Gott nytt år ochså

Bara fyra timmar av detta året, 2011! Orkar inte skriva massa om hur mitt år varit hit och dit, inte just nu iaf! Sitter för tillfället och väntar på att de två mupparna ska komma, jag lovar, de finns inga segare än de där två! Haha.. Nu vet jag inte alls vad jag ska skriva, så vi får väl helt enkelt höras nästa år istället!
Simma lugnt ikväll osv osv!


En extra ful bild på oss från Alvins "sweet sixteen"

EXTREMT (O)VIKTIGT

Igår red jag faktiskt inget, stod istället och klippte Calle vilket tog iprincip hela dagen. Han är ju inte så liten som mina hästar är, och hade väldigt väldigt tjock päls så båda jag och saxen fick jobba hårt. Han blev jättefin tillsist iallafall, även om han blev väldigt randig. Skyller på all hans päls och att jag är lite sådär halvsjuk ;)

På kvällen hade vi "kick-off" med årets elitlag, pizza och grejer. Fick en påse godis som avtacknings-present eftersom jag ni inte kommer rida nå mer ponnylag. Kommer verkligen sakna ponnytiden, även om jag känner mig mer än klar där. Vårat elitlag 2011 va ju verkligen grymt, Team Gotland. Ett riktigt dreamteam :)


Bild på (några ur) världens bästa elitlag, nämligen VÅRT! ♥

Eftersom jag va så oerhört oeffektiv igår innebär det ju bara att jag har typ biljoner grejer att fixa idag istället, har egentligen fyra hästar som bör ridas så ska ta tag och planera dagen nu.
Ikväll blir det lugnt för min del, är hemma och vaktar hästarna.. Brukar smälla ganska mycket här i trakterna och då jag inte alls vet hur mina stora kommer reagera, men jag misstänker att iaf Otto kommer tycka det är hemskt scary, så känns det bäst att va hemma! Sen är jag ju rätt osocial ändå så går ingen nöd på mig på det viset.. Förhoppningsvis får jag sällskap av inte bara en utan två muppar ikväll. Gissa vilka?  
/Sara

Putsning del 2.

Nu var man klar med den andra delen utav dagen putsning. FY FAN vad duktig jag känner mig för tillfället.


Putsning del 1 klar.

Nu är man klar med den första delen av lädergrejerna, och skall börja på den andra. Sakerna tar då aldrig slut. ;)


Suck.

Om det är något som jag inte tycker om att göra så är det att städa, packa, tvätta och putsa. Och den blivande veckan kommer bestå mestadels av detta. Men det blir bra i slutändan iaf, jag får väl tänka så helt enkelt. ;)


Lite saker som jag tagit med mig hem idag, till putsning. Och detta är inte ens hälften av grejerna.
Skall nog även göra mig av med lite saker, så det kanske kommer upp en liten bloppis inom kort. :)

Vad gör jag för fel??

Varför blir filmerna så himla stora när jag lägger upp dom? Gör samma sak här som jag gör på min andra blogg och där blir de normalstora. Hmmm.

Lite filmer på lite olika hästar.

"Nattbloggaren" det är jag det. ;)

Iaf så har jag inte mycket för mig för tillfället, har nästan precis kommit hem från en otroligt trevlig födelsedagsmiddag hos faderns broder. :)


Så på grund av denna tristess så tänkte jag att varför inte lägga upp lite filmer från när jag rider olika hästar? Säkert är det endel som inte följt mig på min andra blogg, och då inte sett mig rida speciellt mycket. Men var inte ledsna för det, för här kommer filmer. ;)

Börjar med den gamle trotjänaren Curt.



Castro



Miss Stella



Nors Stella Nova



Pommeroy



Vanilla Sky (tredje gången jag hoppar henne)



Farbror Frej



Detta var nog allt jag hade att erbjuda er idag. :)

Ang TR ändring

Med tanke på Alvins inlägg..

Som säkert flera sett så har nu ridsportsförbundet nu valt att frysa mom 151:2 vilket är det som handlar om hur stora loggor får vara osv. Istället gäller de gamla reglerna i mom 151:1 nu för år 2012 och 2013.
Så alltså tidigast år 2014 kan vi vänta att oss att de ändrar reglerna till något så dumt som t.ex 1x3cm blablabla.
Men schockemöhle schabrak, eskadron skydd och allt annat är alltså användbart i minst två år till!

HÄR kan ni läsa mer om SvRf's beslut.

Givetvis ett stort tack till de som kämpat för att få igenom detta. Vet att det är jättemånga som mailat,ringt,samlat in protestlistor osv men den enda personen jag har koll på är Cornelia som startat facebook-sida och namnlistor osv som jag deltagit i och följt. 

 
För att fira detta funderar jag starkt på att beställa mitt efterlängtade Schockemöhle schabrak. Har ju haft luvan sen september så känns väldigt inbjudande! ;)


BTW så ska jag fixa lite så det blir mindre rörigt och lättare för er läsare att se vem som skrivit inläggen. Nu har vi ju de indelade i kategorier men ska göra så det blir ännu lättare att se :) /Sara


Ramazotti

Såhär såg de ut igår när Ramazotti hoppade.. Märks att han inte hoppat på ett tag för han överhoppade sig ju lite extra.. Hindret ligger på ca 120cm och hinderstöden är väl på 160-170 tror jag?






Ett till exempel när han hoppar lite väl..


På ett sätt är det väl trevligt men han slösar ju kraft och så sliter det ju ganska mycket mer. Men han vill ha några decimeter emellan sig och bommarna helt enkelt, värst är om han rivit en gång. DÅ hoppar han ännu högre ;) Han är ju iaf världens underbaraste och finns ingen häst jag känner mig säkrare på i anridningen till hinder. Efter hindrena däremot, då gäller det att va beredd haha..

TR ändring

Som dem flesta har förstått och ni andra kan läsa om i Saras tidigare inlägg "Hur dumt?" publicerade ridsportsförbuntet dagen före julafton ett antal nya regler ang loggor på utrustning, reklam, sponsring osv.

"Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget." -Tidningen Ridsport.

Undantaget är om du har ett sponsoravtal som är godkännt och granskat av ridsportsförbundet, du får då rida med detta företagets logga.

Detta betyder alltså att dem flesta skydd, Veredus, Eskadron osv, animo kavajerna, Dyon tränsen, många sadlar, dem flesta säkerhetsvästarma, för att inte tala om alla Schabraken, blev förbjudna. 

Men så på annandagens kväll kom att nytt besked:
"Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa", förtydligar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen på ridsportförbundets hemsida.

Svenska ridsportförbundet publicerade samtidigt en text på sin hemsida där marknadsansvariga Emmelie Johansson bland annat säger: "Men observera inga regeländringar har gjorts och de angivna måtten rör sig endast om rekommendationer."

Tack ridsportförbundet, nu är allt VERKLIGEN mycket tydligare... Märk ironin...
Frågan är nu om alla överdommare hängt med på turerna, speciellt ang rekomentationerna. ¨
Hur ska dem kunna tolka detta? Ska man få en varning om man rider med tex ett Schockemöhle schabrak?
Eller tillåtet men oönskat?


Cyline de Rose får stå för bilden, nat 120 på silikaten.

De underbara.

