Lovar bättre uppdatering

Från min sida imorgon, jag har verkligen legat på latsidan, iaf när det gäller bloggen. Men som sagt imorgon skall det bli ändring på den punkten.

Har idag fått hem den nya Hööks katalogen, och jag måste säga att jag blev glatt överraskad. VÄLDIGT mycket fina saker.

Jag tycker verkligen inte om deras "Gold Medal" logga, den ser bara billig ut eftersom de oftast härmar andra märken, men numera har de massor med schabrak samt luvor UTAN märken, vilket är ett stort + från min sida.

Så jag tror faktiskt det blir en liten beställning därifrån snart, man måste ju passa på när de har fraktfritt. ;)

Nej nu skall jag hoppa vidare till TVen och se färdigt på Top Gear. :)

Godnatt gott folk!

(Tror jag bland annat kommer lägga upp lite bilder på det jag fastnade för på Hööks imorgon, kanske litelite intressant iaf. ;) haha)



Min fining till röding!

Hejlo

Kom hem för lite drygt en timme sen och har degat fram tills nu. Ska gå ut och fixa stallet och hästarna, får se om jag tar med båda till ridhuset senare.. Sen efter det blir det att ta tag i en massa plugg, får se om jag får lite inspo till att skriva något roligt inlägg oxå. Känns lite väl dött här på bloggen ;)


Pluttisarna

Bloggsvar (Ronja)

m om Det är svårt, jag hatar den här jävla skiten!!!:
varför ska du ta farväl? :(


Svar: Eftersom vi inte har någon fodervärd för tillfället samtidigt som jag behöver en ny häst så skall vi kanske byta Curt mot en 3åring, vilket jag inte är helt glad över eftersom det jag behöver är hoppträning samt tävla mer, och det kan man ju inte precis göra på en 3åring som aldrig är sutten på, men det är helt okej stam på iaf.

Igentligen skull han åkt i Söndags, men vi fick inte tag på någon hästbuss att låna, våran egna är det fortfarande sommardäck på och pappa har ingen lust att byta 6 däck för en liten tur. Vi använder den ju ingenting på vintern eftersom jag inte tävlar nu ändå.

Men ja det är inte kul att bli av med honom efter mer än 9 år tillsammans, han är ju en i familjen. Men jag vill ju utvecklas och bli bättre så då har man inte så stort val tyvärr, hade varit lättare om man var rik, eller hade egen gård, då hade han varit kvar hela livet, som sagt han är mitt lilla lyckopiller. :)


Effektiva Sara

Idag va jag faktiskt rätt effektiv och snabb i stallet, för första gången någonsin ungefär. Typ.
Känns lite halvt sorgligt att säga så när man har två hästar att rida och ta hand om haha, men jag va väl klar i stallet på mindre än två timmar så. Och är ju i vanliga fall rätt seg ;)

Började med att longera Ebba ute på gårdsplanen, är knappt någon snö där plus att vi har en bra lampa där. Dock va det ganska halt men hästarna är ju broddade så de funkade fint, jag halkade dock omkring där desto mer! Och Ebba sladdade omkring en del oxå, men de får hon faktiskt skylla sig själv när hon kutar runt som en dåre. Att hon aldrig lär sig! Sist vi va ute drog hon lixom på ändan och vart skitskraj. Glömt efter fem minuter då rusa runt lika fort igen. När hon halkat eller snubblat så blir hon väldigt spänd, och försöker springa ifrån det eller så stannar hon. Så hon va större delar av passet spänd och springig, men hon hade några ljusa stunder där tom bakbenen fick lite trevlig aktivitet! Sen va hon mycket positiv idag måste jag säga.

Efter det tänkte jag jobba Otto likadant men eftersom han tycker det är så skittråkigt att bli longerad fick det bli ett barbackapass istället! Första gången jag suttit på honom utan sadel faktiskt, han är väl inte direkt "barbacka-vänlig" på något sätt dendär, men idag gick det fint. Va grymt jobbigt för mina ben bara haha! Det är nog det bästa med att rida barbacka faktiskt, men tvingas rida enomt mycket med benen! Hästen kändes fin iallafall, ibörjan va han lite kort och trippig men efter en halvtimmes travandes släppte han efter ordentligt och vågade kliva på, mindre trevlig upplevelse eftersom han började använda sitt steg då och jag höll på att studsa av.. Men fin var han och jag bet ihop och klämde mig fast ;)



Imorgon slutar jag rätt tidigt, är hemma till tretiden ungefär så då tänkte jag försöka hinna rida ut på Ebba en sväng med Lillen och någon ponny, annars blir det ridhuset med båda mina hästar på kvällen. Tänkte köra lite studs och bommar, inte så mycket för tror båda ska hopptränas på Onsdag.

turboprutt

Kom hem för typ en halvtimme sen så har suttit under massa filtar och försökt bli lite varm, vilket jag tyvärr inte blivit :( helt sjukt kallt ute!!(hehe, typ -5)
Ska iaf gå ut i stallet nu, får se om jag longerar nån häst eller om jag bara ska mocka och ta in dom..



btw, smart kompis jag har eller? Pratade med Ronja i telefon när jag slutat en stund så ska hon inviga en ny täckesgjord, ni vet en såndär i resår! Så håller hon på massa om att den är jättekort och jag säger till henne att spänna ut den, vilket hon säger att hon gjort till fullt. Då frågar jag om hon verkligen dragit den åt rätt håll, att hon kanske spännt in den istället. Lite halvt oseröst sådär, och ja så osmart är hon väl minsann inte säger hon osv. Och då ska jag va lite rolig och säger, men prova att dra den åt andra hållet vilket hon gör och då inser hon att hon hade dragit den åt fel håll haha! så jag hade rätt hehe, jävla puckobarn!! men i love her ändå!


Dagen idag.

Detta står på mitt schema idag.

-Köpa foder till Castro+ 4 säckar morötter
-Rida Castro och Stina
-Hoppträning på Curt
-Hoppträning på Malena

Så det händer iaf lite idag, inte en helt tom dag. ;) Skall försöka få pappa att filma iaf Malena idag, vi får se om jag lyckas. :)


Div 1 lag.

Håller på och försöker få ihop ett Div 1 lag, tyvärr så är vi väldigt sent ute då anmälan går ut imorgon.... Men men.


Här på Gotland går bara Div 1 för ponnysar och inte för ridhästar, så därför kan ponnysarna ha ett Elit lag men inte de stora eftersom man måste kvala in. Lite tråkigt, skulle ju varit kul att ha ett elitlag från början istället för att börja på Div 1, det går ju trots allt bara i 1.20-1.30m.

Men iaf så tänkte vi försöka få fram ett lag. Och då ett säkert och bra lag såklart så att vi kan få till ett Elitlag 2013. ;) Haha

Än så länge så är det Jag, Sara och Louise. Men om vi inte får till en bra sista så blir det inget. Helst skall man väl ha ganska många som kan vara med och sen tar man de som är i bäst form för dagen till laget, eftersom varken Castro eller Otto är supersäkra, eller om de är på humör så går de oftast nolla, men det gäller att de skall vara på humör också. ;) haha

Så om det är någon som är sugen så är det bara att höra av sig till oss, senast imorgon då. ;)


Hästarna igår och idag.

Lördag

Curt: Han fick sig ett riktigt litet hårdpass igår, först ut i skogen, men då kändes han inte helt fräsch. Haltade endel i skritten och blev jätte kantig och studsig i höger galopp, men jag kände absolut ingenting i traven, vilket jag tyckte var otroligt konstig!

Så därför fick det bli en tur till ridhuset, vilket ligger en bit bort. Longerade honom lite först på en liten volt, och då såg jag ingenting i någon gångart, sen hoppade jag upp på honom och kunde inte heller känna något då, kanske att han var lite lite kantig i höger galoppen, men den brukar han vara lite sämre i. Mamma kunde inte se något.

När jag var klar i ridhuset så red jag hem honom igen och då kändes han lite staplig när jag red på hårt underlag.

Eller grejen är väl den att så fort han fick en snöstylta så blev han staplig.

Men sist han blev skodd så tog Roger för mycket på båda fram så att han var halt några dagar efter och varm i ena hoven ganska länge efteråt. Så jag vet inte om det fortfarande kan bero lite på det, och han blir ju bara staplig på hårt underlag när han har snöstyltor.

Men på Tisdag så kommer Ivan och skor honom och då skall han även få sulor på, så förhoppningsvis blir det bättre då. :)



Stina: Mamma red henne i skogen tillsammans med mig och Castro.




Castro: Som sagt fick han en tur i skogen, gick först hela tiden och han vägrade inte gå/stegrade inte en enda gång, stolt över min fina fux!




Idag


Curt: Vilade.


Stina:
Vilade


Castro:
Red dressyr på en äng, han var allmänt lat och seg i munnen, men blev tillslut ganska fin. Fast man blir ju lite trött när det rinner svett från en själv, medans Castro knapt är lite fuktig bakom öronen. Haha


Trevligt

Haft en väldans trevlig dag idag, mycket tack vare att den spenderats i större delen med Ronja.
Åkt massa bil, så var vi även ut och såg lite på johan spetz träningen. Dock har det inte hänt särskilt mycket annat, vi skulle egentligen åkt till ridhuset när vi kom hem men pappa är lite krasslig och han kommer tillbringa åtminstonde tre kvällar i ridhus i veckan som kommer så vi skippade det. Så mina hästar fick vila, för försöka ut och gå med dom imorn eller longera lite. 

Nu ska jag försöka färga mitt hår, som jag btw klippte häromdagen.. blev inte särskilt vackert och lite för kort men det va så himla slitet och jobbigt så jag kunde inte låta bli. Hehe.. 

 bara för att vi är så himla fula! hihi

Så nu sitter man här...

Sitter för tillfället på Saras säng och lyssnar på paniken över att kladdkakan blivit torr, nästan så att det är värt att åka hem, ingen kladdkaka ingen fest!

Men men jag får väl stå ut, jag har ju faktiskt med mig en stor godispåse som jag kan gotta i mig, men inte fan bjuder jag Sara! ;)

Nej nu skall man kanske vara lite social, eller(?)...



Nu drar jag (Ronja Håkansson) med familj hem till bästa Sara på middag. MysPys!


Så här "snygg" är jag för tillfället, man måste ju klä upp sig lite när man skall hem till finfolket. ;)

Hej hopp

Kom precis in ifrån stallet, hästarna fick komma in och nanna lite tidigare ikväll. Annars brukar de komma in runt sju åtta tiden men tror inte de klagar!

Longerat båda hästarna i snön idag, pigga och fina båda två! Tog även en halvtimmes promenad med Otto och mös lite. Är redan trött på snön btw, helt hopplöst utan snösulor..

Nu ska jag iaf skynda mig att fräscha upp mig lite eftersom vi får sk "fint" besök snart! Eller fint och fint vet jag inte om det är? Familjen Håkansson äre som kommer, så ni kan ju bedöma själva ;) Ronja skrev iförsig att hon skulle duscha så lite småfint är det väl allt!


Filmen på Malena.


Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg

Jag tror nästan att alla har förstått vad det är jag helst shoppar till mig och mina fyrbenta kamrater, men för er som missat detta så tar jag det en gång till. ;)

Först och främst så är det hjälmar som jag har väldigt lätt att samla på mig, har för tillfället 5 "fin hjälmar" och en träningshjälm. Eller egentligen så är det väl bara 4 hjälmar som är helt mina, den ena är mammas, men jag snor den av henne ibland. ;)



Här har vi hela familjen samlad, från vänster:
Antares Blå blank, GPA Speed Air (Flagga), Charles Owen Leather Svart/Guld, HV Polo Brun läder, GPA Speed Air Blå/Blå

Sen har jag min Three Horses träningshjälm som icke är med på bild. :)


Sen har vi problemet med att jag samlar på mig massor med luvor, många utav dom har jag aldrig använt eftersom jag inte har något schabrak som matchar....



Har köpt fler sen detta kort togs också....


Och på senare tid har jag även samlat på mig endel swarovski pannband, eller egentligen allt som har med swarovski att göra, de blingar ju så fint! Väntar även på ett till pannband med guldfärgade stenar.....




Ja det här var nog de saker jag helst lägger pengar på. :)


Dag
1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

En häst jag saknar

ENORMT MKT..
Min finaste Jalle som den 17 december 2008 somnade in förevigt. ♥
life isn't fair


Fixar film.

Håller nu på och fixar ihop en liten film på Malena från bomträningen i Måndags, så får ni se vad det är för en liten filur jag rider lite då och då, måste fixa fram lite bilder på henne också. :)

Men som sagt snart kommer det en liten film, så håll ögonen uppe, öppna kanske(?), eller hur man nu säger. ;) De där talesätten brukar oftast bli helt fel när jag försöker mig på dem....

/Ronja



Jag och Fias lilla bebis, bilden måste vara från 2010?? Nästan exakt lika teknad som bästabästa Stella.

Det är svårt, jag hatar den här jävla skiten!!!



Älskar dig mest av allt i hela världen! <3 Orkar inte med fler farväl!

Bloggsvar

Anonym om Ut och rida bebis.:
varför skriver bara du och ronja? vart tog alva vägen?


Svar: Ja du vi har försökt att få Alva att skriva men hon dissar oss totalt helt enkelt. ;) Hehe

Fredagkväll

och min kommer tillbringas hemma i sängen eller soffan, jag är ju inte särskilt social av mig så de funkar super!
Kom precis in ifrån stallet, har kört ur all halm ur stonas boxar och strött med spån istället så får killarna ha halm då de funkat bra för dom. Lille fettot Svinto får ju rätt lite hö på kvällarna så de är ju super så han har något att sysselsätta sig med eftersom de blir rätt lång tid utan mat. Och Otto är betydligt lugnare när han står på halm verkar det som, så win win alltså ;)


den lille fläskisen i somras! Eftersom han är en liten gris så brukar jag få rida honom lite då och då för både han och lillens skull. Synd att man inte kunde rida b-ponny forever haha ;)

Sådärja..

Nu har jag suttit och trixat och fixat lite här på bloggen, och om ni inte sett vad så ta er en titt på den vänstra sidan av bloggen vid menyn :) Där har jag lagt in bilder på oss tre, och nu till det bästa; om nu klickar på en bild så kommer ni till våra presentationer! Så blir det lite lättare för nya läsare bla, om ni vill läsa vem vi är och så.

Hoppar nu ni uppskattar det haha, jag och mina data va inte riktigt sams när det skulle göras så det va väldigt nära att jag slängde datan i golvet ett par gånger..heh..

Sen ska jag fixa en ny header ganska snart, är inte alls nöjd med den vi har så..
Sen ska väl vi skaffa en lite snyggare design överhuvudtaget såsmåningom men vi är väl inte supertekniska någon av oss så ni får räkna med att det kan ta ett tag :) /Sara



EDIT: Nu bytte jag header till en jag slängde ihop lite snabbt bara.. De får duga för tillfället, är medveten om att den inte är särskilt vacker men orkade verkligen inte med den andra ;)

KOM IGEN NU!!!

Nej upp och ut till hästarna nu, har latat mig allt för mycket idag, klockan är två och jag har inte kommit ut till mina hästar ännu, vad är detta för laterier egentligen?? ;) Fy dig Ronja Håkansson!!




Lilla Malena.

Skötte sig fint idag. Blev några skutt på kryss.

Väldigt skönt att man rider två stycken unghästar som båda är väldigt positiva till hinder, det tycker vi om. :)

Dock så är Malena ganska mycket piggare än Obelix och hon blir lite små grining när man tar i henne och drar då upp huvudet och springer iväg lite och ibland lägger hon på små bockar, hehe, men sista rundan gick hon jätte fint och lyssnade väldigt bra. :)

På måndag väntar ett till hoppass med henne. :)

(har tyvärr inte någon bild på henne, så det får bli en på den svarta bebisen istället.)


Ut och rida bebis.

