snuffson med den fina luvan!!

Nu ska jag alledels snart hoppa in i duschen, sen ta tag i lite plugg som jag borde gjort på lovet och sen sova i tid så jag orkar upp imorn. Kommer inte blogga så mycket veckan som kommer då jag behöver fokusera på skolan och hästarna ordentligt, men vi hörs när vi hörs :)


Liten tävlingsplanering.

Jag är inte mycket för att planera och det är inte ofta jag bestämmer tävlingar jag skall på. Om jag skall vara helt ärlig så har jag enbart anmält mig via tdb kanske två gånger i mitt liv, en liten pinsam fakta...

Men det är ju mamma som betalar mina tävlingar och det är hon som vet när hon kan ta ledigt från jobbet, så därför får hon fixa med allt sånt där, annars hade det nog bara blivit krångel. Hehe Så pga detta så kan jag inte fixa fram någon lång tävlingsplanering, men vi har iaf planerat in två tävlingar på fastlandet inom mycket snar framtid. :)

10-11 Mars Botkyrka. Skall bara tävla en 1.20m och en 1.30m. Anledningen till att vi åker till denna tävling är för att vi skall lämna Curt samtidigt och nu när jag tävlar samtidigt så får vi båten betald, annars kostar den ju över 2000 för oss och Larven. Så det blir lite dyrt om man kanske till och med skall åka upp och byta tillbaka sen igen, så därför tar man en tävling samtidigt... :)


17-18 Mars Södertälje. På Lördagen skall han gå 1.20m och 1.30m. Sen på Söndagen blir det bara laget för hans del. :) Så håll tummarna för oss nu! ;)




opepp

Jättejättefint väder ute, sol och faktiskt riktigt varmt!

Ska ut och rida båda mina nu, men sitter faktiskt och drar ut på det.. Är trots det superfina underbara vädret, hur omotiverad och opepp som helst på att gå ut och rida.. Vill bara sitta och trimma igenom Otto, men det finns ju ingenstans att göra det och jag har lixom ingen lust att bara rida ut för "att han ska röra på sig". Det ger lixom ingenting dom ridpassen, visst han rör på sig och håller igång men det känns ändå helt värdelös och minst sagt skittråkigt efter att ha gjort det hela denna vecka. Han behöver gå en timmes intensivt med typ bommar och massa ordentligt så han gör av med all energi han samlat upp denna vecka!

Ebba ska väl bara gå lite lugnt som igår, joggas igenom lite och försöka ha henne lite låg och avslappnad och mysa :) Otto får väl gå en tur i skogen eller något annat lika "kul och inspirererande" pass på nån grusväg. Nu kör vi, posiiiitiiiiiiiva klubben och grejer..

FIN ÄR HAN IAF! ibland..

Vår våår våååår

Nu på vårkanten såhär när snön smält och det dessutom regnat massa så dyker det upp massa insjöar häromkring, lite varstans faktiskt! Men det är ett ganska typiskt vårtecken ;)





Sista bilden är så himla mysig tycker jag, spetsade öron på hästen, sol och så vattnet!

svar igen

märks att jag inte har något liv haha. kan inte sova och är så uttråkad att de nästan inte finns ;)

KarolinaWestberg om svar på kommentar!:
varför kunde du inte ha kvar han ? :)

Svar: Jag lånade ju honom bara, eller hade väl honom på prov egentligen. Hursomhelst så slöt det med att ägaren inte ville sälja, hon har haft honom sen han va minis tror jag och ville egentligen inte sälja honom från första början men pga lite grejer så va hon tvungen att sälja av lite hästar. Och skulle hon egentligen sålt en annan som då blev halt, och då fick de bli Frej som skulle säljas. Men sen behöll hon alltså honom istället. Synd förstås eftersom vi klickade rätt bra han och jag och han är riktigt fin, men man kan ju inte tvinga någon att sälja sin häst haha;) Sen fick jag ju Otto i slutändan, lite mer utbildad och rutinerad(inte för att det alltid märks men..) så de löste sig ju rätt bra ändå!
Annars var de två faktiskt lite smålika, vimsiga som fan båda två iaf! Frej va(är) ju lite större, piggare och lite klokare/snällare/mindre cpstörd. ;)




svar på kommentar!

my om Jobbsugen.se:
va e de för häst?