Idag har jag ridit Castro och Stina, bägge två på banan och bägge två skötte sig väldigt bra. Castro gick mycket fint på sitt nya träns. ;)

Castro gick enbart dressyr, tränade mycket skänkelvikningar + sluta, vilket han gjorde väldigt bra idag, han saktade alltså inte av till skritt, vilket kan hända ganska ofta vissa dagar. Han är lite lat den där förstår ni. ;)

Galopperade ganska mycket idag och även här skötte han sig mycket fint. STOLT matte!



Castro fast rosetten var faktiskt Pommeroys. Alla färger på detta kort matchar så fruktansvärt fint ihop. Röd/Blå/Grön/Orange, det är fint det. ;)


Stina fick skutta över 4 små hinder på volt. Till en början så var hon väldigt lat, vilket gjorde det väldigt lätt för mig, men sen märkte hon hur kul det var och då gick det några växlar fortare, men hon skötte sig ändå fint.


Film

Finns det något roligare än när någon ramlar av eller bara enbart klantar sig, på hästryggen i det här fallet.. 
Här kommer min tredje bloopers-film, dom två andra är dock raderade pga olika anledningar så har gjort en ny som förhoppningsvis ingen blir alltför upprörd över att den ligger ute ;)

Förhoppningsvis lite uppiggande för er såhär i äckelvädret.. Jag kan då inte se den utan att skratta iaf!
Lite hemskt ändå hur ofta man(läs: jag) klantar till det.. /Sara



Föreslåt btw att ni har ljud på, annars är det mycket som inte alls kommer vara kul :)

Igårdagen (hästarna)

Igår så tömkörde jag Castro på banan, eftersom han vilade dagen innan så kändes detta som det bästa alternativet. Han skötte sig finfint och jobbade på bra.

Efter kände Lillemor igenom honom, muskler mm, och jag tror inte att det var så farligt fast han har vilat ett bra tag. Men sen har han ju skött sig otroligt bra de flesta gånger som jag ridit så ja hade väl lite på känn att han inte var allt för ihopbuntad. ;)



Sen ut till Stina och tog en liten kort skogstur på henne. Hon skötte sig fint!



Dagens planering ser ut såhär:

-Ha lektion för Molly på Curt.
-Rida dressyr på Castro, medans modern mockar. ;)
-Hoppa på Stina

Sen tror jag inte att det är så mycket mer för dagen. Usch jag har ett så hårt liv. Hehe

Dagens ridning

Ridit båda mina muppar idag. Ebba va ju såklart som en bomb efter drygt en veckas vila, fick longera henne i 20min först och de 20min bestod i princip bara av massa galopperande och bockande. Gick nämligen inte att få henne att gå lugnare..Sen när jag hoppat ut va det första hon gjorde att dra iväg och bocka, men sen va det färdigt bockat för dagen. Va bara hemskt pigg och på tårna, gjorde massa luftsprång och grejer. Hon va ju såklart hemsk olydig och bara kuta omkring ungefär, tog igenom henne så mycket de gick innan de blev mörkt. Va helst slut efter, hon hade nog kunnat gjort tre likadana pass till.. ;)

Sen va vi i ridhuset och då fick Otto sig en riktig genomkörare, massa lydnad och grejer. Han va väldigt fin och även om han la nån brall hit och dit så va det inte alls nå dumheter. Hoppade lite småhinder på typ 70-80cm sen bad jag Hanna höja till 110cm vilket visade sig bli 120 istället. Fick ingen jättebra känsla eller språng men vi har inte hoppat på ett tag så inte helt konstigt. Annars va han så grymt fin och kändes superfräsch så det va ju skönt. Förhoppningsvis är han lite lugnare imorgon i skogen än vad han varit senaste dagarna..
Hjälpte även lillen att hoppa sina ponnyer och det gick jättebra!



Imorgon ser planen ut som så att Ebba ska longeras med inspänning och Otto ridas ut lite lugnt.
Nu måste jag plocka av dagen röra i köket och äta mat, uppdaterar förmodligen mer senare!

Dagens köp.

Har varit förbi Dahrves idag och införskaffat mig ett nytt träns. Egentligen ett lite smått onödigt köp eftersom jag inte använder nosgrimma på Castro och byter ut pannbandet till bling (på tävling alltså).

Men jag har länge suktat efter detta träns, så nu efter jul när man fått lite pengar så slog jag till. SÅ NU ÄR DET MITT! Lyckliga lilla jag! ;)



Dagens inkomst: 0:-
Dagens utgift: 1400:-

Tror det får bli ett litet köpstopp fram till det jag tjänat in lite pengar.

Bloggsvar

En som undrar om Film:
Hej!
Ville bara fråga vem som sjunger den här verisonen på one way or another? :)

kram

Sv: Det är Mandy Moore som har gjort den verisonen. :)

Mitt tävlingsår 2011, del 1

Här kommer första delen av mitt tävlingsår 2011, januari-maj. Hade bara ponnyerna den här tiden. Detta va även den tiden som gick bäst 2011 med ponnyerna :)

Januari
Hade inga tävlingar men träningarna började. Kelly hade väl precis börjat ridas i skritt och trav så hade bara Samona på träningarna. Hon va såklart skitpigg eftersom hon inte hoppat sen november så tog många träningar innan hon kunde överhuvudtaget börja tagga ner lite.

Februari
Första tävlingen va en LA i wisby där hon bara va helt stissig. Va pisstark så fick sätta på pelham vilket hon inte funkar så jättebra på inomhus. Så blev ganska orytmiskt och ett pet. Hade väl rätt bra tid annars. Va iaf jättemissnöjd med den rundan.

Helgen efter åkte vi till Vetlanda där det va -20 som varmast ungefär. Där hade vi två bra rundor och två ganska dåliga rundor. Felfria i LA med placering på Söndagen där hon verkligen landat och va superlugn och fin. Sen på fredagen va vi felfria i MsvB fas ett.



Mars
Efter Vetlanda blev det inte tävling igen förens i mitten på mars ungefär. Då va även Kelly med i LB, hade väl ett pet tror jag. Samona va placerad i LB och hade väl en halvbra runda i LA men rev två tror jag. Blev iaf uttagen till elitlaget trots att de va ekipage med på pappret bättre resultat den tävlingen.

Helgen efter den tävlingen va det elitomgång 1 i Södertörn. Hade även med Kelly då det fanns bra klasser både lördag och söndag. Började med LA på lördagen som en warm up där Kelly nollade och placerade sig, Samona rev två. Så med lite taktiksnack med Lisa och Zarah bestämde vi att Kelly skulle gå laget istället, som oxå gick i LA. Där gick hon in och nollade grundomgången vilket även Alida och Olivia gjorde vilket innebar omhoppning. Där va Kelly lite trött och jag red ganska slarvigt så fick 8fel. Laget slöt på 4fel och en ANDRA PLACERING efter djursholm. Inte alls dåligt :)

På söndagen va Kelly felfri och tvåa i LA, Samona rev sista men det va bed. c (då man bara plussar på tid när man river/stannar) så det räckte till en andraplacering. i MsvB hade vi två riktiga skitpet.

April
Va två tävlingar i April, den första i Wisby där Kelly va tvåa i LA och vann MsvB och Samona vann sin LA och två ned i MsvBn tror jag. Nästa tävling var i Havdhem där Kelly vann sin LA och Samona va trea i sin.