Det som står på schemat nu är att rida Malena ute vid Traume, tror vi skulle jobba lite bomar idag. :)

Igår var det hopplektion på Obelix, och han skötte sig lika bra som han gjorde sist, nästan bättre, gick i form största delen av passet. Duktig bebis. ;)

Skriver mer sen när jag kommer hem. :)



Som sagt vår kamera tar inte speciellt bra bilder inomhus. ;)

-

Idag har mina hästar vilat och jag har varit hemma.. Går verkligen framotillbaka med mitt ben men känns som det kanske inte va det smartaste att rida igår, kunde knappt gå på det imorse. Men de är väl bara muskeln som ska återhämta sig lite och så får man väl börja anstränga den lite lugnt och försiktigt antar jag. No biggie lixom!
Bara jag tar på liniment regelbundet så är det inte så illa heller :)

Lite snabbt från mig bara innan jag hoppar in i duschen och sen sova. Börjat komma i säng i hyffsad tid om kvällarna nu plus att jag haft sovmorgon varje dag i en vecka haha. Men grymt skönt kan jag lova och är nog nästan så att jag sovit ikapp nu. Lite iaf :)

Söt bild på universums finaste ponny

Funderar på vad man kan skriva för intressanta inlägg imorgon? Hade det varit intressant med ett inlägg om typ Kelly kanske? Kom med förslaaaaaaag :))

Den där hästen.

Jag tror att min stora fux har kommit in i en trots ålder, man brukar ju komma in i dom när man är 17 år gammal....

Han är en gris varje gång man skall rida iväg från stallet, visst har han betett sig dåligt förut också, men nu är det varje gång. Idag slutade det med att jag fick hoppa av igen och backa honom för hand. Men sen när man väl kommer till de ställerna där han skall jobba så är han en liten GUD att sitta på, helt underbar.

Och det är väl kanske tur för honom. ;)

På våran tur hemåt idag så mötte vi även rovfågel, jag kan ju säga att både jag och Castro höll på att skita på oss. ;) Den måste varit minst 2m mellan vingarna, så den var inte speciellt liten heller. Usch. Och sen satt den sig på en stolpe som står på ena kanten av järnvägen och glodde på oss, så det fick bli en lång omväg ut på åkern för vår del, inte tänkte då jag bli fågelmat. ;)



Fick iaf en liten dålig bild på fågeln, den kanske inte ser så jätte stor ut på bilden, men jag kan lova er, den var gigantisk. ;)

God morgon.

Igår var det inte mycket som hände i mitt liv inte.

Åkte ut till stallet ganska sent efter att ha suttit vid tven en hel del.

Tog först en tur på Castro på järnvägen. Kom hela vägen upp till järnvägen utan problem idag, men sen blev det lite tjafs, men inte alls mycket.

Red fram och tillbaka 3ggr och då galopp upp och trav hem. De första två galopperna bråkade han lite med att sparka och bli lite stark, men den sista galoppen var han helt underbar, inget tjafs och blev inte stark en sekund, tror nog jag börjar förstå lite hur jag skall rida den där hästen nu, tog mig bara 3 år.... Nu gäller det bara att få till den här ridningen på hoppbanan också. ;)




Sen fick det bli en tur på Curt och Stina, Stina som handhäst. Red på samma ställe som dagen innan och idag gick det lite lite bättre, Stina höll sig på sin plats för det mesta. ;) Men självklart så bet hon lite på Curt emellanåt och hon slukade även min hand vi ett tillfälle. Men annars så.

Denna gång provade jag en lite högre hastighet, Curt fick galoppera mesta dels av passet, medans Stina travade bredvid, men vid ett tillfällke så blev det galopp för båda, vilket gick väldigt bra fram tills det att Stina ville ligga först. Hehe Men jag hade läget under kontroll hela tiden. ;)


Onsdag

Idag har jag äntligen varit uppe på hästryggen igen, första gången på nästan fyra dagar - längesen jag hade en sån paus faktiskt. Det blev Otto som fick stå för premiärturen och han va faktiskt väldigt fin, red honom i ridhuset och passade på att rida igenom honom ganska ordentligt. Jobbade väldigt mycket galoppiruetter, förvänd galopp och byten. Dock hade jag väldigt ont i benet under hela passet så va ganska irriterad, men det kan han ha tycker jag! Den lilla råttan! Han går alledels för lite för tillfället, och för mycket mespass. I somras(sensommaren/början på hösten) så reds han minst så hårt varje dag ungefär vilket passade honom bättre, han behöver ju aktiveras och göra av med energi annars samlas allt bara uppe i huvudet. Men vi går ju bokstavligen mot ljusare tider så de blir nog bra!

Ebba longerade jag bara och hon va väl duktig, lite seg för att vara henne då hon brukar va helt vild när man longerar annars, speciellt när hon vilat lite. Men det va väl trevligt på ett sätt ;)

Måste ändå säga att mina hästar känns väldigt fina och fräsha för tillfället och det känns som vi kommer utvecklas en hel del iår! Finns massor att hämta in för oss alla tre :) Är otroligt taggad inför att bara köra på justnu, vill bara sitta och trimma igenom hästarna och ut och tävla! Synd att man inte har ridhus hemma, några hästar till och ingen skola! Heh.. Några månader till bara så!



Nu ska jag soooova, försöka iaf så jag orkar upp imorn! Planen är att jag ska till skolan imorgon. Har idrott på morgonen och den kan jag inte vara med på så tänkte försöka hinna longera nån häst innan jag åker, kommer nämligen inte hem förens efter fyra och då känns det lite drygt att gå ut och longera två hästar i mörkret!

Söt häst

Hihi sötan i hagen. Dock höll hon ju på som en galning av sig självt innan, här står jag ju och smackar så hon springer iväg hehe. Hon vart ganska ledsen på mig för hon ville ju äta ;)


Hästarn igår.

Först var jag och klipte en häst, vilket gick mycket bra, sååå skönt när hästarna är snälla att klippa!


När jag var klar där åkte jag ut och tog en sväng på Castro. Jag hade planerat in en lugnt och fin tur ett varv runt stora åkern, bara lite lätt och lagom, men Castro hade då tänkt lite annorlunda.

Vi kom iaf fram till ridbanan utan problem, men sen när vi skulle gå ifårn infarten på ridbanan så började han bråka lite, men inte mycket så tillslut kom vi vidare iaf.

Men sen när vi kom upp till den vägen som går raka vägen till åkern så fick vi problem. Castro tänkte minsann inte gå längre än såhär, och då lägger han ju i backen hemåt, och om man går på honom framåt så ställer han sig på bakbenen, dock inte högt till en början.

Så då är det bara att själv lägga i backen fast inte hemåt utan åt det hållet jag vill. Och till en början så går det väldigt bra, han backar rakt och fint utan dumheter. Men eftersom den här vägen är ganska lång, och han började bråka ganska tidigt på den, så börjar han tillslut att tröttna på att backa.

Ibland vid dessa tillfällen så brukar man kunna vänta han rätt och gå vidare utan problem, men inte igår, så fort jag vände han bortåt så stälde han sig på bakbenen och roterade hemåt.

Så det var bara att fortsätta backa, men eftersom han numera var ganska trött på att backa och väldigt upprörd på sin matte som inte gjorde som han ville, så skall han istället stå och skrapa som en galning med frambenen, ibland samtidigt som han går bakåt, och om man tar i tyglarna vid detta tillfälle så ställer han sig åter igen på bakbenen.

Sen när han förstår att inte heller det här fungerar så siktar han på att backa ner i "diket" bredvid vägen. För det är ju så smart(?).

Men iaf så slutade det med att jag fick hoppa av och backa honom för hand den sista biten, man kan ju inte bli sur på honom när man sitter på ryggen, men det går helt okej när man står på marken, så jag tvingade alltså det lilla fanskapet att backa hela vägen fram till åkern, och när vi kom fram kan jag ju säga att både han och jag var ganska så trötta.

Men upp i sadeln igen och iväg i galopp, och fy fan vad fin han var, jag tror nästan att han aldrig har varit så här fin förut. Hade knapt någonting i handen och han gick i rund fin galopp hela tiden.

Så jag tror minsann att jag vann över honom. ;)

Men jag var väl ute i ca 1h och red klokt i kanske 20min, så ja hans bråk tog ju ett tag om vi säger så....



Eftersom Castros dumheter tog längre tid än vad jag planerat så hann jag inte rida någon annan häst innan jag skulle ut till Obelix.

Idag fick den lilla svarta en liten tur på ridbanan, bara skritt och trav och vi var där en väldigt kort tid. :) Men han skötte sig helt okej, bättre i vänster varv än i höger. Men det blir nog bra tillslut det där, han är så fin den lilla hästen. ;)



Sen tog jag en tur på Curt och Stina, Stina som handhäst. Egentligen skulle jag ju rida båda två, men ja jag är ju då ganska lat och sen så skall väl inte Stina gå så avancerat utan mest bara få röra lite på fläsket nu för tiden. Så hon fick helt enkelt följa med för hand. :)

Har aldrig gjort detta med mina hästar förut, så jag var lite nervös, men förutom att Stina skulle bita Curt hela tiden så gick det strålande. Red samma runda som jag gjorde på Castro, men istället för galopp runt åkern så fick det bli trav, galopp kändes lite överkurs.

Men på en annan åker på hemvägen så tänkte jag prova att iaf Curt skulle galoppera, men så fort jag la på galoppskänkeln så flög han rakt upp i luften, och ja då blev ju inte Stina så där jätte glad på honom. Haha

Men det gick faktiskt helt okej och hon lär nog få gå som handhäst fler gånger nu framöver. ;)



Juste köpte en ny grimma till Castro igår eftersom han lyckats dra sönder sin, tänkte först att han skulle få en fin grimma, men eftersom han betedde sig som han gjorde när jag red så fick han den billigaste jag kunde hitta. x) Det kunde han ha!

Xtremt tråkig dag

Varit hemma idag med, och ingen ridning. Kunde inte stödja på foten överhuvudtaget imorse, sen blev det bättre under dagen efter jag smörjt in med nån slags kylliniment typ en gång i timmen så då gick jag ut och gjorde stallet och planen va alltså att vi skulle åka till ridhuset, vilket sket sig när mitt ben fuckaupp sig igen.
Så är väl mindre jätteglad över det kanske, då mina hästar är helt galna som det är.. Och justnu är det väl inte direkt någon som vill rida mina monster haha.. Speciellt inte Otto.

Såfort mitt ben är som de ska blir det skärpning på alla sätt och vis, hästarna måste aktiveras dagligen, jag måste komma igång med promenader till att börja med och sen ut o springa. Godis har jag redan slutat med, dock tänker jag fortsätta med coca cola, chips och choklad(i minskad mängd då). Men inte äckligt lösviktsgodis som man bara mår dåligt av. Och sen skolan ska jag verkligen jobba på med nu, det är ju typ bara fram till april/maj sen är det praktik resten.  Galet vad skönt!  

Lite bilder på trams-majjan Ebba idag när de skulle få hö.. Visst är hon förjävla söt ändå? Har film när hon håller på oxå, någon som vill se?



Gårdagens investering.

Passade på att köpa lite saker när jag var ute vid Dahrves igår. :) Dock då glömde jag bort att köpa en grimma till Castro, men det får jag väl ta och fixa idag kanske. :)



En ny fårskinnspadd och ett värmeliniment till gammelmannens bakknän. :)



TISDAG!

Dagen idag blev inte riktigt så tom som jag trodde den skulle bli. Det är bra det! :)

Först skall jag iväg och klippa en häst och sen ut och rida Obelix. :) Men förutom det så är dagen ganska tom. ;)


Ridlektionen på Malena.

Gick mycket bättre än vad jag trodde den skulle göra, hon skötte sig otroligt bra och försökte göra rätt hela tiden. Duktig bebis.

Idag var det lite förhöjda bomar, samt trav och galoppbomar på marken som låg på schemat, och på fredag tror jag vi skulle fortsätta med lite bomarbete.

Film på henne kommer kanske upp inom de närmsta dagarna. :)

Men nu är det sängen som väntar. :)


Eftersom jag inte har någon bild på Malena så fick det bli på en annan brun häst, bild från min och Pommeroys sista tävling tillsammans, nollade debuten (för både han och mig) i 1.30m :)

Hästdebatt i kvällsöppet



Någon som tänker se? (Eller såg?) Jag tänkte se litegrann iaf innan sängen kallar.. Frågan är ju hur jävla irriterad man kommer bli av att kolla haha.


Grisen



Bara för att visa hur fin min lilla gris faktiskt är så får ní en film från 2011's sista tävling där han va placerad i 120cm. Som ni ser så är han inte så hemsk egentligen, utan väldigt snäll och go, när han vill alltså! :)

Händelserik dag

Inte hänt särskilt mycket idag, har suttit och räknat matte hela dagen vilket gått cpsegt.. Jag och matte, det stämmer inte riktigt.. Va faktiskt ute en sväng i stallet förut och hjälpte lillen fixa Kelly inför hoppträning, och så mockade jag en box och gav mina hästar eftermiddagshö. Dom va ju lagom knäppa och rusade runt mig bockandes och sparkandes, så blir dom efter två dagars vila haha. Monster!

Kan förresten gå utan kryckor nu, dock är jag ganska långsam och går som ett retard men ändå! Blir nog alltså skola imorgon, och så tänkte jag att jag skulle rida mina hästar i ridhuset på kvällen.. Eller longera kanske ;)


bild ifrån min och dillens sista tävling, snutten!


Korkade människor.

Nu har jag och mamma stressat i stallet för att vi hade så bråttom till träningen på Traume. Så Castro och Stina fick vila idag bara för att vi inte skulle hinna, men nu när vi kommer hem så märker vi att vi båda sett fel på klockan 1 h, den var inte 18 utan 17.00. Fy fan vad korkade vi är.

Då hade jag ju kunnat rida Castro utan problem, Suck.. Men ja han har ju inte vilat sen förra Torsdagen, alltså 10 dagar sen, så det är nog ganska lugnt ändå. ;)




men någon som iaf fått sig pass idag är favorit bebisen Obelix, jag och Jane var ute på en långtur i skogen och på slutet sökte han sig väldigt fint ner i form, duktig pålle! :)


Hemma en kortis.

Har precis kommit hem från stallet och skall om ca en timme åka ut till Obelix.

Än så länge så har jag enbart ridit Curt och mockat två boxar, orkade inte göra mer helt enkelt. ;)

Men Castro fick sig en laserbehandling på bakknäna av Lillemor idag, så förhoppningsvis så blir han kanske lite ostelare i dom snart. ;)

Skriver sen när jag gjort lite mer. ;)


Vår kamera tar då inte speciellt bra bilder inomhus. Hehe

Usch och fy.

Har precis varit hos tandläkaren, 7.50 kul tid!

Men iaf så tog de massa bilder (de skall ha före och efter bilder), gjorde lite avgjutningar och informerade mig lite om vad som väntas skall. Och det finns bara ett ord PANIK!

Okej jag kanske skall börja med att berätta att min ena framtand är sönderslagen totalt (flera år sedan detta hände) och för tillfället har jag en ful plasttand, och eftersom munnen växer fram tills typ nu så har de inte kunnat gjort en ny fin tand, men som sagt så skall de börja fixa med den nu.

Så först skall de ta bort hela roten och sätta dit någonting provisoriskt som skulle läka ett tag, sen när det har läkt så skall de operera in en skruv uppe i tandköttet som skulle läka i typ 6 månader och efter det skulle jag få min nya tand. Om jag förstod allt rätt.

Låter som en ganska kul grej att gå igenom va?!

Eller inte!

Men men förhoppnigsvis så blir det väl bra i slutändan iaf, dock har jag allt annat än lust att gå igenom detta! Men är man klantig så är man. ;)


bloggsvar (igen haha)

Känns som jag bara skriver massa svar hela tiden justnu, men finns ju inte jättemycket annat att skriva om nu såhär. Så det är super att ni kommer med frågor för jag har verkligen galet tråkigt!

Anonym om (långt) bloggsvar:
Hur går det med Samona?

Svar: Det går väl bra tror jag! Samona åkte ju till söta duktiga Vida på Öland i början av december och jag tror nog att de funkar rätt bra däruppe förutom att jag saknar henne helt gaaaaaalet. Vet inte riktigt hur Samonas framtid ser ut men det får bli som de blir. Hon är ju ingen jätteenkel ponny och dessutom lite till åren så de viktigaste för oss är att trivs och mår bra, sen om det är vi som står som ägare eller någon annan är inte det viktiga :)
/Sara

  


Bloggsvar (Ronja)

Eftersom jag för tillfället har ett litet uppehåll från min andra blogg så tänkte jag svara på en kommentar här som jag fick på den. :) Det mesta har jag nog redan svarat på, men lite kan jag tillägga iaf. :)

Anonym om Falskt alarm.:
Vi vill se film från träningen såklart :) Vad är det för häst? Ska du ha den nu? KAn du inte ta några bättre bilder på den? :)


Svar:
Han är 5år e. Corlensky G. Har inte gjort speciellt mycket i sitt liv, och nu har han bara varit igång lite mer än 2 månader tror jag. Så han är precis igångsatt efter en ganska lång vila.