Svar: De är Frej, en storhäst valack e. Cortez som jag hade till låns under sommaren 2010. Fick honom ostartad, vi hann starta tre tävlingar och hade rosett med oss hem varje gång :) tävlade upp till 110cm. Lite knasig, väldigt speciell men grymt fin! Gillade honom inte alls mycket först utan de va pappa som tog hem honom oså, men med tiden så blev jag faktiskt ganska kär i honom. En häst jag saknar!





Älskar hans tecken i pannan förresten, tycker de är så himla fint :)

Två hästar klara

Får se ifall jag tar mig ork att motionera dom andra två oxå..
Har varit ute och galopperat Otto på myren där de är en lång grusväg. Lite stökig var han allt men de gick bra!
Sen red jag faktiskt Ebba oxå, bara tomtevägen framotillbaka + en vända in i skogen. Hon kändes fin men var väldigtväldigt pigg så de blev lite hopp och skutt o grejer och hon va inte särskilt lydig men hon var så himla positiv idag så orkade inte riktigt bry mig! Den där hästen kan verkligen höja humöret till topp, hon är så himla söt!

Alltså bara småhästarna kvar, ska äta först så får jag se hur de känns efteråt. Ska ju ännu fixa "hela" stallet och grejer så ah, vi får se! :)


Grattis fan!



Bror fyller 22 idag, grattis får man väl säga!

Tävlaaaa

Riktigt tävlingssugen som ni kanske kan förstå, hur fin var inte min mupp sist lixom?
Nästa tävling blir iallafall i Södertälje 17-18 Mars där första omgången av div. 1 går! (Vi fick byta zon btw)
Som det ser ut nu blir det 120/130/120 nånting! Han ska gå tre klasser, så antingen 2 på lördag, 1 på söndag eller tvärtom. Blir ju lite beroende på hur de blir med laget oxå förstås! 

Det enda jag faktiskt är lite oroad för är speglarna de har på ena kortsidan i Södertälje, finns nämligen en risk att Ramazotti flippar ur totalt av dom.. Antingen kommer han bli rädd, eller så kommer han bli helt förstunnad över hur snygg han faktiskt är och vägra röra sig.. Ha-ha, nej men med knoppar och grejer så sköter han sig förhoppningsvis! Återstår att se va ;) 


Verkligen dags för ett Sara-Ronja meeting, it's been 2 long!
(Hoppas allt klaffar och att våra små fulfina monster sköter sig bara)
  

Jobbsugen.se

Sitter och kollar jobb och försöker samtidigt skriva ihop någon klokt om mig själv haha. Går sådääär! 
Vill iväg nunununu haha :) får se hur de blir med allt men är riktigt taggad på att börja göra något vettigt nu!
skoltrött så de inte finns, men jag har bestämt mig att bita ihop tiden som är kvar och köra järnet!!(försöka kan man iaf)

 
Fine fine Frejen, vår (tredje och) sista tävling! saknar!

Alla hästar klara

Alla hästar motionerade och klara för dagen, Ebba longerades och Otto red jag faktiskt ut på.
Började med Ebba som jag bara longerade en snabbis, i trav bara. Finns ingen klokt ställe att göra de på men man får väl göra så gott de går. Hon var väl iaf fin, får för mig att hon har fått lite bättre aktivitet i sin bakdel nu, man kan ju alltid hoppas iaf ;)

Sen red ja alltså ut på Otto, gick faktiskt ganska bra! Red bara tometevägen framotillbaka. Han va väldigtväldigt spänd och så, men vi fick oss en härlig galopp på hemvägen iaf, som iförsig slutade med att han tvärnet och slängde sig åt sidan ned i ett dike haha..Avslutade med att rida lite på en gräsplätt men de gick väl inte helt jättebra, han gillar inte när det är blött och slirigt så han trivs bäst på grusvägarna, eller ännu bättre, på ridbana/i ridhus ;)