Maj
Utomhussäsongen kom igång och Gotland hade de två sista omgångarna i elitallsvenskan på Puser.
Kelly va placerad i alla sina starter(LA,MSVB,MSVB) och sen fick vi ett missförstånd i elitomg 2, LA+5 och jag ramlade av. Samona hade nåt eller nåra ned i varje klass(LA,MSVB,MSVB) sista Msvn va omg tre i eliten där hon verkligen va jättefin men vi rev två. Laget slöt väl total 5a i serien tror jag vilket är ganska mycket bättre än tidigare år.
 

Helgen efter gick båda MsvB i Wisby där Kelly va felfri och vann och Samona hade två riktigtriktigt riktiga skitpet.

Så fruktansvärt jävla skönt!

Ursäkta språket, men för tillfället är jag kanske så glad, egentligen skulle Stella åka idag men jag får en hel vecka till med henne. <3

Har iaf varit på stan tillsammans med mormor idag. You just have to love REA. ;) Nej men det blev faktiskt endel kap, och ett kap har jag helt att tacka mormor för eftersom hon är en sån stamkund på Julia så fick hon mina nya skor för 300:- istället för 500:- NICE!

Jag har faktiskt inte ridit någon häst idag, Staden drog ut på tiden, samt så kunde jag ej sätta en fot i stallet. Så jag har knapt rört vid en häst idag. Skum känsla.

Men imorgon lär det bli mer häst och mer ridning, och en allt för pigg Castro eftersom han vilade idag. ;)



Dagens inkomst: En fet 0a
Dagens utgift: 1100:-

back in the days





Känner mig väldigt omotiverad till att skriva något så bjuder på lite gamla filmer med Kelly istället.
Lite irriterad över min ridning på vissa ställen men de va väl bara min tredje nationella eller något sådant, globenkval och grejer. Fick vänta sjukt länge på att få starta sista klassen oxå va grymt nervös kan jag lova ;) 


Världen är inte rättvis.

Skall snart ut och fodra hästarna. Kanske tar en tur på Castro. Ger Stella ett sista farväl...

Sen tror jag att jag tvingar mor min att fixa resten medans jag går på stan med mormor, måste ha något annat att tänka på känner jag.

Men ut till Stina orkar jag nog senare, jag vill bara inte vara i stallet när hon åker. Fy fan det här är verkligen inte kul.

Men skriver mer sen iaf. :)


Du är MER än älskad!

En liten bildBOMB på Gunnar.

Har inget för mig såhär mitt i natten, så därför tänkte jag kasta upp massa bilder på Castro. ;)


Debut 1.20m, klarade oss fram till sista, sen fick jag mig en liten flygtur.
















Varje dag efter frukost, samt efter lunch så måste man ta sig en 30min powernap (ibland medans man äter också) Dock inte när det är för kladdigt på marken. Min lilla sötnöt.





Efter denna bild säger jag godnatt.

Ännu ett svar till ALVIN!

Alvin om Svar till bästa Alvin.:
SJÄLVKLART är jag det! Duktigaste Ronja, saknar du mig i staden ännu?

Sv: Staden är inte den samma utan dig här. Hur kan man välja fårö framför staden?? Varför välja en ännu mindre ö framför den lilla vi redan bor på, som om inte Gotland är tillräckligt litet och utanför? ;) KOM HEM!


OtEKniSk

Yes, som rubriken lyder förstår varken jag eller min lilla dator instruktionerna från Ronja och Sara, om hurvidare man får in en film i inlägget...
Så vi kör Hektor del 2 när jag har fått en lektion av dem istället.

Idag har jag bara varit ute och vandrat med ponnisarna. Dem är i fårössund över jul, så vi kör lite på halvfart nu.
Passar perfekt då både dem ocjh jag behöver ta det lite lugnt, inte för att jag ställer av dem helt.
Jag är lite anti att ställa av en tävlingshäst helt, enligt mina erfaranheter brukar det betyda problem när man ska sätta igång dem igen. Men mina får vila huvudet ett par veckor nu, chilla lite i skogen, gå långa promenader, ev bli longerade och när vi kommer tillbaka till staden kommer jag väl utnyttja skritten lite... Ingen träning i ridhus eller på ridbana på ett tag med andra ord. Tänkte börja med sån träning när jullovet är slut, vilket innebär att dem fått knappt en månads "vila" eller nervarvning.



Söta Max får stå för bilden, precis när han kom till sverige sensommaren 2010.

Svar till bästa Alvin.

Alvin om DagensDag.:
Haha bra där! Hur? Har du jobbat? ;)


Sv: Oh ja du skall bara veta vad jag kämpat idag, har haft hela TVÅ jobb på EN dag, kan du tänka dig?? Klippt en häst och så har Kalle varit och ridit Curt. Hoppas du är stolt över mig nu! ;)

DagensDag.

Har idag enbart ridit den stora röda. Även idag fick han sig ett pass på banan, barbacka såklart. ;)

Hade ingenting i handen och han var hur avspänd som helst, kan det bli så mycket bättre? Kunde galoppera riktigt mycket idag också, ungefär 4 hela varv på en volt i båda varven, måste vara nytt rekord. ;)


Två favoriter på en bild. Modern och Castro.

Bara för att jag har tjänat pengar idag. ;)
Dagens inkomst: 500:-
Dagens utgift: 0:-

måndag

Bara ridit Otto idag, som va ett riktigt monster! Ramlade tillochmed av faktiskt! Va nog ganska exakt två månader sen sist jag ramlade av, vilket är ganska länge in Otto-land.. Då började han bocka på vägen och gick omkull så jag gjorde en fin kullerbytta ned i asfalten.. Idag va det något mindre dramatiskt som tur är.
Men gud vad han höll på, verkligen glad över att jag hade både brösta och martingal så jag kunde hålla i mig.. Annars, om man bortser från alla sånna dumheter så va han hemskt fin. Men så är det ju alltid, när han är som allra finast så rinner bägaren lätt över såattsäga och man ramlar av. ;) Vi kom upp i galopp en gång idag, och då kom vi ca fem steg innan han skickade av mig! Går inte att göra galoppfattningar eller knappt använda benen överhuvudtaget på honom just nu, bara smacka. Annars bockar han av en.. Om man bokstavligt talat lägger spöet på bogen får han rådamp. Så han är ju inte jätterolig justnu..  Ska försöka komma iväg till ridhus imorgon så jag kan galoppera honom klokt..


mupp-toto igår..

Sen skulle jag egentligen ridit Svinto oxå eftersom han va dum igår och bockade av kusinen. Men Ottos ridpass drog ut på tiden så det fick skjutas upp till imorn. Efter jag va klar med Otto åkte jag nämligen med och såg när Lillen hopptränade Kelly. Så grymt duktiga de är, hoppade oxer på runt 90cm idag!

Imorgon är planen att jag ska rida dom två svarta odjuren, alltså Svinto och Otto. Klippa iallafall en häst, men allra helst två eller tillochmed tre. Sen dom vardagliga sysslorna såklart. :)



Film

Har inte så mycket att skriva om för tillfället, så då tänkte jag, varför inte lägga in en liten film på min fina fux.