En riktigt söt häst som försöker göra sitt bästa hela tiden.

Självklart skall jag försöka ta lite bättre bilder på honom, men det är lite svårt eftersom jag rider honom medans mamma och pappa jobbar så jag har ingen som kan ta kort, och våran kamera är så himla dålig inomhus så det är snudd på omöjligt att få ett bra kort. Men jag skall iaf försöka att få med pappa på nästa träning så kan han ju ta något kort när vi står still iaf. :) haha






Fortsätt i denna takt! :D


(långt) bloggsvar

Lilla gumman om I brist på annat:
Usch, jag tycker din häst ser farlig ut. Är du aldrig rädd? Varför bockar/sparkar han så? Det ser ut som hans mål är att kasta av dig!
     
  Lilla gumman om I brist på annat:
Usch jag tycker din häst ser farlig ut. Varför bockar/sparkar han så tror du? Har ont eller är han bara dum? Gör du ngt fel?

Svar: Jag är faktiskt sällan rädd när han håller på, visst ibörjan va det riktigt äckligt men man har lixom vant sig lite. Dock efter att han i höstas började bocka och bråka på vägen så han gick omkull och jag gjorde en kullerbytta rakt ned i asfalten va jag faktiskt rätt rädd för honom vilket såklart resulterade i att han blev rätt hemsk eftersom jag backade såfort han började bråka. Dock tvingade jag mig själv tillslut att lixom säga emot och bråka med honom, och då ger han sig oftast.
Oftast är jag faktiskt mest rädd för människor och hästar i närheten, att han ska skada dom eller att han ska skada sig. Som tex igår när han nästan landade i en traktorvagnsgrej.
Jag vet hästar som dömts som farliga och inte fått vistats på tävlingar. Men han har ju i princip alltid varit snäll på tävlingar, fram tills nu då. Men att han bråkade igår tror jag beror mycket på att Ebba var med, iallfall till att börja med + att han va så himla laddad!

Han har hållit på sådär i fleraflera år, många människor har fått tugga sand(eller annat underlag) pga honom och han har skickats runt rätt mycket, blivit kallad livsfarlig osv. Jenny som hade honom förut kollade igenom så gott som varje millimeter av hela honom, röngtade tom, och hittade inget. Det är nog "tyvärr" mer en beteendestörning, något som inte står helt rätt till lixom. Inte helt ovanligt bland hästar, speciellt för oss på den här bloggen haha.

Han är otroligt lättstressad och orolig i huvudet, sätter man för mycket press på honom blir han arg eller frustrerad och det är oftast då han börjar bråka. Men det kan även komma närsom helst, när man busar i skogen, när man är ute och skrittar, eller på tävlingsbanan. Finns inget mönster för när han gör det.
Sen kan jag ju säga att det är ytterst sällan han vill ha av mig, jag kan lova att då ramlar man av. Vilket jag fått känna på.. Ofta gör han som han gjorde i 110n igår, stannar och låter en kravla sig tillrätta innan han fortsätter. Sen har jag absolut inte den bästa balansen så ibland är man bara himla klantig och ramlar av därför. Ibörjan när jag hade honom va det så att såfort jag kom ur balans skickade han av mig, vilket han sällan gör nu förtiden. Men somsagt är han väldigt orolig och beroende av hästar och folk i sin omgivning, Ebba är hans ögonsten som han jobbigt nog inte klarar sig utan. Står han kvar i transporten, på stallgången, i boxen eller dyl så springer han omkring och bockar och stegrar. Han tycker det är ganska äckligt med transporter men har lärt sig acceptera våran(där de står diagonalt), i vanliga transporter får han panik. Eftersom han är så otrygg så är det ju väldigt viktigt att man själv är trygg och säker, och framförallt lugn vilket inte är det lättaste i vissa lägen kan jag lova. Men man får försöka bita ihop. 
Han är ju egentligen världens snällaste myskille, han älskar att stå och pussa och kramas och är jättesocial, men han kan inte va stilla länge och är ju lite stressad och orolig hela tiden. Han har ju nån slags tixx eller beteendestörning, som att väva eller krubbitning. Har aldrig sett någon annan göra så förut, men han krullar ihop halsen och rycker lite hur man nu ska förklara det.

Sen blir han lätt sur när jag gör fel, så man kan väl ibland kalla det mitt fel. Tex så får jag absolut inte bli dragandes i innertygeln, speciellt inte i en snävare sväng. Då gäller det ytterhjälperna, mestadels skänkeln. Sen som på många andra hästar får man ju välja sina fighter, och ibland fjäska en hel del. Men han får ju aldrigaldrig gå över gränsen så det blir farligt. Så han måste ju ändå hållas rätt kort och det måste va tydligt vad han får och inte får göra.

Knäppa hästar är väl inte direkt någon nyhet för mig utan det är väl något man mer eller mindre haft hela livet, vissa mer än andra. Även om Otto kanske är värst på ett sett så har han ofta kontroll på situationen vilket många andra inte haft. Jalle tex som jag knappt kommer ihåg hur många kommer jag ramlat av, gått omkull och slagit runt med. 

Blev ett väldigt långt svar men hoppas ni fick nått klokt svar iaf! Annars är det bara att fråga på :)
Måste btw säga att det är grymt när ni kommenterar, fortsätt så! Gärna mer tips på inlägg speciellt nu när jag är handikappad. ;)
/Sara



   


Dag 5 – Något annorlunda med min häst

Cortino

-Rädd för kor
-Hatar att gå i form, men kan de flesta rörelserna
-Stannar på 50cm med andra
-Kan massa konster, som han mestadels lärt sig själv
-Världens sötaste häst



Nors Stella Nova

-Har enorma humörssvängningar
-Gör alltid sitt allra bästa på tävlingar (dressyr) självklart bara om man har knoppar i då.
-En riktig kämpe som aldrig ger upp
-Blir alltid glad när man kommer
-Har otroligt dåligt tålamod
-Försöker spela väldigt tuff men egentligen är hon en liten mes
-Hennes travökningar är outstanding. Haha





Castro

-Finns det något som är normalt med denna häst?
-Beter sig som en 3 åring, måste alltid ha något att bita på
-Rädd för vattengravar
-Har ingen koll på hästspråket
-Mörkrädd
-Och mycket,mycket mer, tror redan jag har skrivit det mesta så orkar inte ta upp det igen. ;)




Dag
1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Bloggsvar (Ronja)

Annie om Bloggsvar:
Var har du dina hästar ? :)


Svar: Nu för tillfället så har jag alla mina hästar ute på Hästnäs hos Johan och Liz Fransén, där både jag och hästarna trivs väldigt bra. :)

Har förut haft alla på Skrubbs på vintern, men nu när Stina är dräktig så ville vi ha henne en bit ut på landet bort ifrån alla abortvirus och sånt skit, och sen så har de stor erfarenhet av fölningar och eftersom det är Stinas första föl och vi själva inte har någon som helst koll så är det väldigt skönt att vara uppstallad där det finns folk som vet ganska mycket. :) Sen är det ju även två andra märrar som skall ha föl och då får dom lekkamrater i sommar, tror att det är ganska viktigt. :)

Egentligen var det meningen att Curt och Castro skulle stå kvar i stan, men det blev lite för dyrt så när det kom upp lediga platser ute vid Stina så flyttade vi ut dom två också. Så nu är alla samlade vilket är väldigt skönt. :)

Klar för dagen.

Har precis kommit hem från stallet och sitter nu och snaskar på lite korv. Skall nog snart övergå till godisskålen dock. ;)

Har idag städat bort det sista i stallet i stan, så nu har man flyttat på riktigt. Sorligt på ett sätt men samtidigt lite skönt.

När packningen var klar så åkte vi vidare till hästarna och red en sväng på Castro och Stina, tog bara järnvägen fram och tillbaka en gång.

Castro skötte sig helt okej idag, lite spänd ibland när det var lite buskar, elskåp mm som tänkte döda honom, för det är ju ganska vanligt att de gör sånt, men annars så var han riktigt mjuk och fin i munnen och jobbade på bra fast vi red i "skogen".

Curt fick vila idag. Det var han lite värd. ;)




Imorgon har man en ganska så fullproppad dag, detta kommer den att innehålla:

-Först till tandläkaren vid 7.50 (Kul tid) Vet inte riktigt vad de skall göra så har inte koll på hur lång tid det kommer ta.
-Men om jag hinner så skall jag försöka hinna med att iaf rida en och mocka mina boxar på Hästnäs.
-Vid 14 skall jag ut till Dahrves och rida Obelix, samt köpa en ny grimma och värmeliniment.
-Sen åka och köpa foder till Castro
-Efter det ut till mina hästar igen och rida de resterande 2
-Med hjälp från mamma mocka alla boxar+ ta in alla hästar på Hästnäs
-Rida lektion på Malena(?) klockan 19. (Den andra unghästen)

Så imorgon har man ganska fullt upp om vi säger så. ;) Men som det ser ut nu så ser min Tisdag ganska så tom ut, så då kan man kanske få chilla lite. ;)

I brist på annat

Sängliggandes och däremellan kringhoppandes på kryckor. Har rejält ont i hela kroppen och mitt ben kan jag inte ens stödja lite på, blir att köra med resten av familjen haha. "Pappa kan du hämta deeet! Pappaaaa?!"
Snart sett färdigt säsong 1 av Franklin and Bash, som jag började med igårkväll. Fuck så tråkigt jag har!
 
Tror inte det är så illa med mitt ben, förmodligen bara fått en rejäl smäll(tramp/spark) på en muskel eller något, vilket borde gå över rätt fort? Kunde ju varit värre ;)

Ni får lite random utvalda bilder från min mobil i min tråkighet








Bloggsvar

Karolina Westberg om Castro:
hur gammal är han ?


Svar: Han blir 17år i detta år, så han är ingen ungdom längre. ;) Hehe

Men sen så har han ju tävlat många starter varje år, året runt, och han har startat minst 1.30m varje år.

Man kan ju bara kolla resultat från 2003 på tdb, men det året tävlade han nog iaf 1.45m tror jag, och då var han 8år, så då lär han ju ha tävlat endel åren innan det också.

Det sliter ju tyvärr lite på de där djuren. :S



Bloggsvar


sabina om Hemma!:
Jag tycker ni kan lägga ut filmer på era bästa respektive sämsta ritter och kommentera varför ni tycker si och så :D Hade varit väldigt underhållande att läsa om :D


Svar: "Tyvärr" så har jag inte lagt upp filmer på mina sämsta rundor eftersom jag knapt vågar visa mina bästa. ;) Hehe

Men jag kan ju iaf ta den sämsta och den bästa som jag har lagt upp på youtube. :)

Bästa

Egentligen så har jag nog ganska många som jag är ungefär lika nöjd med. Men jag tänkte lägga upp filmer från två stycken av dom.

Den första filmen är på hemmaplan, 1.30m. Jag kommer ihåg att på framhoppningen så kände jag inte ett enda avstånd och Castro anstrände sig inte ett dugg eftersom jag själv var så ofocuserad, så han kom knapt över oxern, var i både fram och bakbomen med alla fyra ben och använde inte ryggen ett dugg.

Så jag var inte speciellt taggad när jag kom in på banan. Men sen väl inte på banan så släppte allt, eller ja det mesta iaf, och Castro började hoppa mycket bättre, sen tjafsar jag lite för mycket med handen ibland och han hoppar dåligt på muren i grunden, men annars så tycker jag att det är en helt okej runda.

Jag vet inte vad det är med WRKs mur, men Castro har verkligen inte någon respekt för den, han lyfter itne riktigt på frambenen, och sen gör ju inte saken bättre att jag kastar iväg honom heller.

Sen är jag även väldigt stolt över honom eftersom han hoppade vattengraven utan att tveka ett dugg. :)






Sen den andra rundan som jag är helt okej nöjd med är min sista 1.40m på Castro. Men då är jag enbart nöjd med 1-6, de tre sista hindren är jag inte alls nöjd med.

Men om vi tar det hindren 1-6 så tycker jag att jag får ett väldigt bra flyt och kommer till en bra avsprångspunkt till alla hinder. Kastar inte iväg honom och då får han mycket bättre språng också.

Jag var dock fruktansvärt nervös eftersom Maria Sjögren (tävlat Castro upp till 1.50m med plac) och hennes mamma var på samma tävling och då tittade dom när jag red denna klass. Vilket var otroligt nervöst. Men som tur var så fick jag beröm efteråt iaf. ;)

Men om vi fortsätter med det jag tycker gjorde bra så tycker jag att jag håller en jämn galopp hela vägen, och visst tar jag i honom, men jag får honom inte att tappa galoppen iaf.

Jätte många hade stora problem med kombinationerna i denna klass, de räckte inte fram eftersom de var väldigt långa och oxrarna ut var ganska breda, så det var endel som hamnade på bakbomarna, men som tur var så tog Castro dom galant, i vanliga fall får han fruktansvärt kort i kombinationer så det är bara bra om de är lite längre. :) De passade oss perfekt helt enkelt.

Sen de tre sista hindrerna är ju bara ren katastrof. Himla tur att man har en sån duktig häst iaf. ;)

Och om jag skall vara helt ärlig så tror jag nog att Fredrik blev lite impad på Castro i denna klass (Hehe) inte många hästar som kan skritthoppa en trippelbarr på 1.40m utan större ansträngning. ;)











Sen till de sämsta rundorna nu då.

Här har vi ett prakt exemplar på riktigt dålig Ronja ridning. Håller Håller Håller Håller Håller Håller och där kom vi i botten på vartenda hinder!

Denna film är från 1.30m på Udden, den såkallade superhelgen.

Kommer för nära på som sagt vartenda hinder, mina händer är sågandes uppe vid mitt huvud, skänklarna används inte en sekund och sen kastar jag mig över vartenda litet hinder, vilket gör att även Castro kastar sig över, vilket leder till att han inte får tillfälle att använda sin rygg, vilket leder till väldigt fula språng. 

Bra förutsättningar man ger till sin häst ibland. ;)

Men men det är väl en himla tur att man sitter på den hästen man gör. han tollererar mer att jag håller för mycket än att jag gasar på och skenar runt.









Sen har vi en ganska gammal film från någon 1,30m på hemmaplan, tror det är den första 1.30m som vi fick helt okej resultat på, men ja det ser ju förjävligt ut.

Filmen är från 2010.

Här rider jag i ett mycket högre tempo än vad jag gör nu för tiden. Och ja han hoppar ju inte ett enda språng med ryggen om vi säger så. Ryggen ner och huvudet upp.

Vi kommer väl kanske inte helt fel på vart enda hinder, men eftersom jag släpper iväg honom till hindern så får han ingen chans att komma upp med ryggen.

Men jag tror att det här kan vara den första tävlingen som vi kom över en vattengrav på?? Så något positivt med tävlingen var det ju.

Om jag skall vara helt ärlig så trodde jag faktiskt att jag hade tagit bort den här filmen, men tydligen så var den fortfarande kvar. ;)




Filmerna



Okej, ja Ebbas runda är väl inte jättevacker. Massa tjafs med huvudet, orytmsikt och vingligt + att jag sitter som ett retard. Men nu känns det som det hänt lite lixom, finally! Men nu blir det på med martingal, igen.



Ottos första runda, rätt nöjd med den faktiskt. Blev lite för snabb förhållning emellan trean och fyran(kombinationen) så han överreagera lite. Och jag tycker inte hans ryck är så farliga haha. Han gör det ju i slowmotion typ och låter mig kravla tillbaka nästan varje gång ;)



Sen dagens dumheter i en egen liten film då.. Typ första gången han inte stannat när jag varit påväg av.. Eller ibland försätter han ju bocka omkring men han har aldrig dragit iväg. Men som ni ser, det va ju inte så jättedramatiskt eller farligt, hade jag inte blivit sparkad hade det nog varit lugnt lixom. Otur!