Måste få beklaga mig lite, för de är så fruktansvärt omotiverande att inte kunna rida klokt. Funkar lixom inte att rida ut 5 dagar i veckan, inte på en häst som Otto iallafall. Han behöver ridas 1timme intensivt i princip varje dag, och det är ju lite omöjligt i skogen när det inte går att rida ut klokt på mitt lilla pucko. Nu i 6 veckor framåt(tror jag att det är) har vi iallafall ridning två gånger i veckan på skolan, vilket är ganska bra känner jag! Men det är ju ändå 5dagar kvar att fylla, sen kommer jag inte hem från skolan förens runt 4-5 tiden på em och då är det ju påväg att bli mörkt. Nu blir det ju ljusare längre och längre på kvällarna som tur är, och om iallafall två månader så bör ju vår ridbana va ganska ridbar. Så det finns ju ett ljus i tunneln lyckligtvis nog men det är ju vägen dit som känns jävligt tung! 


Nääääääästan så man saknar snön en aning.. Då hade jag ju iallafall någonstans att rida min mupp klokt varje dag ;) 

Sunny day

Stallet klart och två små ponnyer ridna, ska ut och longera mina två eftersom det blåser som faan = ingen bra idé att rida! Höll seriöst på att blåsa av förrut när jag red haha. Men det är sol så det är massa kärlek på det!

Annars försöker jag bara njuta av lovets sista dag, sen är det ju helg innan skolan börjar men ändå.
Sex veckor kvar, sen bara en månads praktik, som en fis i rymden när man ser tillbaka på alla år man tillbringat i skolan so far ;) Måste bara fixa nån hyffsat rolig praktikplats, helst hade jag velat åkt upp till fastlandet, fått lite annat perspektiv på allt och grejer. Men det är ju det där med hästarna, kan ju inte direkt lämna dom en månad.. Och ta med blir ju ganska krångligt, speciellt eftersom jag har två små monster! 


Världens finaste ponny:) när vi kom tvåa med elitlaget i södertörn förra året.

Tripp till Dahrves.

Åkte ut till Dahrves för att hämta ett bett som vi skall prova på Curt, och eftersm Castro skötte sig så fint i helgen så köpte jag lite fint till honom. Han är bara lite bortskämd den där. ;)



Ett HV Polo schabrak+Luva (dock inte matchande)

Bloggsvar (Ronja)

Anonym om Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg:
Är din gpa hjälm med flagga till salu? ;)


Svar: Nej tyvärr så har jag inte haft några planer på att sälja den, inte än så länge iaf. ;)



dagens ridning

eller motionering iaf.. red ju bara otto och ebba longerades :)

började att rida ut Otto tillsammans med Lillen på en av hennes. Red lite här och där det gick, blev bla en sväng upp i skogen på en slingrig liten stig med massa låga grenar, fick vända efter en bit för det ramlat ned massa träd + att de vart så himla geggigt. Så då vände vi alltså tillbaks och red grusvägen upp, sen svängde vi av och red längs en annan stig en bit i skogen där vi även där vände efter en stund och fick rida tillbaks och grusvägen ner igen. Svårt att få till nåra kloka ridpass med dessa skitmöjligheter tyvärr.. Hade man haft en klok häst så hade det väl gått någorlunda men ja, ni vet ju hur det ser ut på den punkten? Hehe, neh men han va väl rätt snäll och fin idag. Hade lite vattenträning oxå, dags att sätta fart med det om han ska kunna gå 130 klasser i sommar med vattengrav och grejer ;)

sen longerade jag alltså Ebba, de gick väl bra förutom att underlaget är så himla dåligt just nu. Blöt och löst uppepå och stenhårt under, inte alls kul! Sen springer hon ju som en jävla dåre oxå och håller på att gå omkull flera gånger.. Fick ge upp att jobba henne klokt i galoppen och fokusera på att få henne fin i traven. Men hon var iaf väldigt fin på slutet och trampade på väldigt bra!

Imorgon står det longering igen på schemet för Lillans del och Otto ska jag väl försöka hitta på något klokt att göra med, om vi hittar någonstans där det går att rida utan att gå omkull eller bli avbockad.. Avundas er med ridbanor/ridhus kan jag väl bara påpeka ;)



Upp och iväg.

Snart bär det av till stallet för min och moder jordens del. Tror nog att hästarna får sig ett pass på banan idag också. Kanske att jag orkar ta fram ett litet hinder som jag kan rulla runt på, måste träna lite avstånd.