I den här filmen få man se alla hans sidor, eftersom det är ganska svårt med ord att förklara hur han är så att ni som läser förstår, det är lätt att få sin häst att låta svårare än vad den egentligen är, och Castro är inte speciellt svår utan man skall bara ta honom på rätt sätt, för när han är på bra humör så hoppar han i alla lägen och är ganska lätt faktiskt. Jag är lite rädd för att folk skall tro att jag tror att ingen annan klarar av honom typ. Men så är icke fallet. ;)

Men här har ni en liten film iaf.


Hektor- del 1

Tänkte berätta lite mer om min och Hektors långa resa tillsammans....

Jag fick Hektor direkt ifrån Holland hösten 2009.
Det var när jag tränade praktiserade i ett stort hoppstall där, i augusti samma år som jag "hittade" honom.
Precis innan jag åkte hade vi fått reda på att min dåvarande d-ponny Eva, hade pålagringar och att hon förmodligen inte skulle kunna hopptävlas på någon högre nivå.

Självklart råkar jag hitta en liiiten spinking och ganska vanvårdad fuxponny när jag och min chef där, Jan var och besökte ett av hans vänners försäljnings och hoppstall.
Då trodde vi, och även han som ägde Hektor då, Erik, att han var c-ponny. Nu är man maxad d-ponny...
Så spinkig och mager var han, man kunde se alla revbenen på 10meters avstånd, och han hade ett stort sår rakt över hela ryggen.
Erik som ägde honom hade just bytt till sig honom från en annan hästhandlare och visste iprincip ingenting om honom. Men dem hade löshoppat honom och sa att han hoppade helt otroligt. Eriks tanke var igentligen att hans dotter skulle få ta över Hektor, men dagen innan vi var där hade dottern provridit och det hade visat sig att Hektor både var för stor och hade förmycket vilja, dottern var bara 10år och det fungerade inte alls. 

Eftersom att både jag och Jan hade sett något som vi gillade hos Hektor, gjorde Jan och Erik någon sorts deal.
Vi fick med oss Hektor hem och meningen var att vi skulle försöka rida till honom och se vad han gick för.
Det första vi gjorde var att försöka fodra upp honom, men jag red honom lite smått samtidigt och var helt kär.
Två veckor senare när det började bli dags för mig att åka hem, provhoppade vi äntligen Hektor.
Det är något som jag aldrig glömmer, jag hade aldrig varit med om en ponny som hoppade så lätt, och det slutade med att vi hoppade en linje räcke-oxer på 5(?)galoppsprång där oxern låg på 140cm, en ensamstående oxer på 130cm och ett räcke på 140cm... Ingen av oss trodde att det var så högt, inte ens höjdrädda jag.
När jag senare gick in i ridhuset för att rida nästa häst fick jag en chock. Lite ångest fick jag också, stackars ponny som hade blivit tvungen att hoppa så högt helt otränad och mager...

När min chef sen kom in i ridhuset mätte vi hindren, då bestämde jag mig. Hektor kunde jag bara inte lämna, utan jag ville ha med honom hem. Jag minns att jag tänkte att om han hoppas såhär högt så lätt när han knappt har några muskler, vem vet då hur han hoppar när han har muskler?

Nästa dag flög jag hem, en månad senare kom Hektor till skåne där han stannade i tre veckor innan han slutligen kom hem till Gotland.

Haha blev så långt inlägg att vi kör del 2 imorgon...



Hektor, när han precis kom till Gotland efter över två månaders ätande...



Biffen, hemma hos Vilhelmssons sommaren 2010.


Mina mål

Eftersom att tanken med denna bloggen är att jag ska bli mer strukturerad, göra upp både tävlings och tränings planeringar och sätta kloka mål så tänkte jag att det är lika bra att börja på en gång!

Målet för 2011 var att med Ramazotti starta och bli stadiga med placeringar i 120 hoppningar. Att det skulle kännas enkelt, och helst sätta åtminstonde en nolla inför kval till 130.
Vi hann starta tre stycken 120-klasser. De två första var vi felfria i. Alltså kvalade till 130. Den tredje hade vi 4fel i. Vi va placerade(en vinst & en tredjeplac) i två. Målet var alltså väl uppfyllt.

Målet för 2012 - Att med Ramazotti fortsätta på samma linje som året innan där vi kvalat till 130. Rida 120 enkelt och med flyt, kunna rida i ett mer tidshoppningstempo och pressa oss båda lite till. Starta 130cm. Därefter beroende på hur han fungerar på den höjden sätter vi målen. Felfria och stadiga, kvala till 140cm.  

Långsiktigt mål(inte nödvändigtvis inom 2012) - Starta 140cm

Drömmål - Starta svår hoppning/145cm och så hade det ju varit jättekul med ett youngrider SM såklart.



Anledningen till att jag bara satt upp tävlingsmål med Ramazotti är att man vet ju aldrig hur hästsituationen kommer att förändras och se ut. Sen tycker jag att det är väldigt svårt att sätta upp ett par konkreta mål som faktiskt känns realistiska med Ebba. Därför blir det inga direkta tävlingsmål, att hon ska uppnå ett visst resultat osv. Utan vi kör på lite mer träningsmål eller vad man ska säga.   

Målet för 2011 med Ebba var främst att få henne ridbar, sedan att hon skulle gå framåt med ett stadigt stöd på bettet. Börja småhoppa lite och komma ut på tävlingar. 
Ebba tycker jag faktiskt uppfyllde målen på sätt o vis. Hon blev väldigt mycket trevligare att rida även om det är väldigt mycket jobb kvar. Hon kom fram till bettet precis som jag önskat och gick i stadig form större delen av passen. Hoppningen är väl det jag känner att de brustit lite i och jag önskar att jag tagit tag i problemet och åkt ut och tränat henne främst i det psykiska då hoppningen egentligen funkat över förväntan på hemmaplan. Sen har hon ju fått ställts åt sidan och underprioterats när jag inte haft tid och ork för alla hästar.

Målet för 2012 - Att få henne mer genomriden och lydig. Hitta knapparna i hoppningen. Få henne att fungera i tävlings och träningssituationer.  

Långsiktigt mål/drömmål - Blir lite ihop, det är väl faktiskt att sälja henne. Har ingen aning om när men förmodligen under nästa år då jag har lite andra planer som förmodligen inte kommer involvera Ebba.
Annars är det väl att starta 110cm hoppning ungefär. Hade varit kul att testa henne lite klokt i hoppningen, men vi skyndar långsamt med henne!


juldagen

Gud så mysig julen är ändå! Trots regn och lera.. Juldagen har tillbringats precis som den ska, legat och degat hela dagen! Va ute en sväng på Otto tillsammans med systrarna och kusin. Han va faktiskt riktigt fin!
Lite stök i början men sen släppte det och då va han superhärlig! Gjorde absolut inget speciellt utan red mest runt och försökte hålla honom positiv men utan att han skulle få slippa undan. Han är verkligen världens härligaste när han sätter den sidan till :)


Julafton igår va riktigt bra, fick inte jättemycket saker men har ju precis köpt en sadel och grejjer. Men jag fick plattång+hårfön, dyón tyglar, choklad och en klocka! Sen nå strumpor och lite pengar oxå. Så är nöjd med julklapparna, maten va goooood och sällskapet top notch! Inte illa alls. Hur va er jul?