Sen btw, huuuuuur söt är inte Ronja? Haha, LOVE!

Bloggsvar

Alma om Filmen på Obelix.:
Var tränade du? För vem? Ska du fortsätta med Obelix? Vad var det andra för unghäst du varit och ridit?



Sv:  Jag tränade för Gill Pettersson hemma hos henne i Traume, i ett ganska nybyggt och väldigt fint ridhus. :)

Hans ägare (Julia) har åkt upp till fastlandet och börjat plugga vidare till sjuksköterska, och eftersom hon inte riktigt vet hur mycket plugg det är/kommer att bli, så lämnade dom honom hemma. så istället för att låta honom vila helt så frågade dom mig om jag ville rida honom ca 3 ggr i veckan. Vilket man verkligen inte tackar nej till. :) Så ingen vet nog riktigt hur länge jag skall rida honom utan det beror ju som sagt på om Julia hinner ha honom medans hon pluggar. Så det kan väl vara allt från bara några veckor till kanske ganska lång tid. Men som sagt så är jag väldigt glad för denna chans och rider honom såklart så länge jag får. :)

Den andra unghästen var och 5 år och ganska grön även den. Hennes ägare hade ramlat av henne under en hoppträning förra veckan så att hon bröt tummen, så när jag var på lektion med Obelix så hade Gill rekomenderat att de skulle fråga mig om jag ville rida den några gånger medans hon var skadad. Så då åkte jag och provade den dagen efter och hon verkade ganska intresserad av att jag skulle rida, men hon har inte hört av sig ännu, så vi får se hur det blir med den, isåfall så skulle jag rida den ca 2 ggr i veckan tror jag. :) Men som sagt vi får se hur det blir med den.





Castro

Som sagt så var det en fysio teraput/neuro speciallist/chiropraktor som kollade på Castro idag och detta var vad hon hade att säga om min gamla man.

Det fösta hon lade märke till var att han var stel och hade lite problem med sina bakknän, mest höger, hon trodde att det nog var en blandning mellan en gammal skada och förslitning som alla gamla hopphästar som varit på hög nivå hela livet oftast hade. Så han skulle bli behandlad mycket med laser och även bli masserad med värmande liniment. han har haft mycket problem med sitt kors, men det var pga av hans knän.

Sen var han ganska omusklad vid manken, men resten av kroppen var bra musklad, men det vid manken kunde man nog inte göra något speciellt åt.

Sen var det ett område mitt på ryggen där han inte hade någon rörelse över huvudtaget utan han satt helt fast, men han hade inte ont utav det eller något sånt, så det störde honom inte.

Sen så var även halsen väldigt stel, så jag skulle försöka stretscha den ofta och när jag värmt upp honom ordentligt när jag red så skulle jag försöka ställa han mycket och försöka mjuka upp bogen så mycket som möjligt.

Sen sa hon att han behövs behandlas och kännas igenom ganska ofta så att han inte stelnar till och han skulle absolut inte vila något. (vilket han inte gör heller)

Och antagligen om vi hade rönkat hans kropp så hade vi hittat fel i både hals, rygg och bakknän, men eftersom han inte har ont utav detta så var det inga problem eller något som störde honom, utan han blir bara lite mer stel utav det. Men med rätt ridning och bra ridning så var det inga problem alls.

Men förutom allt detta så verkade han vara väldigt fräsch för sin ålder, bara lite gammal och stel. ;)

Men man får ju lite panik när hon drar upp alla dessa fel, men hon sa också att han antagligen kommer hålla i flera år till. Så det var ju bra och skönt att höra. :)


Du underbara människa!

Min prestation med Curt på dagens tävling vill jag bara stryka helt, jag red verkligen hur dåligt som helst, men i första klassen (Lb) så kunde han ställa upp på det men sen i andra (La) så blev han lack, la han fel på första hindret så att han rev, och han hatar verkligen att riva, men han hoppade 2an men sen i svängen till 3an så dog han helt och ville inte fram till hindret ens.

Men efter alla starter så fick han gå ett extra varv, eftersom han måste komma över sina ideer, och då var han felfri i grunden men rev sista hindret i omhoppningen, och om han gått likadant i första rundan som i andra så hade han vunnit, men ja ja, jag är ganska stolt över honom iaf. :)



Sen är jag faktiskt lite sur på Sara som ramlar av så att jag blir rädd. Satt på framridningen med Curt och kunde inte se i det hörnet som hon ramlade av i eftersom det var en vägg i vägen, men jag såg hur Råttan, och ja Sara nu måste jag faktiskt få kalla honom för det ;), sprang iväg medans Sara hängde helt på sidan, och sen försvann dom bakom väggen, och efter en liten stund så sprang Otto förbi utan Sara på ryggen.

Och sen springer massa människor in på banan och försöker jaga bort/få tag på Otto innan han springer mot hörnet där Sara ramlade av, och så hör jag hur dom pratar om att hon blivit sparkad. Så jag såg framför mig en Sara med helt söndersparkat huvud, massa skräckbilder fick jag framför mig.

Men som tur var så var det "bara" benet som blev träffat. Men pappa som såg allt sa att det var en himla tur att det var vaden han träffade och inte knät för då hade det nog varit helt paj eftersom han träffade ganska så väldigt hårt.

Jag var riktigt riktigt nära att brista ut i gråt när jag såg min älskade vän i enorm smärta, DU FÅR INTE SKRÄMMA MIG PÅ DETTA VIS SARA!!!!!!!



Sen när vi kom tillbaka till stallet igen så red jag en tur på Castro. Började att rida på ridbanan, och eftersom det var mörkt så var jag självklart tvungen att backa ner till ridbanan, men eftersom den var så fryst kunde jag inte rida där, så då tänkte jag att jag skulle ta en sväng på en åker istället, men då fick vi samma problem där, och på den vägen var det så halt så jag ville inte backa honom, eftersom han mer eller mindre kastar sig bakåt.

Men iaf så var jag tvungen att vänta på mamma och Stina så att de kunde hjälpa mig framåt. Men tillslut kom vi fram till åkern iaf.

Han var jätte fin i munnen och gick jätte bra i vänster galopp. Men sen i höger så blev han sur och började sparka, bocka och bråka ganska mycket, ja ungefär som Otto gjorde idag men kanske 10ggr snällare.

Men jag har börjat komma på hur jag skall rida honom i dessa situationer. Jag får absolut inte släppa yttertygeln, men jag måste fortfarande hålla honom ställd inåt och rund i hela sidan, sen rida i en väldigt kort galopp, men jag får absolut inte ha för mycket i handen och jag måste fortfarande använda mycket ben, speciellt ytter.

Och om jag gör detta så blir han tillslut riktigt fin och slutar bråka. :) Det känns bra när man hittar hur man skall rida. :)



Sen kom det en person som behandlar bla Helena Lundbäcks hästar och kollade igenom Castro, men det skriver jag lite senare om. :)

Och sen skall jag självklart svara på alla kommentarer. :) Fortsätt i samma takt med kommentarer nu! Verkligen jätte kul när ni kommenterar. :)

Resultat

Var ju alltså på klubbtävling idag, började med att jag försov mig lite drygt en och en halvtimme så vi kom iväg väldigt sent. Så då fick Ebba gå 90cm istället(för 80cm). Ebba och Otto har varit riktiga jävla pain in the asses idag haha. Är verkligen inte bra att ha med de samtidigt.. Otto va annars sjukt fin egentligen och väldigt pigg, vilket såklart resulterade i att det rann över lite och han fnattade..

Ebba Brahe
90cm bed två faser A:0/A:0

Hon bockade och sparkade bakut, stegrade och slängde sig åt alla håll och kanter inne på framhoppning. Kan ju säga att det gick livat till inne på framhoppningen, hon va inget bra inflytande på de andra hästarna haha. Va värsta rodeon där inne.. Tillslut lugnade hon sig och vi kunde börja hoppa.
Inne på banan va hon ganska pigg och gick och tjafsade emot handen ganska mycket så de blev väl inte särskilt rytmiskt och fint. Men gud va fin hon va ändå! Alla andra tävlingar vi varit på har hon ju verkligen bara blivit helt blockad på, men idag va hon hur med som helst. Fick en rivning för jag hann inte riktigt bli klar och höll kvar henne, men annars skötte hon sig riktigt bra! Nu är det bara jag som ska lära mig rida henne.. Känns jättekul iaf!
4fel



Ramazotti
110cm bed två faser A:0/A:0

Ungefär det första han gjorde när jag kommit upp var att börja bocka omkring, kuuuul. Sen fortsatte väl resten av värmningen så, han landade tex. nästan på en såndär stor rull grej som man drar efter traktor, vilket va ganska äckligt. På framhoppningen kastade han av mig och bråkade massa. In på banan, han va jättejättefin tills jag skulle rida förbi dörren och då började han bråka så jag nästan ramla av haha.. Men jag lyckades hålla mig kvar och förutom att det blev en volt va vi felfria.
4fel+3tidsfel = 7fel



120cm bed två faser A:0/A:0
Här skötte han sig rätt bra på framhoppningen. Inne på banan rev vi ettan för jag red urdålig väg, pinsamt. Och sen blev jag dragandes i innertygeln i svängen till tvåan vilket ledde till att han blev sur och började studsa, så då skulle jag lägga en volt och han blir skitarg och sparkar så jag är påväg av men håller mig fast i förbygeln, och då drar han vilket slutar i att jag tippar av framför honom, vilket va ganska odramatiskt och smärtfritt förutom att han sprang över mig och lyckades trampa/sparka mig på benet så jag dog lite..
Ute..

Så det va väl ingen superduperdag, även om hästarna kändes fina båda två! Synd att Otto ska va ett sånt ass bara... Vi har iaf bestämt att det inte blir något Vetlanda i februari då Otto är ett lite för osäkert kort för att betala massa pengar och så kanske han gör likadant där.  

Just nu ligger jag nerbäddad i sängen och njuter av att slippa fixa stallet haha. Alltid något positivt med allt, eller? Fast jag hade nog hellre fixat stallet själv om jag ens kunde stödja lite på benet. Att ta sig upp för en isig trappa va ju mindre kul lixom..

Någon som vill se filmerna från idag ?

Påväg hem nu! Ebba va superfin o otto va e...

20120121960 (MMS)

Påväg hem nu! Ebba va superfin o otto va en riktig gris vilket slöt mindre bra.. Skriver mer när jag är hemma


Filmen på Obelix.

Här kommer filmen från träningen i Torsdags, jag tog med alla språng, även de som blev lite små knas, men ni måste ju hålla med om att han är otroligt duktig för att vara andra gången han hoppar lektion i sitt liv, och jag vet inte hur många gånger han har gått i ridhus men jag tror inte det är många iaf. Duktig bebis! Men jag kan ju säga att han var riktigt trött i huvudet efter lektionen, mycket nytt att titta och tänka på. ;)

Och sen måste ni ju hålla med om att han är otroligt söt! En riktig liten god bit. ;)

/Ronja


Testar att skicka mms till bloggen! Två fa...

20120107871 (MMS)

Testar att skicka mms till bloggen! Två favoriter på en bild :) nu ska jag ta en snabbdusch sen sova, upp tidigt imorn.


Min bästa/sämsta runda - Sara och Ramazotti

Eftersom Sabina så hemskthemskthemskt gärna ville att vi skulle lägga upp våra bästa respektive sämsta rundor så tänkte jag göra det. Tänkte bara köra på Otto, för på ponnyerna har jag ungefär en miljon bra och dåliga rundor över åren så orkar inte. Och Ebba har ju bara tävlat två gånger så :)

Vår bästa runda tycker jag nog är vår 120 debut i Othem. Stor gräsbana, lite mer tekniskt byggd än de flesta andra klasser vi startat vilket passar oss båda bättre. Han va huuuur laddad och pigg som helst, och jag red väl rätt bra oxå. Fast omhoppningen red jag ju ungefär dubbelt så långa vägar än vad jag gjorde i grunden men whatever ;) Han ligger bra på alla distanser, blev lite trångt emellan trean och fyran där jag skulle varit aningens mer tillbaka själv. Men annars är det rätt bra tycker jag..




Vår sämsta runda, nu är det väl lite så att vi inte har haft några superdåliga rundor egentligen. Vi har ju bara tävlat runt 8-9 tävlingar och jag är väl egentligen rätt nöjd med alla om man får va så fräck. Resultatmässigt så är vår sämsta runda vår första tävling som var i Othem, i 1m klassen då jag ramlade av. Pga att jag va så jävla klantig egentligen, så det tycker jag inte riktigt räknas.
Men här är nog iaf den runda jag är mest missnöjd med.
Orytmiskt, för mycket av och på. Har honom inte alls framme för skänkeln, han går och trycker inåt överallt och det är bara allmänt kasst. Värst är hinder 3 - 5, där jag på trean och fyran sitter med handbromsen i och till femman slarvade jag med galoppombytet så de blev väl inte så jättebra. Både framhoppningen och framridningen va ju hemska här, jättedjupt och tungt vilket inte va helt optimalt.
Här va vi ju alltså ändå felfria och kvalade till 130cm. Lite kul ändå, visar ju verkligen att resultatet på pappret säger så himla lite om själva rundan. Har man en schysst häst som jag faktiskt har så kämpar de oftast mer för att va felfria när man rider dåligt..



Thoughts?
Och sen, massa tummar upp för er som tar er tid att komma med kommentarer, frågor och tips! Ni är Bäst! 

Fixar med filmen.

Eftersom Sara ville se filmen på lilla Obelix så håller jag på och laddar upp den på youtube nu. :) Så snart kommer den nog upp. :)

bloggsvar

Anonym om Ramazotti:
Vad hade han gjort innan du köpte honom?

Svar: Tror han hade gått 115cm hoppning, 110cm med placering ? Och MSVB:3 dressyr. Och kastat av en hel del människor haha ;)
/sara

Ramazotti

Fick en kommentar för några veckor som jag tänke göra ett inlägg om.

Hur hittade du Otto? 

Första gången jag fick höra om Otto va på en tävling när jag jobbade i domartornet någon gång i April när Hillevi va domare. Hon berättade då om en häst Louise(tävlingskompis) hade hemma som skulle säljas rätt billigt eftersom han var lite stökig osådär. Som kanske kunde va något för mig. Det jag kommer ihåg va att han va lite till åren, gått 140 hoppning och kastade väl i princip av allt och alla. Vet inte riktigt hur jag kunde få ihop allt till det men aja. Tyckte inte det lät särskilt intressant då iallafall, hade ju mina ponnyer lixom.

En eller två månader senare fick vi iallafall höra att Hillevi köpt hästen och fick veta lite mer om honom och att hon tyckte jag skulle komma och prova honom. Jag tände väl inte direkt till på idéen då heller utan de va först när en kompis som jobbade där och sett hästen tjatade på mig att jag borde prova honom, efter det såg vi faktiskt lite av honom i början av en träning när jag hoppat i gruppen innan, och tyckte han såg rätt fin ut. Då pratade pappa med Hillevi och jag fick komma och provrida, första gången red vi ut och jag tyckte han va mest stel och lat. Vi fick hoppa lite nedfallna träd och efter det taggade han till lite och blev mer "ridbar". Nån vecka efter det fick jag komma och provhoppa honom på ridbana. Då va han faktiskt rätt pigg och även om jag hade lite svårt att hitta flyt i hoppningen så tyckte jag ändå han var trevlig och absolut inte het vilket ungefär va det enda kravet jag hade på en storhäst, den fick inte va het eller stark och dra mot hindrena..

Sen åkte vi till Vetlanda och tävlade med ponnyerna på midsommarhelgen, och veckan efter fick jag hem honom. Då hade jag alltså honom på prov från slutet av juni till i september när vi köpte honom!


Detta har man hunnit med hittills.

Åkte först till stallet och red en sväng på banan på Castro, han skötte sig väldigt bra och har helt plötsligt fått en otroligt fin galopp i högervarvet. :)



Sen hann jag även med att mocka till alla hästar och lägga in hö i boxarna.

När jag var klar med allt i stallet så åkte jag hem en snabbis och tryckte i mig lita pannkakor innan jag åkte vidare till Traume och red en unghäst.