Ikväll är det hopplektion på Obelix för Gill. Red honom igår och då var han en riktig liten bråkponny! Men tillslut förstod han att det inte var någon ide att bråka mer, hoppas han kommer ihåg det nu också. ;) Haha



Bloggsvar (Ronja)

Anonym om Bloggsvar (Ronja):
Vad har ni för benskydd på era hästar när ni rider dressyr/i skogen/hoppträning/hopptävling osv? :)


Svar:

Dressyr- På Curt och Castro har jag snudd på aldrig skydd när jag rider dressyr, så länge jag har haft dom så har de aldrig (pepparpeppar) slagit på sig, och då tycker jag det är lite onödigt att sätta på dom skydd när de inte behöver. :)

Stina däremot brukar alltid ha senskydd fram då hon skaffade ett överben bak på ena kotan i hagen för något år sen, och när man gör ökningar så slår hon ganska lätt på den och då blir hon väldigt osäker och vågar inte länga lika fint då. :)

Skogen- Det är ungefär samma här, Castro och Curt går utan skydd medans Stina oftast går med. :)

Hoppträning- På Castro använder jag bara skydd om jag skall hoppa högt, och då har han bara ett par senskydd fram. Men om jag bara skall ligga ochh rulla runt på 50cm så har jag oftast inga skydd.

Curt har alltid senskydd fram och oftast benlindor bak, jag tycker att han brukar hoppa finare med bakbenen när han har lindor. :)

Stina har alltid senskydd fram, bak brukar jag nog inte ha något, med henne hoppar jag "nuförtiden" max 80cm, så då behöver hon ju inte ha mer skydd än så. :) Men om hon skall vara extra fin någongång så kan hon få ha benlindor bak.

Hopptävling- På Castro brukar jag ha lite olika grejer på. Han har alltid benlindor, antingen bak eller fram. När jag har mina teknikskydd bak så har han benlindor fram, men annars har han senskydd fram och lindor bak. Just för tillfället har jag dock tappat bort ett utav mina teknikskydd...

Varken Curt eller Stina tävlar jag något på, men förr i tiden hade de senskydd fram och antingen bekskydd bak eller benlindor.

I transporten- Här har jag alltid transportskydd på Castro, både bak och fram, för två vintrar sen kunde inte Castro stå klokt i transporten utan galopperade runt som en galning (precis som den hästan i ponnyakuten) så då trampade han sönder båda bakbenen och skavde upp hela rumpan och då fick han ha tjocka paddar, två benlindor och transportskydd på alla benen. Men nu när han får stå brett så är det inga problem så då har han oftast bara transportskydd.

Curt och Stina har alltid transportskydd på alla fyra när de har broddar, men när de inte har några broddar så brukar de oftast åka utan (om vi inte skall åka långt), de står så snällt och fint. :)

I hagen- Castro har väl haft benlindor någongång i hagen, men i vanliga fall går han alltid utan.

Curt har ibland haft benlindor bak eftersom han har väldigt lätt att bli svullen i bakbenen.

Stina brukar få ha lindor när hon skall släppas med nya hästar, och ett tag (efter hon fått sitt överben) hade hon antingen lindor eller benskydd i hagen varje dag, då hon väldigt lätt slog på sig i början. Men nu går hon alltid utan. :)




Mina senskydd, jag har varit alldeles för snål för att köpa the real deal, så jag har bara fejk skydd. (bakskydden använder jag aldrig längre dock)



Mina Tolga teknikskydd. Som för tillfället har försvunnit.