GOD JUL!

Nu är det alltså julafton, en grön sådan! Eller brun snarare med tanke på alla lera. Lite tråkigt, är egentligen inget jättefan av snö men jullovet är helt okej om det är snö på, speciellt julafton! Menmen :)
Stallet är klart, ska bara ta in sen ikväll. Ingen ridning idag då det är så himla blött och äckligt ute. Sen så är ju situationen samma som igår, vaccinerade hästar och tappsko.
Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen så fort den blir ledig!

Får väl önska er en riktigt bra jul så hörs vi väl imorn eller något! Hoppas ni får vad ni får vad ni önskat er eller åtminstonde ett bra sällskap! (Julklapparna är ju ändå en så liten del av julen som många tyvärr överdriver tycker jag)


Skapligt gammal bild, ifrån 2009 på min lilla favoritfux !

GOD JUL, gott folk!

Denna dag kommer då bestå av mycket pysslandes med de älskade djuren, inhandla de sista julklapparna, oh ja jag är alltid i sista minuten, ganska ofta även efter, och mysa lite med familjen.

Måste också rida iaf två hästar. Så helt ledig på Julafton är man minsann inte. Men dock inte hårt eller länge eftersom Stina är på tjocken och Castro är på knäppen. ;) Haha


En utav favoritfuxarna.







Presentation Alva

Mitt namn är då Alva Wallén Keller.
Bor igentligen på Fårö men eftersom att jag går på gymnasium i Visby, den stora staden här på gotland,
och det är för långt att pendla så hyr vi en liten etta där jag för tillfället bor.
Har för tillfället två d-ponnys, förhoppningsvid blir det lite ändring på hästfronten inom en snar framtid men mer om det kommer. Hästarna har vi uppstallade i ett av många stall som ligger på visby travet, granne med WRK (wisby ridklubb). 
 
Mer om pållarna nu då:

Hektor
Valack född 2000
Imp Holland

Hektor kom till mig för lite drygt två år sedan, direkt från Holland.
Då var han så mager och vanvårdad att vi trodde att han var en c-ponny, (han är maxad d-ponny 148cm).
Nu har vi båda utvecklats något enormt och även hunnit starta och vinna Msv B hoppning.
Tänkte berätta lite mer om våran resa imorgon.
Han är en MYCKET speciell fux herre som hoppar hur högt som helst och har lärt mig allt om ödmjukhet...


Msv B i sommras.

Maximus
Valack född 2001
Imp Tyskand

Kommer då inte ihåg Max stamtavla...
Maximus "Max" är en mrk brun d-ponny som kom direkt till mig från Tyskland för lite drygt ett år sedan.
En ganska känslig kille med mycket nerv i. Mer häst att rida än det ser ut som, det kan Ronja intyga.
Han är världens bussigaste häst som vekligen VILL göra rätt, tyvärr blir han lite spänd på tävling och då blir det lite svårt att koncentrera sig på hindren och inte allt runt om. Väldigt rolig häst att jobba med då han aldrig har en "dålig" dag. Tillsammans har vi tävlat upp till LA hoppning med vinster och placeringar.
Tyvärr har vi bara två felfria och lite för många med ett pet, så vi har inte startat Msv ännu men det kommer...
Max har verkligen lärt mig RIDA ända fram till hinder och även fått mig att värderna markarbetet mer, då han kräver mycket ridining för att det ska fungera. Men när han är lugn och avslappnad och jag rider ordentligt så hoppar han hur högt som helst. Kapaciteten finns definitivt där men han behöver ännu mer arbete för att det ska komma fram på tävling också, då allt verkligen måste stämma. Det känns liksom aldrig som att han tar i, även om man önskar att han kanske gjorde det så vi hade liite mer marginal...  Han är definitivt ingen ponny som det bara är att sitta upp och styra runt, utan han är väldigt beroende av sin ryttare och van vid att bli riden på "tyskt" vis, mellan skänkel och hand med extermt mycket kontroll. Något som inte alltid har varit så kul för mig men som jag lärt mig mycket på, speciellt det här med avståndsbedömningnen har han lärt mig.



Hur dumt?

I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget. -
Tidningen Ridsport
 
Inga mer scapa schabrak, inte heller schockemöhle eller GG saker? Inga JW ridbyxor, equiline eller andra med loggor. Samma med eskadron skydd, veredus och andra skydd. 3x1cm är ju ingenting. Är ju många sadlar osv med större logotyper än det. Känns otroligt löjligt det här när det borde finnas betydligt viktigare saker att fixa!


Dessa ridbyxor kommer jag alltså inte få använda, inte heller benskydden, schabraket, hjälmen och inte heller västen antar jag. (Inte för att jag lär använda den men ändå) Sinnes så dåligt!!

Min ponnytid!

Eftersom alla hästar vaccinerats igår och Ebba har tappsko så har jag inget och rida, därmed inget speciellt att skriva om. Tänkte därför dra lite om min ponnytid såhär på kvällen :) Har inte bilder på alla på min data tyvärr.. Menmen, enjoy!

Min ryttarkarriär började på Ganthems ryttargård när jag va i sex års åldern, första hästen dök upp när jag var nio år fyllda. Det var ett vitgrått litet c-ponny sto som hette Chiktia(Chiquita) som vi hade på prov några månader. Världens gulligaste, även om hon va lite väl stor för mig och Emma. Väldigt oriden dessutom. Iallafall så blev det inget köp då hon visade sig vara halt på veterinärbesiktningen. Va jätteledsen, även fast hon bockat och skenat med mig så älskade jag henne så mycket man bara kan i den åldern..
Så hon lämnades tillbaka och vi fortsatte hästjakten, provred massa dumma russ och hade även två på prov/till låns över sommaren men det slöt att vi lämnade tillbaka båda för då hittade vi SVINTO. Va nog absolut den bästa häst man kunde få och börja på, han kunde vara rätt dum men aldrig så man skulle skada sig allvarligt. Ganska lagom på alla sätt o vis då man verkligen fick lära sig göra rätt för då gjorde han rätt. Men inte så att han bara la av för att han ville! Har lärt mig myyyyycket av den där killen! Vi hade en hel del vinster och placeringar tom LB hoppning, startade en LA där vi båda bangade haha. Hade även en liten dressyrkarriär när jag inte vågade hoppa mer pga han kastade av mig varje tävling!



När Emma åldersmässigt växt ur Svinto köpte vi c-ponnyn Carat, 4-5 år va han bara så kanske inte världens lämpligaste till oss men han va ändå SÅ SNÄLL, på en unghästvis dåra. Han bockade och busade sådär som bara en Axi-avkomma gör men samma som med Svinto så va han egentligen inte elak eller dum, hade bara massa bus i sig! Han va ganska lat och krävde mycket ridning, men när man väl fick igång honom va han väldigt fin. När jag va 11år tävlade jag honom rätt mycket i hoppning tom LB där jag i princip satt på långa tyglar och styrde och smackade. Han va så snäll! Både Emma och jag tävlade honom upp till LB med massa vinster osv. Jag har även vunnit lite dressyr på honom. För några år sen fick han tyvärr somna in hos de vi sålde honom till.