Hon som äger den ramlade av förra veckan och bröt handleden (?), så för att den inte skulle  stå helt så frågade hon mig om jag ville rida den någon gång i veckan, och det tackar man ju inte nej till. :)

Men det gick väl helt okej, den är ganska grön och väldigt känslig, samtidigt som den var väldigt pigg, men som sagt så gick det helt okej och jag överlevde iaf. ;) Haha

Sen åkte jag hem igen och nu sitter jag och trycker i mig ännu mer pannkakor. ;)

Skall väl snart ut till stallet igen och ta en skrittur på Curt och Stina, Curt får antagligen vara handhäst idag. :)


Och sen skall jag även försöka hinna klippa honom.

Hörs senare! :)



Förresten är det någon som är intresserad utav en liten film från Obleix första hoppträning igår så kan jag fixa det eftersom mamma var med och filmade. :) But only if you are intrested! ;)

"Vad jag vill bli när jag blir stor?"

Haha eftersom vi fått flera kommentarer om att vi ska skriva om vad vi vill göra i framtiden, efter gymnasiet och sådär så tänkte jag väl ta tag i det. Ronjas inlägg om det kan ni läsa HÄR!

Jag går ju alltså ut gymnasiet i sommar, dock har jag ju fuckat upp lite så har lite poäng att ta in som jag får göra efter sommaren(eller under sommaren?) Planen är väl att dom kurserna ska jag läsa av på distans. Kommer inte ihåg exakt hur mycket poäng det är men det är inte jääättemycket. Men det är inget som är bestämt eller klart där så vi får se hur det löser sig.

Efter det har jag väldigt svårt att tro att jag kommer orka ta tag i att plugga vidare till något, även om det kanske hade varit smart så tror jag inte att det kommer funka. Är ju så äckligt skoltrött som det bara går att va och har varit det sen 8-9an så. Annars har jag typ sen 8an velat plugga vidare till fastighetsmäklare.. Ingen aning varför för jag vet inte om jag är särskilt säljande och så men men..

Enda saken som är säker är väl att jag vill fortsätta rida och hålla på med hästar. Helst förstås ha ett tävlingsstall på fastlandet precis som Ronja, men hur nu det ska finansieras vet jag inte. Och det är ju något som kräver hårt arbete, pengar och talang. Så det får väl skjutas upp, får ha det som drömmål!

Iallafall så vill jag ju jobb så fort som möjligt när skolan är slut, men det blir ju lite beroende hur jag gör med de kurser som är kvar.. En tanke är ju att åka iväg och jobba och ha med Otto, förmodligen fastlandet men hade jättegärna åkt utomlands ett halvår - ett år och fått jobba på riktigt!

Så några färdigspikade planer har jag ju inte direkt, är ju inte så bra på det där med att planera och hålla mig till det utan jag brukar köra på det som känns rätt för stunden bara..


Ett litet snabbt mobilinlägg innan min date med John Blund börjar.

FÖr fÖrsta gÅngen sen jag vet inte nÄr sÅ Är jag den fÖrsta i sÄng i familjen.
TÄnkte bjuda pÅ en liten snabbÖverblick Över min dag nu.
FÖrst tog jag en tur pÅ Castro pÅ banan dressyr, underbart fin var han idag!
Andra ut var Curt, Även han dressyr pÅ banan, och Även han, tro det eller ej, var helt underbart fin.
Stina blev vaccinerad idag sÅ hon fick vila.
Kl 18 red jag fÖrsta lektionen pÅ Obelix och han skÖtte sig hur bra som helst, riktigt duktig var han! :)
Sen hem och laga mat till hela familjen.
Imorgon stÅr detta pÅ schemat.
Upp tidigt och ut till hÄstarna och iaf hinna rida en och mocka till alla innan 12
Vid 12 skall jag vara ute pÅ Traume och provrida en 5Åring som jag kanske skall rida ett tag framÖver.
Sen ut till mina hÄstar igen och rida resterande tvÅ och raka Curt och fixa manen och svansen sÅ han blir fin.
Och sen kanske Åka till arbetsfÖrmedlingen.
Efter det hem och stÄda lite, om jag orkar.
FÖr att vara arbetslÖs sÅ hÄnder det ÄndÅ ganska mycket i ens liv. ;)

Sjuk

Spenderat större delen av dagen med huvudet i toaletten.. haha nä riktigt så illa kanske det inte va.
Dagen har däremot spenderats i sängen, mått riktigt kasst och inte kunnat äta klokt för de har bara kommit upp igen. (ber om ursäkt till er känsliga om ni blir lite äcklade haha). Känner mig lite bättre nu iaf när jag kunnat få i mig en stadig middag.

Helt smart var jag väl inte och stack ut och red Otto en sväng i skogen, va lite mer än vad jag orkade trots att vi kanske va ute i 20-30min bara. Han va iaf jättefin, men huuh så spänd han va haha. Skrittade med jättekorta höga steg och typ skakade och tvärnet och tänkte vända hem till tryggheten vid sin älskade Ebba flera gånger. Haha. Va alldels för länge sen han reds ut.. Travade mest och då fokuserade jag bara på att han skulle trava på ordentligt med långa steg. Höll i mig ordentligt kan jag lova, och tur va väl de när han körde lite rodeo haha. Tog en hemskt minikort galopp i slutet bara sen red vi hem, fick hoppa av halvvägs och göra det onämnbara haha. Fräääääscht. Men va ett välbehövligt pass för Otto, sen att jag gick in och slocknade några timmar efter får man väl räkna med ;)

Imorgon får jag se om jag kanske bara longerar båda lite innan tävlingen på Lördag!

 

Nu ska jag försöka sova, är med största sannolikhet hemma imorgon med så kanske blir lite mer ordentligt uppdatering då. Måste egentligen klippa lillhästen inför tävlingen men han är ju ett jävla monster när klippmaskinen kommer fram så vi får se hur de blir. Ebba skulle ju oxå kanske haft mer än ett klippt ben men det är ju samma sak där ;) Monster!

Filmen

Ligger hemma och är äckelpäckel sjuk.. Men här har ni filmen på Ebba från igår iaf, de tre sista sprången bara.
Ser kanske inte så mycket ut för världen men för att vara Ebba är det mycket bra haha. Hon blir väldigt lätt spänd och då ser det inte särskilt vackert ut ;) Sen btw, är mina hästar så grymt snygga i vinrött eller?


Dag 4- Favoritbilderna på min häst

Lägger bara upp topp tre listan på varje häst så att inlägget inte blir allt för långt. ;)

Cortino








Nors Stella Nova









Castro









Dag
1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Bloggsvar (Ronja)

Anonym om Helt random sådär:
Vad ska ni alla göra när ni blir stora? Dvs jobba med efter gymnasiet?


Sv: Jag är ju den enda här i bloggen som redan är så stor att jag har slutat skolan, dock arbetslös och har väl inte så stora planer på något.

Men det jag vet helt är att jag vill iaf inte plugga vidare till något. Jag känner att jag är klar med plugget nu. Kan redan allt osv osv. Haha nej men jag är för lat helt enkelt. ;)

Min stora dröm är att köpa gård på fastlandet och starta ett tillridning+tävlingsstall. Och tävla på hög nivå. Men ja det ser ju ganska mörkt ut på den fronten.

Men som det ser ut nu/känns nu så tänker jag aldrig sluta med hästar, utan på ett eller annat sätt så skall jag ha dom som mitt jobb, jag är inte bra på något annat än hästar så jag vet inte om jag skulle klara av andra jobb, min koncentrationsförmåga=0, om det inte gäller hästar då. ;) Hehe

Min allra största dröm är att självkalrt bli så bra så man tävlar uppe i WC klasserna, och spöa skiten ur RGB (Haha), men ja det är mest bara en ouppnåerlig dröm. ;)

Förresten JÄTTE KUL, att ni kommenterar lite, fortsätt i den takten! :D

/Ronja


Hemma från träningen

Kom precis in ifrån stallet, skittrött och svinhungrig! En positiv sak är väl att jag kanske kan somna innan elva ikväll?  

Ebbabebban va iaf jättefin och skötte sig jättebra! Först va hon väldigt spänd, vilket sen gick vidare till att hon va väldigt laddad och hoppade över alla bommar på marken osv. Men tillsluuuut galopperade hon helt vanligt över dom 9/10 gånger! Typ.. Sen hoppade vi lite olika banor på små hinder med stor fokus på lydnad vilket va helt super för oss. De blev lite kaos här och där men på det stora hela över förväntan! På slutet va hon riktigt lugn och fin vilket resulterade att jag hann med att mjukna innan hindrena utan att hon stack iväg och då fick hon riktigt fina språng faktiskt! Som det ser ut nu blir det en liten 80cm klass för henne på Lördag!

Pappa filmade lite, någon som är intresserad av att se lite? Då menar jag väldigt lite, bara några av sprången på slutet där jag red klokt och så ;)


HAHA.. Ebba första dagen, HÄNT LITE ELLER?

Utöver Ebba har jag alltså ridit Otto som gick hopplektion och sedan lille röd! (Curt) Hade en lugn och stillsam ridtur med Ronja och den röda tjockisen(Stina).. Eller snarare motsatsen haha ;) Jag höll på att ramla av flera gånger för jag skrattade så mycket åt Ronja och Stina..

Är det bara jag?

Som tycker att detta ser otroligtotroligtotroligt smarrigt ut. Det är mumma för sorken minsann!


Bra dag tillsammans med bästa Sara.

Först åkte jag till rävhagen vid 9 och filmade Sara när hon hoppade ottototto, vilket gick fiiiint! :) Sen fick jag den STORA äran att trava av honom medans Sara och de andra plockade bort hindren, alltså den där hästen är ju helt underbart fin. MUMS!



Sen tvingade jag med Sara ut till mina hästar. Sara fick ta Curt på en liten sväng och jag tog Stina. Eftersom de inte har några snösulor så finns det inte så många ställen som man kan rida på, men vi hittade en åker där den mesta snön hade försvunnit iaf. :)

Red bara en väldigt kort tur på dom, men ändå höll jag på att ramla av minst 20 ggr. Det är du inte lätt att rida barbacka på en häst som är klotrund och springer med huvudet rakt upp och bakdelen före framdelen. Min ponny var crazy idag. x)


Min fina lugna dressyrponny, eller(?)

Sen åkte jag ut till Dahrves och red Obelix, en liten tur i skogen idag igen, han skötte sig finfint även denna gång. :)



Sen åkte jag ut till Hästnäs igen och tog en tur på Castro på banan. Banan var väl kanske inte i bästa skick, fryst på vissa ställen, helt okej på andra och lite "bucklig". Men det gick helt okej att rida där ändå.

Förutom att jag var tvungen att backa honom hela vägen till ridbanan, eftersom vi annars bara stod på bakbenen eller backade mot stallet, så var han väldigt fin idag, mjuk i munnen och trots ridbanans skick så skötte han sig hur bra som helst. :) Det är min häst det!



Trot eller ej men jag har faktiskt lagat mat två dagar i rad nu, vuxen poäng till mig!

Äventyr

Ikväll bär det av på äventyr för Ebbas(och min) del! Nämligen vår första hoppträning!
Ebba har ju tränat både hoppning och terräng i yngre dar, alltså när hon va fyra år nånting.
Efter det är det väl bara jag som hoppat henne, och det har ju inte alls varit mycket. Så det blir spännande..
Har inte alls höga förväntningar då hon förmodligen kommer tycka det är lite jobbigt med massa hästar, nytt ställe och osv. Men det är bara att bita ihop och fortsätta, det här är ju vad vi båda behöver :)

Träningen är emellan 20:00 - 21:00 så lär komma hem rätt sent ikväll! Kommer förmodligen inte uppdatera förens imorn..




Svar!

Anonym om Håkansson:
Hur kokar man lussekatter?

Svar: Jaadu ska jag vara helt hundraprocentigt ärlig så vet jag inte.. Familjen Håkansson, och speciellt Ronja, är litelite weirdoos ibland. Haha nä, men jag tror att hon menade att hon skulle värma dom i mikron för det va vad hon gjorde haha.
Inte helt lätt att veta vad hon menar alltid!
/SARA






Håkansson

Nu är jag hemma hos Håkansson och mellanlandar efter min hopplektion på Otto. Vi ska iväg och rida lite små fuxheztar sen tror jag!

Otto va faktiskt rätt fin men der kändes att vi inte hoppat klokt på länge. Lite att jobba på om man säger så ;) Men skulle man va perfekt skulle man ju inte behöva träna och vara bra mycket bättre än vad jag är! Men han hade en positiv inställning iaf och va faktiskt ganska taggad och framåt så de va ju kul! Skriver nog lite mer utförligt om träningen sen! Ronja har precis kokat lussekatter så de ska vi äta nu :)


Hemma!

Vi va bara iväg helt snabbt till ridhuset så tog bara med Ebba eftersom hon va viktigast.
Otto gör egentligen inte så mycket att han vilar dagen innan träning, dock vilade han ju även igår. Men han är ändå alltid lika fånig i rävhagen så de brukar inte göra nån skillnad. Är bara illa om man ridit stenhårt dagen innan och har en död häst ungefär ;)

Ebba va iaf väldigtväldigt pigg, såklart. Har man vilat sin häst två dagar så blir det ju så. Hon va lite väl springig för att jag ska vara helt nöjd med passet men annars va hon ganska fin! Fick jobba mycket övergångar för att få henne att tagga ner lite vilket hjälpte en stund.. I galoppen sparkade hon faktiskt inte alls mycket, har hittat lite "teknik" för att hindra henne från att göra det. Dock slöt det med att hon blev förbannad och började hoppa omkring istället haha.. Men somsagt så va hon ändå rätt fin.. Blir spännande om vi nu kommer iväg med henne imorgon! :)

Nu ska jag äta så vi får höras senare! - Glöm inte att komma med tips! GULD värt!



Bra dag.

Har nu idag ridit tre hästar, dock bara två av mina egna, Curt fick vila idag efterdsom han gick hårt igår.

Först ut var Castro, som fick gå på banan, enbart på en stor volt eftersom han fick snöbollar i skorna hela tiden så för att underlätta detta red jag enbart på ett och samma ställe.

Men trots omständigheterna så skötte han sig helt underbart bra. En riktig liten dröm idag. :)



Stina fick gå på samma ställe som Castro, men hon hade ännu svårare än Castro med "snöbollar" i fötterna så hon fick bara ett väldigt kort pass, men hon fick iaf röra på fläsket lite. ;)



Sen sist ut var Obelix. Han fick sig en liten tur i skogen, gick helt okej. Mysig liten häst den där. Skriver mer om honom senare. :)



Bild från praktiken förra vinter/våren.

Helt random sådär

Hej här händer det inte mycket. Kom hem för ett tag sen och nu ska jag skynda mig ut i stallet och fixa!
Ridhuset ikväll, ska bara rida igenom båda mina lite för imorgon ska Otto gå hopplektion på skolan och sen ska ev Ebba ut på äventyr oxå! Under tiden jag håller på med hästarna tycker jag ni kan bomba på med massa idéer om vad jag och mina kära kompisar(speciellt ALVIN!!!) ska skriva om då det verkar som att vi alla är lite smått omotiverade för tillfället! Vet att jag fortfarande har ett inlägg att skriva som ni bett om och det kommer, ska försöka göra det ikväll!


AWESOME!!!


GRYMT!!!

Dåligt med ridning

Har varit riktigt kass på ridfronten senaste två dagarna..
Igår red jag bara Otto i ridhuset, skulle egentligen ridit Ebba oxå men fanns helt enkelt ingen ork till det..
Otto va väl fin iaf, lite seg tillochfrån bara. Han känns hemskt fin just nu faktiskt måste jag säga!

Idag skulle jag ridit Kelly och Ebba men vi har inte fått på några snösulor så de fick va. Lite irriterande då Ebba inte egentligen funkar att vila men finns ju inte så mycket att göra åt det. Imorgon måste iaf båda gå, sen får vi se om kanske båda hästarna får hoppa på onsdag :)

Annars så hoppas jag ni röstar åtminstonde en gång på Roffe nu ikväll för Jerringpriset!
Bara att ringa: 099-20603

Är ju faktiskt ingen annan ryttare som fått detta pris och om någon är värd det så är det väl våran RGB!


Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan


Det är väldigt mycket saker som man inte skulle klara sig utan, men de flesta sakerna är ganska självklara och inte bara "utrustning" om ni förstår vad jag menar, men här kommer iaf lite som jag inte skulle klara mig utan:


-Min sadel (Prestige Michael Roberts) Från början har den varit en test sadel så det står TEST över ena sadelkåpan, dock syns det inte speciellt mycket längre, men pga detta så var den ganska billig iaf. En helt underbar sadel!

-Träns+ ett par bra och sköna tyglar

-Hinder

-Mjukisbyxor, tycker inte om att klämma in mitt fläsk i trånga ridbyxor. ;)

-Ridbana/Ridhus eller någon äng, man kan nog inte klara sig utan något bra ställe att rida igenom hästen på!

-Täcken

-Hage, skulle aldrig kunna ha min häst i ett stall där de aldrig fick gå ut. De måste ju få vara hästar.

-Min Almanacka, skriver upp varje dag vad jag gör med mina hästar så att jag har bra koll på dom.

Ja det var väl ungefär allt jag behöver :)


Dag
1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Bloggen anropar Sara!

Vart är du min vän?? Jag saknar dig här på bloggen!

Tack det var allt jag hade på hjärtat!

Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Cortino

Bästa

-Om man har en dålig dag så gör han en alltid glad
-Bästa busponnyn som man kan göra det mesta med
-Perfekt i hoppning (förutom fegheten då)
-Kan (eller iaf kunde) de flesta rörelserna i dressyr
-Rör inte en hov när man klipper honom
-Anpassar sig till den som sitter på ryggen
-SNYGG
-Han är bäst helt enkelt

Sämsta

-Dryg när det gäller dressyr (tar 40min innan man kommer till bra ridning, men sen blir han hur fin som helst)
-Lite feg i hoppning
-Hoppar knapt 50cm med andra
-Korädd
-Måste ha dörr eller fronturlastning på transport
-Kan lätt få panik när han sitter fast
-Han är en liten tönt




Nors Stella Nova

Bästa

-Gör alltid sitt bästa så fort knopparna kommer i manen
-En riktig kämpe!
-Hälsar alltid lika glatt när man kommer
-Kan vara riktigt gosig när hon vill (dock inte ofta)
-Mest vinstrika hästen av mina (Både hoppning och dressyr)
-Lastar sig själv
-En riktig vinnare helt enkelt

Sämsta

-Feg i hoppning + alldeles för het
-Tycker att träning är fullkomligt överskattat
-Så fort man rör vid henne så hugger hon hej vilt x)
-Har varit överviktig större delen av sitt liv. ;)
-Får utslag över hela kroppen utav proteinrikt foder




Castro

Bästa

-Hoppar hus, finns inget hinder som är för högt
-Ger en otroligt bra självförtroende på hinder
-Innerst inne så är han genomsnäll
-Gör (nästan) alltid sitt bästa på tävling
-Fin i markarbetet
-Lastar sig själv
-Gnäggar alltid när man kommer
-Han gör en lycklig
-Billig i inköp

Sämsta

-Äter upp allt som han får tag på
-Tuggar sönder mina hjälmar,jackor,tröjor,skor,handskar,byxor, ja allt man har på sig
-Äter + sparkar sönder sina boxar
-Känslig i kroppen, får inte bli för kall, och absolut inte stelna till
-Kan inte ridas i grupp
-Känsliga hovar
-Alldeles för smart
-Förstår sig inte på hästspråket spec. bra
-Ibland är galopp en otroligt svår gångart
-Om man rider ut i skogen så står han på bakbenen, backar hemåt mm minst tre ggr
-Backar väldigt lätt ner i diken om något inte passar
-Man måste göra allt på hans vis annars blir han arg
-Ett helvete att mocka till
-Rädd för vatten
-Dyr i drift

Men alla hans sidor gör han väldigt speciell och unik, trots att de tar på ens tålamos så skulle jag ändå inte byta bort honom mot någon annan! :)




Dag 1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Bara för att jag inte har så mycket att skriva om för tillfället...

..så tänkte jag att jag kunde göra denna lista, så kommer det upp lite fler inlägg. :)

Dag 1- Presentera mig och min häst
Dag 2- Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3- Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4- Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Så det första inlägget kommer om en liten stund, men eftersom jag nästan precis har gjort en presentation av mig och mina hästar så hoppar jag över den första punkten. :)

Dagens Castro.

Fixade det mesta imorse, samt red Castro.

Han fick sig en tur på järnvägen, vilken är full med snö=mycket bra arbete för gammelmannen. Red där igår också, men då betedde han sig ganska dåligt, men idag däremot var han en riktig dröm, kunde till och med galoppera utan större problem.

Ibland blir man ju bara för stolt över sin fux. ;)

Sen i em skall vi tillbaka och rida ponnysarna på samma ställe. Måste passa på medans det ligger lite snö på marken. ;)


Knäppa knäppa fux!

En liten varning kommer här. Köp er aldrig en fux. Jag lär mig tyvärr nog aldrig, men jag ka ju varna er iaf.

Du är ett knäppt litet djur Castro!


Lördag

Var iväg till ridhuset med mina två i eftermiddags. Båda va faktiskt rätt fina för att ha vilat tre dagar så det var ju rätt trevligt! 
Började med Otto som va lite spänd och stissig ibörjan för det va andra hästar i ridhuset och han va helt galen i Ebba idag.. Red honom ganska intensivt i ungefär en timme och han va faktiskt väldigt fin! Han fick hoppa lite studs och sen låg vi även och rullade på ett räcke som på slutet låg på 125cm. Han va lite okocentrerad, eller han gick mest och kocentrerade sig på Ebba som stod ute i ridhusgången och så tog det några språng innan jag hittade känslan och ridningen men på slutet kändes han väldigt fin. Vi båda behöver komma igång lite med hoppningen nu, har ju bara hoppar typ två gånger sen tävlingen i november tror jag :) 

Ebba fick ungefär göra samma som Otto, fast mycket lägre då! Hon va pigg och väldigt sparkig i början av galoppen men sen skärpte hon sig och sparkade typ inte överhuvudtaget något mer resten av passet. Hon va hemskt taggad på hinder och när vi skulle hoppa studsen ville hon mest bara skena igenom den, typ. Så tog en stund att få henne att lugna sig lite och lyssna. Hoppade räcket väldigt lågt nåra gånger och hon kändes fin där med. Får se hur vi gör med tävlingen nästa helg för hennes del.. 

 
Guuuuuuuuuud vad man saknar sommaren alltså! Underbart att sitta och trimma i värmen faktiskt :)


Godnatt.

Blir tidigt i säng för min del ikväll, eller iaf tidigt för att vara mig som i vanliga fall inte går och lägger mig innan 2. ;) Hehe

Men tidiga mornar=tidiga kvällar.

Så nu från mig till er alla en riktigt god sömn!

/Ronja


Ge mig tillbaka sommaren! NU!

Hejhejhejhallå

Fyyyyy vilket väder, uschusch! För er som inte bor på Gotland så är det iaf världens snöstorm här och har varit så sen iaf lunchtid idag. Åskade och blixtrade dessutom i eftermiddags samtidigt som det haglade, första gången jag sett det faktiskt!

Mina hästar fick vila idag, kom inte hem förens typ sextiden trots att jag slutade redan vid elva. Dock hade jag nog inte kunnat rida ändå, att rida ut ensam i skogen när ingen är hemma på nån av mina dummisar är ett självmordsuppdrag jag inte vill ta på mig haha.. De har vilat tre dagar nu, så imorgon får jag hoppas vi kan åka till ridhus och rida igenom dom.. Kommer ju behövas! Hatar att låta hästarna vila, då är ju de senaste ridpassens jobb iprincip bortkastade och så får man en knäpp häst att rida. Men men.. Ebba skulle ju vila Onsdag, Otto va svullen i benet. Torsdag hann jag inte efter skolan, och idag ja. Storm + att jag kom hem sent. Inte lätt när det är svårt! Man skulle ju haft ett ridhus alltså..

Dock har jag faktiskt ridit idag ändå, nämligen Ronjas lille Curt! Red precis när det började blåsa ordentligt, dock innan det började hagla och storma rejält. Red inte så hårt, men han va väl fin haha! Jag och Curt har en deal att han får gå i sin egen lilla form när jag rider, vilket innebär huvudet uppe i skyn ungefär! Jag försökte dock få något klokt med ridturen och sitstränade lite!


Finaste:)

Filmen igår va förresten awesome! Mysig dag med min Ronjis♥

Mumma!

Jag har precis hittat en häst som jag vill ha, helt underbar!!! Endast 250 000:-


Detta fruktansvärda väder.

Har precis kommit hem från stallet. Idag har man enbart fått två ridna eftersom jag vart lite lat och så är det inte så jätte kul att rida ute i detta hemska väder. Så tro det eller ej så fick Castro vila idag, vilket jag har ganska mycket skuldkänslor över för tillfället, tycker verkligen inte om att låta honom vila helt. Men men är man lat så är man. ;)

Nej in i duschen nu så att man luktar fräscht när man skall träffa Saris sen, kanske att jag kastar i mig lite mat innan, håller på att dö av svält för tillfället. ;)

/Ronja


Woop woop

Kom alldels nyss hem från stora staden, har varit en lång tuff dag i skolan. Fast nää, inte riktigt..
Hästisarna vilar idag, är ju typ storm och har ju ändå ingenstans att rida. Så planen är nu att sticka ut i stallet, mocka och ta in. Ger eftermiddagshö inne eftersom ingen varit hemma och kunnat ge förens nu. Stackarna som fått gått utan mat i blåsten och regnet i alla jävla lera. Sen blir det förmodligen bio med Håkanbråkan!


SNYGGA!!

TORSDAG!

Eftersom de andra två är i skolan, eller Sara iaf, Alva har man inte hört av på hur länge som helst. Inte bra Alva. ;)


Men iaf så lär jag åka till stallet snart och fixa alla hästar och om jag får tid över så blir nog Curt klippt idag också. För tillfället ser han ut som en gris så han behöver verkligen en klippning. :)

Annars har jag nog inte så mycket på schemat idag, kanske skall ta en dusch när jag kommer hem sen, vem vet? ;) Haha

Nej nu frukost och sen till djuren. :)



Världens bästa Stina!

Idag dagen. (Hästarna)

Först åkte jag och köpte mat till Castro på Granngården, ponnyridningspengarna fick stå för denna utgift. ;)

Sen skjutsade Bror min mig till stallet, men självklart glömde man ta ut fodret ur bilen, ibland är man bara för pantad.

Så därför fick jag be mamma komma till stallet med bilen och lämna maten.

Men lite bra var det för då kunde jag tvinga henne "rida" Stina, så fick jag en mindre häst att rida idag. ;)

Först red jag iaf Curt på banan, tänkte först bara rida dressyr och rida  igenom honom ganska ordentligt, men sen var han så fruktansvärt lat och jag orkade inte sitta där och banka fram honom. Så därför satt jag fram ett litet hinder, eller ja det var väl på 1m hela tiden, orkade inte sitta av och höja något efter hand så han fick hoppa lite högre med en gång.

Han lever ett otroligt hårt liv den där ponnyn skall ni veta. Hoppas med inspänning samt värms upp på 1m höjd. haha ;) Nej men ibland måste man ju få vara lite lat också.



Sen red jag en sväng på banan barbacka på den stora fuxen medans mamma hade lite "mammagympa" på Stina. (vilket innebär 2-3 steg i trav sen en 15min skrittpause på långa tyglar, man får ju inte överanstränga den lilla gravida tanten)

Jag och Castro trivs verkligen bäst barbacka, iaf när det gäller dressyr, hoppning deremot går inte så himla bra, hehe. Vilket jag fick känna på idag.

Och ja jag vet att jag sagt att jag inte ens skall prova att hoppa Castro förens Februari, men nu kunde jag inte hålla mig när Curts hinder fortfarande var framme. x)

Tro det eller ej men gammelmannen skötte sig faktiskt helt okej, inget bråk alls, han blev nog mest glad över att få hoppa igen. Nu skall ni veta att jag inte tog så många språng, utan kanske totalt 6st. Och vi stod inte på bakbenen, backade, hoppade rakt upp i luften, sparkade eller stod helt still och vägra gå framåt, utan vi klarade oss utan allt detta, dock blev han lite stark, men hallå det är ju faktiskt Castro vi talar om. ;)


Ibland är du bara bäst!

Sen nu på kvällen så har jag varit tvungen att gå in till mormor och tigga mat eftersom mina föräldrar vägrar fodra mig. De har helt plötsligt fått för sig att jag skall laga min egna mat, men hallå vem tror dom att jag är egentligen? Snart lär jag väl få gå ut och jaga min egna mat också. Tur att man har en mormor som bjuder på rå korv och nyponsoppa iaf. Haha

Ett nytt litet projekt på G.



Mer om detta får ni nog läsa om i  framtiden, men för tillfället är detta allt jag har att säga. ;) Haha

/Ronja

Filmen

Hääääär kommer filmen på Ebba ifrån igår. Långt ifrån vårt bästa pass men det börjar ta sig :) Tyvärr blev de bara film på vänstergaloppen, tror jag jobbade höger mest innan pappa började filma och på slutet blev de inge klokt för då sparka hon bara..  

Sen får man ju ha i åtanke att hon knappt är riden sen hon va fyra då hon fick föl. Vet inte exakt hur mycket riden hon är men det är ju inte mycket, så hon har ju varit riden regelbundet sen Maj bara. Och då har det ju varit mycket repitioner och basic och främst jobbat på att få igång henne. Så hon är ju ungefär i samma utbildningsstadie som en fyråring eller sen femåring kanske? Min sits är ni däremot fria att kritisera hur mycket ni vill haha, jag försöker jobba på den men ibland faller man tillbaka lite!
Visst är hon ful när hon sparkar förresten? :p Men nu, nog med bortförklaringar..enjoy!


Så kan det gå

Imorse när jag kom ut i stallet va lille Ottson svullen i ena karleden på ett bakben, han har nämligen mugg på alla fyra ben som kommer och går. Dock brukar de ge med sig så fort man smort in lite och hållit rent. Men nu har har han alltså på ett bakben, va på och pillade och tvättade det igår och smorde in. Eftersom han reagerade när jag va på och kände så tyckte jag det va dumt att rida lektion på honom. Ebba blev ju väldigt trött igår så hon skulle vila idag, kändes dumt att rida lektion för första gången då. Så gav hästarna halva sin frukost inne eftersom det va mörkt ute och spöregnade, såg ingen anledning att ta ut dom då. Så fick de komma ut lite senare och äta färdigt då. Nu väntar jag på att Lillen ska komma hem så får jag se ifall vi rider en sväng på hennes småhästar.

Lite synd med lektionen med Otto då jag för en gångs skull va riktigt taggad för att rida lektion på honom. Han va så himla busig igår så hade nog varit väldigt välbehövligt dessutom. Får hoppas de blir bra fort :)



Skrattade btw ihjäl mig när jag läste Ronjas inlägg nedan, om polisen alltså. That's my girrrrrrrrrrl! Haha

Ronja Renée Felicia Håkansson i pressade situationer.

Igår skulle jag åka och hämta Felix(Bror Min) på Gutavallen efter han tränat fotboll. Och precis där så stod det Poliser som hade körkort och nykterhetskontroll, och självklart vinkar de in mig.

För det första så pratar jag i mobilen medans jag kör när första Polisen vinkar in mig, och jag kan ju säga att det tog ett tag innan jag kom på att det kanske inte var så smart.

Sen när jag kommer fram till den andra polisen så parkerar jag helt fucked up, står lite halvt inne på parkeringen. Och så självklart har jag ju inte mitt körkort med mig, men det fick gå för denna gång som tur var.

Eftersom min bror aldrig vågar åka med mig när jag kör så måste vi alltid byta plats när han kommer, och då hade jag tydligen lagt i friläge utan att ta i handbromsen, så jag stiger ur bilen och den rullar iväg bakåt, men jag ser det inte så jag tar upp min mobil och fortsätter gå mot passagerar säter, och inte heller reagerar jag när polisen kommenterar att bilen åker rullar iväg av sig nu, utan jag fortsätter att gå.

Som tur var så var iaf Felix snabb så han hoppade in och drog i handbromsen.

Nej alltså jag i pressade situationer, det finns nog inget värre.