Castro med benlindor fram och teknikskydden bak. :)

igår

Igår reds bara Otto ut, och det gick inte alls bra.. KUL med en häst som inte går att rida ut på, han trivs verkligen inte ute i skogen. På ridbana är han så himla trygg och fin men ute i skogen blir han så jävla osäker och bara går och drygar sig och verkligen letar efter anledningar att bråka..
Blev iaf mestadels skritt men red såklart även i trav och galopp. I traven va han ganska tung och hängig i handen, och sen galopperade vi lite på en grusväg och då va han faktiskt ganska fin. Lätt i handen och va så som han ska va! Tyvärr är väl grusvägarna en av de få ställen de går att rida honom med så lite bråk som möjligt, vi har annars ett stort änge som är inhägnat som jag brukar rida i annars men där funkar han inte alls, det va där jag började rida igår..
Sen en rolig sak oxå, skulle hoppa en liten buske som jag hoppade med Ebba häromdagen. Men eftersom han va så fjantig tänkte jag travhoppa den först, den är ganska låg lixom. Dagens misstag haha! Han hoppar alltid så jävla stort i trav, och denna gång va ju inte direkt något undantag.. Höll iaf på att bli avbockad efteråt..

Ebba fick sig bara en mysstund, sen åkte hon till hovslagaren och blev även där lite tillknäckt i ryggen. Ska bli intressant om hon känns nå annorlunda, ska longera henne veckan ut så får se sen :)

Nu ska jag gå ut och rida Otto(i skogen!!) och sen longera Ebban, mocka och fixa stallet+ lite annat vardagligt ointressant ;)


Utrustning: Benskydd

Eftersom ni ville ha lite utrustningsinlägg och det var även en som ville veta vad vi använder på benen på våra hästar vid olika tillfällen tänkte jag passa på att göra en inlägg om just BENSKYDD.

Vid uteritter använder jag just den här årstiden inte skydd alls, mina hästar är *peppar peppar* ganska rädda om benen och med all lera och snusk blir det bara grisigt och risk för skav. När det är snö rider jag inte heller med skydd då de ofta åker av eller glider upp/ner/åt sidan och mest stör. Är det hårt och knaggligt använder jag lindor för att ge lite extra stöd. Annars på sommarhalvåret rider jag nästan alltid med skydd eller lindor. Lite beroende på vad som ska göras, men oftast blir det lindor med paddar under då jag har lite dåligt med hemmaskydd.

Vid dressyrarbete är det nästan alltid lindor runt om som gäller, är jag lat eller om det är blaskigt ute slänger jag på några skydd.

Vid longering är det samma som dressyr, oftast lindor. Har jag en lite sprallig häst brukar jag slänga på boots oxå.

På hoppträningar är det i princip alltid senskydd och låga strykkappor bak. Använder mig då utav ett par billiga gamla Börjes skydd som är i nån lila/rosa nyans. Bra passform och de har hängt med ett par år men börjar bli rätt slitna nu. Enstaka gånger har jag lindor, hade det bla ett tag bak på Otto för jag tyckte han aktiverade bakbenen lite bättre då. Vid hoppning använder jag mig oftast av 50/50 lindor dvs hälften fleece hälften stretch.

På tävlingar har jag ett par bruna Eskadron, senskydd fram och låga strykkappor bak och ett par Tolga läderskydd fram och bak där bakskydden även är lite teknik. Händer ibland att jag slänger på ett par lindor fram eller bak men det va mest på ponny.
Är de broddade med gräsbroddar så har de alltid boots fram, oftast bak oxå. Gäller ju såklart träning oxå.


Tolgaskydden.

I transporten kör jag på lite olika varianter men mina åker alltid med skydd. Måste dock köpa nya sånna här vanliga transportskydd. Annars åker de i lindor och boots eller tjocka backontrack med boots. Ebba kan hända att hon bara åker i vanliga ridskydd men då slängs oftast ett par boots på oxå, hon är ganska lugn om man jämför med Otto som tycker det är lite obehagligt i transporten och kan vara ganska stökig.

I hagen går mina utan, har ännu inte haft någon anledning att sätta på några och får hoppas de fortsätter så. Lindade kan de få gå om det inte är massa gegga, vid behov.

Jag tycker att kan hästen gå utan skydd så måste man väl inte ha det, men samtidigt är det ju en ganska billig och enkel försäkring ifall något skulle hända. Olyckor händer ju väldigt lätt. I hoppning tycker jag skydd runt om är standard, jag hade inte velat hoppa och slått i bommarna eller slått ihop benen vilket de ska våga göra om de ska kunna ta i. Vill man att hästen ska kunna anstränga sig och göra sitt yttersta så gäller det ju att göra det så bekvämt som möjligt, den ska inte behöva bli rädd och osäker för att den slår i någoting.