Pararellt med Carat hade Emma även Sherry Darling, ett vitt c-ponnysto som gått LA i båda hoppning och dressyr i yngre dar. Hon va ganska stor och lång i kroppen och va stark som fan. Hon hade lite problem med både det ena och andra ett tag så vi tog föl på henne och efter det va hon problemfri. Då tävlade jag henne till LB med placeringar, skulle starta LA men då såldes hon. En häst jag saknar jättemycket! Hon va jättestoig och bitchig, men hur gullig och gosig som helst ändå. Behövde ha mycket stöttning i hoppningen och krävde en del ridning iomed att hon va så lång i kroppen, men när man väl fick ihop allt hoppade hon jättebra!


Min första egna c-ponny va Kenmare Lass, alltså Kelly. Henne köpte vi 2007 av några kompisar då hon inte alls klickade med dottern. Vi två passade som handen i hansken, vilket inte innebär att det varit lätt då det har varit grymt med jobb och motgångar. Men vilken utdelning det gav tillslut! Placerade i MSVA hoppning 2010, en hel del vinster och placeringar i MSVB. Globengehäng osv. Trodde nog aldrig att vi skulle komma högre än LA faktiskt. Det här är en ponny med mycket humör och idéer och allt ska va på hennes vis, en riktig superbitch men åh så underbar hon är! Verkligen en häst som hoppat med hjärtat först! Sen har hennes teknik utvecklats något rejält över åren och nu hoppar hon faktiskt fint! Nu har alltså Lillen tagit över min guldklimp.


Samtidigt som jag hade Kelly hade jag även d-ponnyn Jelle, eller Jalle som vi sa. Hans historia är lite komplicerad, han va först min kusins men när hon slutade med hästar fick vi hem honom och skulle väl egentligen så småningom sälja honom. Tyvärr råkade han ut för både det ena och det andra som jag faktiskt väljer att hålla utanför just nu då jag har en hel del åsikter om det som hänt som ja, ingen annan än mina ”närmaste” behöver höra faktiskt! Han var iaf en väldigtväldigt speciell ponny. Världens kapacitet, hoppade hur högt som helst men allt va väl inte helt 100 i huvudet alla gånger. Jag köpte honom iaf 2008 och red honom i ungefär 8 månader tror jag då han fick rejäla problem med fossingarna(biverkning från en del som hänt tidigare i hans liv) och det gav aldrig med sig utan han blev bara sämre och sämre så den 17december fick han somna in. Värsta dagen någonsin. Hann bara tävla honom tre gånger det året och då va han helt stissig så det gick väl inte så jättebra. Men en helt grym ponny som nog va den roligaste och bästa häst jag haft, när han va på humör vill säga. Saknar honom något helt enormt och jämför alla hästar med honom. En häst man kunde styra mot vad som helst och känna sig trygg. Fick massor av lovord från flera tränare för sin kapacitet, samtidigt som de tyckte att mina föräldrar nog va dumma i huvudet som lät mig rida honom.


Efter Jalle ville jag nog egentligen bara lägga av med allting, Kelly va den enda anledningen till att jag inte slutade. Någon ny häst ville jag absolut inte ha. Tillslut blev jag iväglurad till Södertälje med familjen Håkansson och fick prova Samona. Första tanken va väl faktiskt, aldrig i livet! Men när jag hoppat färdigt henne hade jag bestämt mig. Då va hon lika smällfet som en dräktig märr i sista månaden ungefär. Det gick faktiskt ganska fort med henne i början och vi debuterade MSVB efter tre-fyra månader. Sen har vi inte kommit längre. Har haft en hel massa otur med henne, det har varit hovbölder, ormbett, hon har blivit sparkad i hagen, hon har fastnat i staketet och skärt upp hela benet osv. Så ska jag vara helt ärlig har vi väl aldrig fått någon fullvärdig chans tillsammans. Vi fick ju börja om lite varje gång. Sen har hon ju utvecklats väldigt mycket i markarbetet och överhuvudtaget. Men klättrat i några klasser har vi ju inte gjort sedan första månaderna. Felfria MSVB med placeringar har vi iaf, men lite otur hit och dit med bla ändrade kvalregler så kom vi inte högre. Lika bra det kanske? Hon har ju absolut kapaciteten men vi va väl inte så bra tillsammans helt enkelt.

 Sedan måste jag ju faktiskt skriva om Doe Hill, eller ”Dillen” oxå. Emmas d-ponny, connemaravalack från Irland. Jättesnygg och härlig att rida. Tyvärr lite felriden och dåligt behandlad förr i tiden + att han gick som hingst rätt längre. Så lite knasig i huvudet. Världens fjant, rädd för allt. Men supermysig och go! Han tävlade jag upp till LB, plockade faktiskt en hel del placeringar i LC. LB red vi inte jättemycket, och de gånger vi försökte kom vi ungefär till första kombinationen sen ute. Förstår inte varför vi inte tränade massa på det? Han hade jättesvårt för när det va flera hinder, såsom studs och kombinationer. Jaja. Nu är han utlånad och tror han har det super faktiskt. Vet inte vad som händer i framtiden men förhoppningsvis får han stanna där ett tag till.

Under min juniortid har jag förutom de storisar jag har nu haft en annan storis. Frej, en cortez-valack som jag lånade under sommaren 2010. Jättefin men lite knasig. Hade en hel del fighter då han trodde han klarade av allt och visste bäst. Gick omkull en gång i en studs pga att han trodde han visste bäst. Och va påväg omkull flertal gånger till av samma anledning ;) Trots det gillade jag honom väldigt mycket och han hade nog rätt skapligt med kapacitet. Han va ostartad när jag fick hem honom och inte alls jättemycket hoppad. Red tre tävlingar där vi va placerade i två 1m klasser och va felfria i 110cm.


Mitt mål 2012.

Jag har väl egentligen inte speciellt många mål till nästa år. Stina och Curt skall ju inte tävlas något och då har vi bara Castro kvar. ;)

Målen med Castro är först och främst att han skall bli fullt normal igen. Eller ja så normal han nu kan bli. ;)

Men när vi nått det målet så är det att kvala till 1.50m och helst starta 1.50m med okej resultat. Vi skall iaf starta någon 1.45m.

Skulle även vara kul att kvala och starta YRSM. Dock så har jag hört att han stod och studsa i ett hörn när han var med på SM som yngre. Haha.



Sen ett annat litet mål som jag har är att få min familj att köpa gård och flytta till fastlandet. Här på gotland är man ju ganska fast. Sen om jag lyckas med detta det märker vi. ;)

Och om jag skaffar någon till häst så blir det självklart andra och nya mål med den. :)

Presentation Ronja.

Vem är då jag? Jo det skall ni få reda på nu. Jag är för tillfället 19år, men kanske mer som 10 vid vissa tillfällen. ;)

Har bott i samma hus här på lilla Gotland sen jag föddes, men till skillnad från Sara så är jag av en liten högre klass, lite mer stadsbo= lite mer status. Har alltså ingen egen gård utan har mina hästar inhyrda i (för tillfället) två stall några km från där jag bor. Men drömmen är dock att ha eget, så lite avundsjuk på Sara är jag allt. ;)

Jag började rida när jag var 3år, och den som dragit in mig i denna sport är min kära moder, vilket jag brukar påminna henne om när hon klagar på att det kostar så mycket pengar.

Jag har 3 hästar som är mina egna, två ponnysar och en storing.