Men men man fick sig ju ett gott skratt efteråt iaf. x)

/Ronja

dagens ridning

Åkte alltså till ridhuset med båda hästarna, planerna på bio skjöts upp till lite senare i veckan av lite olika anledningar men främst för att pappa inte ville åka och hämta mig vid bussen typ halv ett i natt. Helst förståeligt eftersom han måste upp innan sex imorn eftersom jag ska ha med häst till Visby.

Iallafall så kändes båda hästarna fina, så de va ju trevligt! ;)
Började med Ebba som faktiskt va jättelugn i traven så redan där kom jag åt henne mer än jag brukar då hon oftast bara springer allt vad hon har för att komma undan.. Men idag va hon lugn och mjuk och tog åt sig. Travade över lite bommar på voltspår och där längde hon ut steget jättemycket, finns lite register i hennes gångarter ändå.. önskar att hon släppte fram det lite oftare, men det har ju börjat komma senaste tiden så antar att de kommer mer och mer :) i galoppen va hon lite mer på, men inte alls så himla spänd och het som hon brukar va. Dock sparkade hon en hel del, speciellt när vi va på lite mindre volter och det blir lite mycket power i bakdelen haha. Men jävlar vad hon sparkar, och man är verkligen helt oförberedd varje gång. För hon bara gör det när hon känner för det! Sen fick hon hoppa lite låg studs och ett lågt räcke. Kändes fin där, lät henne rulla på lite som hon ville så hon skulle hålla sig avslappnad. Gjorde inga Ebba-cp-språng haha.
På slutet blev hon nog ganska trött och började sparka hela tiden.. Något jag tycker är väldigt viktigt med mina hästar är att sluta i tid, helst innan de börjar streta emot och bråka, men ibland för att stärka dom lite så måste de ju anstränga sig lite över vad dom orkar men då prioterar jag alltid att hästen ändå ska kännas fin och göra rätt innan man slutar. Sista gången eller gångerna kan man ju istället sänka kraven något så det blir bra.

Otto hade lite ryck, stod och bråkade i transporten under hela tiden jag red Ebba typ. Stod lixom och hoppade upp och ner, bockade och sköt rygg i transporten. Stackars Svinto som stod bredvid, hela transporten hoppade ju upp och ner.. Knäppa häst! När jag red kändes han lite smålurig, va ganska seg i början men efter lite rejäla tempoväxlingar vaknade han lite. Hoppade lite studs och ett lågt räcke, på ca 50cm allting. Sen skulle jag byta varv och skulle då göra det genom att lägga en volt över ett räcke med koner under, då frös han till och hoppade ungefär över stöden! Hindret låg väl på runt 50cm.. Jag va ju helt oförberedd på det då han sällan hoppar klokt när det är så lågt, han brukar väl mest snubbla över haha. Kan ju säga att jag skrek ganska högt haha..
Annars kändes han väldigt fin! Red inte så jättehårt då han ska gå lektion imorn :)


För engångsskull filmade pappa när jag red utan att hoppa, på Ebba. Så ska försöka fixa ihop en film ifrån idag på Bebban och lägga upp. :)

 
Saknar ponnytiden och världens finaste ponny

TISDAG!

Har varit en helt okej dag idag.

Först åkte jag ut och fixade hästarna, red som sagt enbart Castro idag och han skötte sig väl helt okej. Red på en äng med högt gräs som var ganska sur och väldigt stor, vilket då inte är de bästa förutsättningarna för Castro. Jag själv har ganska svårt för att rida rakt fram, hehe, och sen när man inte har några väggar så blir det ju ännu svårare. Och om man är obalanserad på Castro så blir han sur.

Men visst var han väl lite spänd, men gjorde absolut inget dumt, så jag blev faktiskt lite stolt över min 17åriga bebis idag. ;) haha



Sen vid 4 åkte jag och mor hem till Jane m. familj. Eftersom de skall åka iväg nu i 3 dagar så undrade dom om jag hade lust att ta hand om deras hästar under denna tid, så då blev jag lite informerad om vad saker och ting fanns och vad jag skulle fixa. :) Och medans jag är där ute så lär jag ju handla upp alla mina pengar som jag tjänat på sista tiden. x) (de äger största hästbutiken på gotland)

Efter instruktionerna så blev vi bjudna på fika, vilket var mycket trevlig misann. :)

Sen åkte vi direkt ut till våra hästar och fixade det lilla sista och så fick såklart alla en varsin godnatt puss. ;)

Tyvärr så blev det ingen bio ikväll, vilket på ett sätt var bra eftersom jag kom ju på att det var nya avsnitt av The Big Bang Theori ikväll, och sen så skulle jag bjuda Sara med mina gratis biljetter som jag fick i julklapp, men ja jag har då ingen koll på vart jag lagt dom. x) haha

Men självklart skall vi gå en annan dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Ronja

Bloggsvar

Lina om Liten filmsnutt på Curt.:
Hoppar du på inspänningstyglar/gummisnodd???

Svar: Japp här hade jag en graman på honom. Hade först ridit ett dressyrpass på dressyrbanan bredvid och sen gick jag in på framhoppningsbanan och hoppade lite då det hade varit hopptävling på fm och hindren stod då framme, och då orkade jag inte plocka av den. Och sen har han ändå inga problem att hoppa med graman. :)

Om jag skall vara helt ärlig så brukar jag faktiskt ha graman på honom när jag hoppar istället för martingal. Men i vanliga fall brukar jag dock ta av den när jag hoppar lite högre för att han skall få mer "frihet".

Som man ser på filmen så är han inte precis "fastspänd" med gramanen och har huvudet mellan frambenen utan han har huvudet väldigt högt. Haha

Och sen har jag även satt den på sidorna och inte mellan frambenen så han dras inte neråt.

Men han är även den enda hästen jag har som jag använder graman på när jag hoppar, mina andra skulle jag aldrig ha det på eftersom de inte tillåter det. Allt beror ju på vilken häst man sitter på. :)

Men ja jag vet att det är många som är emot att man hoppar med inspänningar mm, men jag tycker att om man bara gör det på rätt sätt och kan behärska det så är det inte fel. :)

/Ronja :)

Full rulle

Kom precis hem från skolan och nu ska jag ut i stallet, mocka och fixa sen ska vi iväg till ridhuset med båda hästarna där det blir snabb och effektiv ridning för vid halv åtta går min buss in till Visby, ska nämligen på bio med min bästa Håkansson! Om jag hinner med bussen och de då haha ;)


Mot djuren.

Så fort jag skrivit klart detta inlägg så skall jag ut till de små fyrbenta djuren. Men jag tror nog att jag bara rider en idag (Castro).

Har inte så mycket mer på hjärtat för tillfället, men jag hör av mig lite senare när jag har mer att berätta om. ;) Hehe

/Ronja


Fina små ponnysar fick så för bilden idag.

Hett tips!

Måste bara tipsa om en facebooksida som tagit all min uppmärksamhet senaste dagarna haha..
Nämligen gruppen för Begagnade hästprylar!
Har verkligen saknat en sådan sida, är ju hur bra som helst! Så in och kolla, köp och sälj osv!
Jag är helt hooked iaf haha. Men nu säger jag godnatt mina vänner, blir en intressant(förhoppningsvis även rolig) dag imorgon!
/Sara

Liten filmsnutt på Curt.


Grattis till min moder.

Som fyller år idag. :)

Idag har jag fått rida och fixa allt med hästarna själv.


Ridbanan var fryst idag så jag fick rida alla på järnvägen och på en äng, vilket hade lite olika resultat.

Först ut var Castro. Han var spänd som jag vet inte vad. Tvärnitade, stod på bakbenen, kastade sig helt om, backade hemåt, ja allt detta lyckades vi få med under vår korta ridtur.

Och då skrittade och travade vi enbart, kändes inte helt lockande att börja galoppera när han var så spänd. Fram tills nu så har jag enbart ridit på ridbanan med honom, och eftersom allt var helt nytt för honom ute så beter han sig som en liten tönt, 17 årig liten tönt. Haha

Men efter ett tag så slappnade han av lite så att jag kunde få honom att böja lite på nacken iaf. ;)



Sen red jag Stina på järnvägen också, och hon skötte sig som en liten prinsessa, väldigt fin var hon idag. :D



Curt däremot var en riktig liten pest idag, riktigt dryg var han. Det enda jag begärde av honom idag var att han skulle kunna galoppera i form, men det var tydligen omöjligt, tror jag galopperade i typ 1h i sträck och inte ens efter det gav han sig, han skulle minsann inte ta ner sitt huvud. Fy fan vad den ponnyn kan vara dryg ibland alltså.

Men vad skall man säga, jag älskar honom ändå fast han är aom han är. x)



Denna form är favoritformen enligt Curt. x)

Nioende Januari 2012

Hur många är de som fyller år idag egentligen?
Har inget speciellt att skriva om idag, har kännt mej lite halvkrass så har mest degat haha.
Dock ridit båda pållehästarna..
Otto fick en mysrunda i skogen medans Ebba fick jobbas rätt ordentligt. Hon va väldigt pigg så det va en hel del skuttandes och sprattlandes idag. Hon blir så laddad i galoppen så de går inte riktigt att få igenom henne klokt där, hennes galopp är verkligen hemsk när hon är spänd vilket hon såklart blir när hon ligger på och vill springa och man håller i lite. Så då studsar hon mest omkring och fular sig, sparkar och bockar. Och såfort någon(Lillen) kommer ridandes bakom eller rider om så spänner hon upp sig. Men på slutet galopperade hon faktiskt rätt fint i avslappnad galopp så då passade jag på att sluta. Jobbade mycket övergångar emellan skritt och trav i början och fortsatte lite på samma linje som igår med att jobba henne lite utåtställd. Sen skulle jag galoppera över en jätteliten stock, mer som en gren typ haha. Syns knappt. Och då laddade  hon på till 1000 och började sparka när jag höll i och sen hoppade hon jättehögt över haha!
Ska nog försöka komma iväg till ridhus imorgon och låta henne hoppa lite studs och grejer men får se hur vi gör.



Nu ska jag gå ut och ta in hästarna och fixa lite. Får se om jag skriver något mer ikväll, är ju första skoldagen imorgon och har lite saker att fixa. Som att hitta alla skolböcker, duscha och lite sådant. ;)


En helt okej dag.

Har ridit Castro och Curt på banan idag, sen har Kalle kommit och ridit en liten sväng på Curt också.

Modern min har ridit tjockisStina idag.

Sen har jag även städat lite i stan, och imorgon lär det bli mera.

Mamma slutar sin semester imorgon så då har jag alla hästar för mig själv en tid framöver, UNDERBART! Mycket bättre när man har djuren för sig själv. Jag är lite snål när det gäller mina hästar förstår ni, inte många som kommer upp på deras ryggar inte. ;) haha

Och så har jag märkt att mamma har blivit ganska lat när hon rider på sista tiden, hon anstränger sig inte precis, vilket gör att hästarna inte anstränger sig och sen vill hon alltid ut i skogen. LAT är vad hon har blivit. Haha

Nej nu skall jag gå vidare till Tven istället. Hörs mer imorgon. :)


Lite svar





1. Nej jag kommer med största sannolikhet inte lägga upp filmen haha.
2. Otto skötte sig, lite stök och bock på framridningen och sen faktiskt ett stopp när vi skulle hoppa fram i ridhuset. På 80cm.. Haha. Men sen skötte han sig! Lillen hade ett stopp i första klassen och i själva släktfejden så bangade nog både hon och kelly så jag fick hoppa båda rundorna. Inte bästa förutsättningarna så no biggie i mina ögon! Fick ett gulligt tröstpris för bästa kämparanda eller något sådant. ;)
3. Det går lite upp och ner men enligt blogg.se's mätare har vi mellan typ 0-100 varje dag haha. Tror inte riktigt det stämmer?

4. Tänkte göra ett seperat inlägg om detta men inte blivit av, kommer soonish!
/Sara



Söndag

Idag har jag bara ridit Ebba, va typ storm och blåste jättemycket så det första hon gjorde när jag suttit upp var att flyga kors och tvärs över gårdplanen och bockade o stegrade haha.. Va dock lite halvt beredd på det så höll i mig ;) Kändes väl lite sådär att rida ut på henne då i stormen, men nån gång måste de ju lära sig så.
Hon va iaf fin idag, jobbade på en stor åttavolt och jobbade henne lite utåtställd vilket hon tyckte va väldigt onödigt och jobbigt först men sen släppte hon och va riktigt fin! I galoppen va hon rätt stökig faktiskt och sparkade en hel del, tom så mycket att jag nästan ramlade av vilket typ aldrig hänt för att en häst sparkat bakut för min del haha. Som tur är stannade hon efteråt så jag kunde kravla mig tillbaka i sadeln. Utöver det blev de nå hopp och skutt rakt upp i luften oxå haha. Hon har ju ett jävla humör den där hästen :) Annars va hon somsagt rätt fin!



Annars har jag faktiskt legat i sängen så gott som hela dagen, med sällskap av mannen i mitt liv! Som är min katt haha ;) Haft honom i över 10år tror jag och det är typ först de senaste två åren andra än jag fått klappa och gosa med honom.

Nu ska jag ut och ge kvällsmat till hästarna, de fick äta sitt eftermiddagshö inne idag eftersom vädret är så tråkigt!

Och vad händer idag då??

Har nog inte speciellt mycket på schemat idag, hade egentligen tänkt att jag skulle klippa Curt (eftersom han ser ut som en gris i pälsen för tillfället) men självklart så glömde jag min klippmaskin hemma hos Sara igår (hon har lånat den och klippt sina med, eftersom min klippmaskin är bäst). Så då bli det alltså ingen klippning idag.

Alla djur skall väl få röra på fläsket idag. Kanske kan hoppa både Curt och Stina idag, men det är bara om mamma orkar stanna kvar i stallet när jag rider tre hästar. Kan finnas en risk att hon blir lite lack på mig. ;) Fast vi får ju se lite hur ridbanan ser ut också förstås. :)

Sen skall vi väl städa lite i stallet i stan och försöka få bort allt jag samlat på mig under 6 år. KUL!

Skriver mer sen om hur allt gått. :)


Bilden är från min och Castros debut i 1.40m på hemmaplan. Han är helt okej den där hästen. ;)

Helt okej

att tillsammans med min allra mestaste favorit mupp tjäna över 2000spänn på tre timmar. Ponnyridning är svaret på det.. Dagen kunde varit sämre!

Annars då.. händer inte mycket in my world just nu. Ebba har äntligen fyra skor på fötterna så hon har ridits två dagar, idag av Ronja, vilket btw gick jättebra! Och jag klippte Otto igår, så nu är han fin igen!

Ska försöka komma igång med skrivningen, och försöka sparka igång dom andra två oxå. Alvin har varit i stockholm fram tills nu ikväll så tror hon skriver imorgon. :)




Lång dag

Gick upp vid sju imorse och morgonfodrade, ut i stallet och fixa vid nio sen åkte vi till tävlingen vid tio och sen kom jag inte in förens nu! Sinnesjukt trött är jag nu kan jag lova. Tävlingen gick väl rätt bra, jag och Otto skötte oss iaf rätt bra! Vi kom hem igen vid tre tiden och då kastade jag mig ut med Ebba, longerade ungefär 30-40min och sen hoppade jag upp och joggade av henne och skrittade i kanske en kvart.  
Fick jobba massamassa övergångar när jag hade henne på lina så hon skulle lugna ned sig, så det va väl ungefär det vi gjorde idag. Övergångarx1000000000000

Sen har jag klippt Otto oxå, började göra det redan igår men då ville inte vår sax sammarbeta så det sket sej. Fick låna Håkanssons, redan igårkväll faktiskt men orkade inte ta tag i det förens idag. Han blev fin iaf, klippte inte så jättenoga så han är säkert väldigt randig och så men kommer ändå behöva klippa om honom inför tävlingssäsongen i februari så jag orkade inte riktigt va nogrann ;)

Nu sitter jag och väntar på att mupp#1 ska komma hit och leka!!
/Sara


Storstädaren i full fart.