Har tävlat någorlunda regelbundet sen jag fick min första ponny vid 10års ålder, men på den tiden nöjde jag mig med låga höjder och tyckte Lc/Lb var helt perfekt för mig. Så det är bara på senare år som jag kommit upp i de lite högre klasserna, vilket jag njuter av, och jag hade inte varit här om det inte vore för min underbart knäppa fux. (Mer om honom kommer sen)

Redan nu måste jag säga att jag har en liten förkärlek till fuxar, helst lite skruvade sådana, vet inte varför men jag dras till dom och dom dras till mig.

Nej nu får jag ta och dra en liten presentation av mina fina fuxar.

Cortino

Min allra försa egna ponny. Jag var 10 han var 4. Jag var LIVRÄDD för honom, han var STOR, snabb och allmänt läskig. Men mamma och min tränare tyckte om honom, så jag hade inte så mycket att säga till om.
Men a vad skall jag säga, han blev min första stora kärlek, därav är han fortfarande kvar, han 13 och jag 19. När de andra hästarna gör en deppig så kan man leka runt på honom och glömma allt dåligt, han är mitt lilla lyckopiller.

Med honom har jag tävlat upp till La, med placeringar, men tränat upp till 1.30m.

Denna lilla ponny är dock inte som alla andra, och han blir bara galnare och knäppare ju äldre han blir. Som unghäst var han en underbart snäll varelse som aldrig hade bockat, och numera så har han fullt upp med att bocka mest hela tiden, dock slutar han när man håller på att ramla av.
Och han känner även av vem det är som sitter på, med mig är han fullständigt galen, även när Alva och Sara rider honom, men sen när pesoner som inte har samma balans så är han snäll som ett lamm. Så en gång i veckan går han faktiskt handigkappridning.

Sen är han lite dryg i hoppningen, han kan hoppa hus, men är en liten fegis ibland, och han tycker inte om när andra hoppar honom, då stannar han på 50cm så de ramlar av, inte många som hoppat den hästen utan att fallit i backen en eller två gånger. ;)

Numera så har vi en fodervärd åt honom som betalar det mesta, så jag rider honom inte allt för ofta längre, men en gång i veckan brukar det bli iaf. :)

Ja ni, jag kan bladdra på för fullt om denna ponny, men nu får det räcka för idag, ni skall ju orka läsa allt också. ;)



Nors Stella Nova (Stina)

Min underbara kämpe! <3

Mitt livs andra ponny. Även denna ponny var jag livrädd för och tyckte inte alls om henne, men även denna gång så tyckte min mamma om henne, det hon sa var: Den eller ingen, du får ingen annan, och du vänjer dig.

Men a fortfarande har jag inte vant mig vid henne, inte vid hoppningen iaf, och då har jag haft henne i 6(?) år.

Till en början gick det helt okej, så länge jag hade noll kontroll så hoppade hon, vi tävlade mest Lc/Lb och det var inte ofta vi kom hem utan en vinst. Startade någon La.

Men så fort jag fick kontroll på henne så tyckte hon inte det var roligt längre, så då lade jag ner allt som hade med tävling att göra. De sista två ponnyåren tävlade jag ingenting, varken på henne eller Curt (Cortino). Lusten var tappad, allt skitprat om mig gjorde mig super lack också under denna tid.

Men när det var sisådär ett halvår kvar på mitt sista ponnyår så anmälde mamma mig och Stina till DM i dressyr, lite för kul skull sådär. Stina var smällfet och jag hade inte tränat någon dressyr överhuvudtaget, knappt ridit henne då det alltid har varit mamma som ridit mest på henne.

Men trots detta så går hon in och vinner hela skiten, över alla dressyrhästar och dressyrryttare som tränar vecka ut och vecka in.

Och där började min dressyrkarriär. Som ponny tävlade vi upp till La:P2, med enbart resultat över 60%, många över 70%. Och de flesta starter fick vi blå/gult med oss hem. Allt detta utan ett enda träningspass för tränare, jag läser även in dressyrprogrammet precis innan jag hoppar upp på hästen. ;)

Även iår har jag tävlat henne bland ridhästar upp till MsvC:1 (dock den starten gick inte så värst bra) och även här har vi snappat åt oss endel segrar och placeringar.

Men vi hade ett litet avbrott mitt i säsongen då efter en tävling tappade vi transproten med Stina i så hon flög rakt igenom väggen på transporten, gjorde en volt framåt och sprang till skogs med hela bogen uppfläkt.

Men hon har visat oss att hon är en riktig liten kämpe, och trots all boxvila samt all medicin så var hon väldigt glad och positiv hela tiden. Hon hade änglavakt min älskade ponny.

Nu för tiden går hon ute på landet och blir tjockare och tjockare då hon förhoppningsvis skall bli mamma till sommaren. Men hon vilar dock inte utan går nästan varje dag fortfarande. :)




Castro

Eller Galne Gunnar som han blivit kallad i yngre dagar. ;) han blir nu 17 år. Usch så gammal han är.

Detta är min första och enda storhäst. Köpte honom för alldeles egna pengar också, så han är bara min! ;)

Har haft honom i 3 år till sommaren. Och ja jag har inte alltid haft kul med honom....

När han varit yngre så har han tävlat upp till 1.50m med placering. Så hoppa kan han verkligen, finns inget hinder som är för högt.

Men sen har han lite andra personstörningar. Han beter sig som en 2årig hingst som har kli i tänderna, för han skall bita i precis allt och hur mycket man än försöker få honom att sluta så fortsätter han ändå, så jag har gett upp lite där. Han har också alla symptom för ADHD. haha  Men innerst inne så är han är en liten charmknutte, och han skulle aldrig göra något för att skada en människa, aldrig en sur min där, men andra hästar är han inte allt för snäll emot dock.

Han är även livrädd för vattengravar och förr vattenmattor, men det börjar bli nemas problemas. Första gången jag skulle ta mig över en liten vattenmatta så tog det 30min innan vi ens kom så nära som 10m från den.

Men till ridningen nu. Vi har våra perioder då vi flyger över hinder, inget är för svårt eller för högt och inget kan stoppa oss. JAg har tävlat upp till 1.40m med honom och aldrig haft mer än 5 fel. Nu lät det som att jag tävlat mycket i de höjderna, men nej enbart 3 starter. ;)

Men sen har vi också våra perioder då vi inte ens kan galoppera. Första perioden tog det ett halår innan jag kunde galoppera och hoppa klokt igen, och andra gången tog det 3 månader. Men nu är vi tyvärr också inne i en sån period, och endast Castro vet hur länge vi kommer vara i den.

Men allt detta beror på att hans kropp inte alltid är med honom, vid två tillfällen har han haft problem med hovarna, vilket har medfört till vila, vilket medför att hans kropp blir stel och fastnar, vilket medför ingen galopp för vår del. Och vid ett tillfälle har han gått omkull så att kroppen blivit sne. Så han är en mycket känslig häst den där.

Men han är dock värd allt besvär då han är helt oslagbar när han har kroppen med sig, vill vara felfri och är oftast felfri. En riktig kämpe helt enkelt. :)

Men som ni kanske förstår så kostade han inte mycket pengar, han har nog aldrig varit en dyr häst trots sin kapacitet, knäppheten gör honom billig. ;) Haha




Sen har jag även tävlat två andra hästar som inte varit mina.

Först en ponny som heter Farbror Frej. Honom hade jag ena sommaren 14 veckor och andra 5 veckor. Tävlade upp till MvsB med honom, men placeringar upp till La. En ganska lat ponny som gjorde det man bad honom om. Men han passade mig perfekt. :)



Sen sist ut har vi Pommeroy. Han är en underbart fin, men speciell ridhäst. När han får tråkigt så hoppar han ur hagen och tar sig en liten tur själv. Som 3(?) så hoppade han ut från en hage med hingststaket på 2(?)m utan sats, tror jag Jennifer har berättat för mig. så ja den hästen kan verkligen hoppa han med.

Jag tävlade honom 6(?) tävlingar en sommar och på vår sista tävling så debuterade vi 1.30m tillsammans med 0 fel. Även denna häst är en riktig kämpe som snudd på ALLTID är felfri. Av alla de starter i 1.20 vi gjorde så hade vi sammanlagt en bom ner.

Han är riktigt rolig att rida då han har stort steg och mycket attityd. Om det var någon häst som rev på framhoppningen så vart han assur och ville gå till attack. X) så man fick sig ganska ofta ett gott skratt på framhoppningarna. ;)



Nej nu vet jag inte om det är mycket mer jag kan berätta om mig själv, ni måste ju orka läsa allt också. ;) Hehe


Presentation: Sara

Eftersom dom två andra mupparna inte skrivit något får jag väl ta intiativet och börja skriva! Tänkte bara skriva lite kort om mig själv och sen om mina hästar. Är det något ni undrar så är det bara att fråga på!

Jag heter då alltså Sara Vilhelmsson, är 18år gammal, fyller 19 i februari! Bor som jag anatar ni vet eller annars förstått på Gotland, närmare bestämt i Ganthem som ligger några mil söder om Visby. Bor på en litenliten gård tillsammans med min pappa, Ville som han oftast kallas.(Annars Jocke/Joakim) och min storasyster Emma och lillasyster "Lillen" Hanna. För tillfället har vi sammanlagt 7st hästar, varav två är utlånade. (Sen åker min syster och hennes häst i början på nästa år så då blir de bara 4st hästar.) Tre av hästarna är iallfall mina, det är d-ponnyn Samona som vi lånat ut och så mina storisar Ramazotti "Otto" och Ebba. I stallet står oxå Lillens hästar som hon ärvt av mig och Emma, Svinto som va familjens första ponny och så Kenmare Lass "Kelly" min gamla c-ponny som jag tävlat upp till MSVA hoppning på. Och sist men inte minst, Emmas häst Apocalypse "Calle", men han står alltså inte här länge till.

Drar väl lite mer om mina hästar!

Ramazotti
Valack född 1998
e. Regazzoni ue. Schwadroneur


"Otto" köpte vi i september/oktober (2011) och hade då haft honom på prov sen typ mitten av juni. Han har lite muppigheter och idér för sig och är väldigt mycker humörshäst, på rätt humör är han bäst men är han sur så är de mindre kul! Egentligen är han världens snällaste, är mest bara väldigt osäker och måste hela tiden häva sig lite hela tiden. Har hunnit bli avbockad ett tiotal gånger redan tror jag, dock är han mest dum/busig i skogen, när det gäller så sköter han sig!(Hittils) Vad vi vet har han gått 110 hoppning och MSVB:3 dressyr innan, så han kan ju sina saker i dressyren vilket gör att det är väldigt roligt att sitta och trimma honom. Tänker man rätt förstår han oftast! I hoppningen har han det väldigt enkelt, även om det förstås varit lite att jobba på. Men han kan hoppa högt och långt utan att han lixom tar i. Hittils har vi tävlat 120 med vinster och placeringar. Tog silver på distriktsmästerskapet bland juniorerna och vann junior-KM. Ridit tre 120:s och då har vi nollat två av dem så är kvalade för 130cm. Han är stallets mysigaste häst, vill alltid stoppa hvudet i famnen och gosa en stund. Älskar att bli pussad på. Han är lite virrig och snabb i svängarna så man får passa sig lite, rätt som de är springer han över en eller någon annan ;) Målet med honom nästa år är att bara ut och tävla, utvecklas. Enda satta målet hittils är att vi ska bli stadiga i 130!



Ebba Brahe
Sto född 2003
e. Gold Mine xx ue. National Zenith xx (uee. Secreteriat xx)


Min första egna storhäst! Henne köpte vi i juli (2011) av några kompisar då dom varken hade tid eller ork att lägga ner det jobb hon krävde. Hade henne på prov lite över två månader först då hon haft rätt rejäl sadeltvång och vi ville va säkra på att jag redde ut det. Det har dock aldrig varit några direkta problem med det, har bara ramlat av en gång hittils faktiskt! Hon är jättemysig och har jättetrevligt huvud. Pigg och framåt, hoppar helt okej när hon vill men tror det kommer bli bättre med tiden och när hindrena blir lite större. Hon har vilat rätt mycket i höst då jag hade lite för mycker hästar, och nu efter vilan har hon blivit jättepigg och busig. Så nu är det en hel del bockandes och grejer! Hon är hemskt stoig, väldigt lik Kelly på det sättet. Det största problemet vi har nu är att hon är skitfin när man rider själv eller med hästar hon känner. Så fort man kommer ut på tävling blir hon först jättespänd och stressad för att sedan bara stänga av allting och då är hon inte alls särskilt rolig. Lösningen är ju förstås att åka ut så mycker man kan på både tävlingar och träningar tills det släpper, så det är vad som väntar nästa år. Hon är nog egentligen lite mer min typ av häst än Otto, iaf när man rider henne hemma.. Målet med henne inför 2012 är väl bara att det ska släppa på tävlingar, sen tar vi det från där. Tanken är väl att hon ska säljas såsmåningom för att finansiera en ny häst men vi får se hur de blir med det ;)



Somsagt, undrar ni något är det bara att fråga! Annars tycker jag ni kan bomba på med kommentarer om vad vi ska skriva om osv. Uppskattas alltid! Ska försöka få igång dom andra två att skriva så fort som möjligt oxå!



Här börjar det!

Nu har vi bestämt oss för att vi ska starta en blogg tillsammans!
Lite snabb presentation om vilka vi är bara. Mer får ni veta när var och en av oss presenterar oss och våra hästar lite längre fram. Typ imorn.

Sara Vilhelmsson
18, snart 19 år gammal. Går tredje och sista året på gymnasiet. Har två storhästar justnu och tävlar för tillfället upp till 120cm hoppning. Har ridit upp till MSVA på ponny.

Alva (Lola) Wallen Keller
Precis 16 år fyllda. Går första året på gymnasiet. Har två d-ponnyer och rider LA/MSVB hoppning med vinster och placeringar.

Ronja Håkansson
19 år, fyller 20 i Maj. Gick ut gymnasiet i somras och är just nu arbetssökande. Har just nu en storhäst och två ponnyer. Tävlar upp till 140cm hoppning på storhäst, MSVB dressyr. Ridit MSVB hopp i sina ponnydagar.

Mer om oss och våra hästar kommer alltså inom närmsta framtiden!  


Alva och Hektor i MSVB