För tillfället håller jag på och städar mitt rum och fixar till snyggt bland kläderna, man har faktiskt mer användbara kläder än vad man tror. ;)

Ja det är såhär jag tillbringar mina nätter. Haha

/Ronja

Världens finaste

GUD så fin min häst va idag! Vi va alltså en sväng i ridhuset med honom + lillens ponnyer.
Först red jag igenom honom ordentligt och va rätt hård mot honom, man får passa på i ridhus då risken att man blir avbockad är inte riktigt lika stor då ;) Nu låter det ju ganska hemskt att säga att man är hård mot hästen, men det jag menar är att jag är mer bestämd och nogrann och får honom att lyssna mer. Han blev väl sur en eller två gånger och sparkade men inte så farligt! Sen så blev det lite lek, vi skulle träna på att växla med spö till imorn. Först började han bara bocka när jag skulle rida iväg men sen började han tycka det kul och blev superladdad och studsade omkring haha. Ska bli kul att komma ut på tävling imorgon, även fast det bara är en lektävling lixom :) tror de är bra för lille fjanten att leka lite oxå! 

 


Vem är expert på att ramla i trappor???

Jo jag (Ronja Renée Felicia Håkansson) såklart. Än en gång har jag druttat ner för en trappa, denna gång hemma hos mormor.

Jag förstår verkligen inte vad det är med mig och trappor, men jag skall på något konstigt sätt alltid lyckas att ramla ner för dom, eller ibland även uppför.. En vacker dag kommer nog en trappa ta död på mig. x)

Nu halkade jag medans jag gick nerför trappan, min stackars rumpa fick ta smällen, och mormor höll på att få en hjärtattack när hon hörde dunset.

Jag tror nog att jag skall hålla mig borta från trappor hädan efter. ;) haha

/Ronja

3södxghdsvas

detdär med rubriker alltså..


Har inte så jättemycket att skriva om just nu så ni får en bild på min finaste fjant från DM2011.
Mår ganska jättedåligt just nu faktiskt, men har iaf varit ute och klippt färdigt Kelly och gett hästarna em hö. Tänkte försöka gå ut och klippa Otto nu, och sen ska vi nog iväg till ridhuset lite senare..
Ska försöka komma på något att skriva till ikväll men motivationen är inte direkt på topp så ni får hemskt gärna komma med förslag, as usual :)
/Sara


Lite blandat

Varit väldigt dåligt väder idag, så har bara varit ute och skrittat och joggat Otto lite.
Sen har jag klippt halva Kelly och städat stallet.(Någon som vill se bilder på vårt lilla ruckel till stall?)
 
Så imorgon ska jag klippa färdigt Kelly på morgonen, sen tänkte jag prova och klippa Otto oxå och sen skulle väl Ebba klippts färdigt..någon gång :) Hade egentligen velat droga henne lite så vi slipper bråka, men känns ju ganska ovärt när det bara är tre ben kvar i princip. Otto har jag ju bara klippt en gång, drogad, då stod han blickstilla hela tiden. Innan de har jag bara haft maskinen på i stallet och då har han fått panik ungefär.. 
 
På fredag är det lite lektävling, först ska Lillen hoppa Kelly i en LC och sen så är det "släktfejden" där jag ska hoppa Otto tillsammans med Lillen och Kelly, går i hela 80cm så de får vi se hur de slutar! Är lite oroad över hur vi ska klara själva växlingen, man ska nämligen växla med ett spö. Kelly brukar bli jävligt laddad i sånna tillfällen och finns ju en risk att Otto blir lite mupp. Blir spännande! ;)
/Sara


Hittade en gaaaaammmal bild, tycker den är rätt charmig! Ser ut som Samona skrattar..


Bara så att ni alla vet.

Min häst är BÄST! ;)


Galne Gunnar.

Vi fick med lite utav Castros utbrott som han fick i hagen idag när Curt var rädd för korna. Ni måste ha ljud på, man dör när man hör castros små pip som han gör. x)


Dagens pass på Gunnar (Castro)

Red honom på banan först. De senaste två gångerna jag ridit honom på banan så har han bråkat en hel del i början med att sparka och bete sig dumt, men han har dock blivit fin  på slutet.

Men idag skötte han sig hur bra som helst och var inte ett dugg spänd, fast han vart helt galen och uppspelt i hagen innan.

Red inte alls speciellt länge, ville inte pressa honom till att bli sur idag, så det fick bara bli ett kortpass och sen en liten skrittur runt en åker.

Stolt över min pojk idag. :)


20120103

Idag reds Otto i ridhuset, han fick jobbas igenom ordentligt. Kändes superfräsh och fin! Jobbade massa sånt som inte brukar fungera när man rider ute, då han brukar bli sur eller lite för taggad och bocka av en! Hehe..
Typ galoppiruetter eller lite mer samling i galoppen överhuvudtaget..Passar man sig inte sitter man plötsligt på backen ;) Fan man skulle haft ett ridhus alltså. Gud så mycket enklare allt skulle bli, och jag och mina hästar hade nog utvecklats ganska mycket om man kunnat jobba klokt varje dag.
Han fick hoppa lite minihinder oxå, typ max 80cm. Fokuserade på min överkropp, att ha honom ordentligt framme och rida på ytterhjälperna. Jag hamnar nämligen väldigt lätt lite hängande på halsen, drar bara i innertygeln och då blir han ju bara böjd som en banan och tappar ju all bakbensakitiviet. Så kan man ju inte ha det! Men somsagt kändes han superfin och va verkligen rolig att rida idag! :)

Sen fick jag rida Lillens lilla korv haha. Svinto alltså, han va lite stark och olydig och hon orkade inte rida mer så då ryckte jag in. Gick väl rätt bra!

Ebba har alltså bara tre skor så hon fick vila.




Sen såg jag en rolig sak tidigare idag! Det har börjat gå lite uppåt på statistiken!
Dock så stämmer ju mätaren kattpiss måste jag säga, vet på ett ungefär hur många som faktiskt klickar sig in här och läser, och det är nog nästan dubbla, eller tredubbelt så mycket som mätaren visar. Någon annan med samma problem? Tänkte fixa en annan mätare men inte orkat. Känns ändå inte såååå himla viktigt.


bloggsvar

Annie om Fight:
Vad har du för klippmaskin ? :)

Svar: Vi har en jättegammal DeLaval, har väl haft den sen vi började klippa hästar ordentligt vilket måste varit runt 2004-2005 och då va den väl inte direkt ny heller skulle jag tro. Men den duger ju absolut, lite för tung och lite för högljudd bara ;)
/Sara



Alla numera samlade.

Nu är alla djuren samlade på ett ställe. Curt uppskattade inte alls alla kor, men förhoppningsvis så vänjer han väl sig snart. Han har inte så stort val. ;)

Stina vart väldigt glad när hennes gamla kompis kom. De var så underbart söta mot varandra. :')

Film på Curt och Castro kommer kanske inom kort. :)


Fight

Varit ute och gjort ett till försök att klippa Ebba. Gick väl sådär, högersidan är i princip klar. Bara halva benen kvar. Vänstersidan är det ett halvt bakben kvar och sen lite finputs i huvudet.
Idag tyckte hon verkligen inte om klippmaskinen, tog typ en timme att klippa högra sidan av huvudet och då klipper jag ju bara halva huvudet, fram till kindbenet eller vad man ska kalla det? Hon har stått och slängt sig hit o dit och sparkat o stegrat. Hade dock klippt ett drag på ganaschen så va ju tvungen att klippa färdigt. Med massa klappar och godis gick det, lite i taget! Sen råkade jag klippa för långt ned på vänster framben så då va jag tvungen att klippa hela.. Så nu står hon med tre halvklippta ben och ett helt.
Hon står och trampar och sparkar som en galning när man klipper benen så man måste hålla upp det, vilket jag upptäckte att det inte funkade särskilt bra på bakbenen. Höll på att få huvudet avsparkat ungefär ;)
Så ännu är hon inte färdig, men vi avslutade för dagen då hon va jättearg och försökte tränga in mig i väggen och mörda mig ungefär.. Mysig häst!
Släppte ut henne till hennes älskade Otto, hon stod ju inne halva söndagen och hela dagen igår eftersom hon tappat en sko men om jag ska kunna klippa färdigt henne är det nog bra om hon varit ute lite och gjort av med lite energi..
 
 



Vad vill ni läsa om?????

Skulle vara jätte snällt om ni som läser kunde slänga in en liten kommentar om vad ni tycker är intressant och kul att läsa om.

Så kom igen nu, ge oss en liten minut av ditt liv för att skriva en kommentar. Vi hade blivit väldigt glada för det. ;)


Ajaj.

Fick ett strängt sms av Sara förut att jag var tvungen att uppdatera mera. Så här kommer ett inlägg.

Har haft ganska fullt upp igår och idag.

Igår så red jag ut Castro till hans nya hem. (Kunde inte ta Larven eftersom vi bara har vinterdäck på den) (Larven=Vår hästbuss, ljusgrön och allmänt larvig)

Mamma var tvungen att gå med mig hela vägen också, eftersom jag varken hittar själv eller kan få min häst att gå framåt vid vissa tillfällen. Han tycker nog själv att han är en hopphäst av högsta kvalité så det är under hans värdighet att gå omkring på konstiga ställen. Så ungefär 70% av tiden ledde hon mig eftersom Castro tvärvägrade att gå framåt och ville hellre stå på bakbenen. ;)

Mest tveksamt var det när vi gick förbi slakteriet, det var inte populärt kan jag meddela er.

Men vi kom ut och Stina blev fruktansvärt glad över att se honom, det är ju trots allt pojkvännen. ;)



Sen har Kalle varit och ridit Curt idag. och för de pengarna bjöd jag mor min på thai mat. Mumma för töisen minsann. ;)

Mamma red Stina idag medans jag red Castro. Red på banan. Han betedde sig som en gris till en början men efter ett tag så gick han fint, utan att bråka.

På kvällen hoppade jag Curt för Ninna och han var en liten dröm. Den där ponnyn alltså <3



Egentligen var det meningen att vi skulle flytta ut Curt till landet idag också, men det fick flyttas till imorgon istället. Och sen är alla mina hästar lantisar. Det var sisådär 6 år sen sist jag inte stod i staden med ridhus på vintern, så vi får se hur jag klarar mig. ;)

Nej nu skall jag nog hoppa i säng. Jag måste trots allt ha massa krafter kvar tills imorgon då jag skall ta en tur på Curt på banan som ligger mitt emot en kohage. Och ja vad skall jag säga, jag tror vi inte ens kommer in på banan om jag skall vara helt ärlig.... Nästan så att man måste ha med sig kameran. haha

Ebba

Har faktiskt börjat klippa Bebban idag, hon har ju varit lite klippt på undersidan av halsen innan eftersom hon gått ute men nu när hon officielt blivit innehäst så kändes det lämpligt att helklippa henne! Hon tycker inte alls om det, och jag kan ju förstå henne.. Vi har en gammal klippmaskin som låter så in i helvete, dessutom är den jättetung så den är i behov att bytas ut. Klippningen kan jag väl inte klaga på, där funkar den även om det är klart lättare med en nyare maskin, som Håkanssons tex.

Men iaf, hon stod ganska stilla, men magen och benen samt nacken va en no-go area! Sparkade och sprattlade som tusan, inte helt oväntat då hon är lite småkänslig och dessutom ett jävla humör ;) Orkade inte klippa färdigt henne på högra sidan, sen är de alla benen, lite på magen kvar och lite finputs oxå. Får försöka ta det imorgon.

Bjuder på lite kassa mobilbilder(12.1mp kamera?)

Halvvägs in i klippningen, den då oklippta sidan. Så får ni även se hur otroligt vackert klippt hon va innan..


Klippt halsen och halva huvudet.


Och den halvfärdiga sidan.. Hon hade massa skorpor och grejer i lurvet som kom fram när jag klippte. Gjorde att det va väldigt svårt att klippa bra, blev helt hackigt och fult. Tror hon kan ha fått det för att hon gått med täcke med all sin päls och de blivit lite för varmt? Har ju varit plusgrader princip hela "vintern".

Hade tänkt klippa alla hästar den här veckan, går knappt att se vilka som varit klippta och inte.
/Sara

Mindre kul

är det ju när man betalat in allt för att överhuvudtaget få tävla..
Inte nog med svindyra anmälningsavgifter, veterinärbesiktningar, uppstallning, boende, mat bensin och listan goes on and on.. Nej för att överhuvudtaget få tävla ska man årligen betala in föst medlemsavgift till sin klubb, och sedan på det licensen.
 
Det där med att tävlingarna skulle bli billigare när de tog bort prispengarna(för ponnyer) vet jag inte om de glömt bort eller? Priserna har ju bara höjts sen dess, och sen ska man nöja sig med rosett de gånger man blir placerad och ibland nått fult täcke eller hederspris. Är ju bara 25% som får pris i varje klass så tycker de borde kunna ha lite dyrare priser eller högre premier. Nu finns det ju såklart alltid undantag, bla så är ju alltid Ridsport Ponny Cup klasserna alltid gratis, men det är ju just för att priserna är så höga i vanliga fall. Tycker det är helt sinnes att tex en 120 klass ska kunna kosta uppemot 150-200kr? Cred till de klubbar som faktiskt bara tar 100kr för en klass oavsett om det är lokalt eller nationellt, mer ska det väl ändå inte behöva kosta? Tävlingarna bygger ju ändå mest på ideelt arbete, är väl bara domare,banbyggare och veterinärer som får betalt?
Annars är ju en idé att man ger rabatt till sina egna medlemmar, t.ex. en klass gratis/tävling eller fri veterinär. Man ställer ju ändå upp och jobbar flera gånger varje år i ur och skur och får egentligen ingenting tillbaka.
Är ju egentligen helt sinnesjukt hur mycket tid,kraft och framförallt pengar man lägger på att kanske sammanlagt tillbringa några timmar inne på tävlingsbanan per år.. För det är ju inte mycket tid man är just inne på banan och tävlar om man räknar ihop allt och jämför.


Bild från JDM 2011 där jag blev tvåa, fick nått prydnadsägg, presentkort och rosett. Allt sammanlagt för kanske 400kr. Själva tävlingen kostade för vår del i slutändan 600-700kr eftersom vi missade anmäla och fick efteranmäla osv..

Var bara tvungen att skriva om mig lite när jag insåg att alla pengar jag hade i princip försvann när jag betalat allt för jag ska få tävla, får vänta lite på mer pengar innan jag betalar lillens.
/Sara


Ny header, igen!

Man kan ju inte fortsätta blogga med samma gamla header som man hade förra året, eller?
Haha.. Jag är galet uttråkad och sitter och leker i photoshop. Känner jag mig själv rätt kommer jag väl byta ganska snart igen.. Får se vad kååmpisarna säger om denna.
/Sara

Ni får jättegärna komma med tips på vad vi ska skriva om!

Mitt tävlingsår 2011, del 2

Här kommer fortsättningen på min summering av året.. Från juni till december. Här började det gå åt helvete kan man säga, vet inte vad jag som hände men helt plötsligt kunde jag inte rida alls. Ni får ursäkta om jag skrivit "med lite dålig attityd" men jag blir så himla irriterad på mig själv för jag presterat så himla kasst denna halva av året. Otto har väl varit hyfsat på, men dom andra tre har det ju varit skamligt dåligt hur jag ridit..

Juni
Hästarna hade lite hoppvila mellan tävlingen på Silikaten i Maj till första veckan i juni när vi åkte till Skogslotten i Norrköping på den sk Majpokalen. Som alltså låg i juni detta år.. Tävlingshelgen började ju ungefär så dåligt det bara gick, Samona va hur sulöm som helst så blev ingen start på fredagen. Som tur var kom det en superb hovslagare och slog på henne ett par sulor så sen gick hon jättefint på fötterna. Kelly startade iaf MsvB på fredagen med ett stopp. Annars va rundan helt okej, jag som släppte och får ta på mig stoppet.
Lördag, kände lite på Samona på morgonen och bestämde att hon va startbar. Började med LA där hon inte lyssnade alls, hade väl 20fel typ. Inte alls okej. Sen MsvB där vi hade tre ner, räknar man bort de vi rev va det nog vår bästa MsvB ungefär. Kelly fick gå MsvA och va egentligen superfin. Felfria fram till femman där jag totalbangade och i princip bad henne att stanna, sen rev vi. Sen stopp på sista kombinationen, gjorde likadant på stoppet innan. Dumt! Söndag starta båda MsvB och det gick åt helvete. = Mindre bra helg och åkte hem med självförtroendet i botten.

Åkte ändå, mot mitt bättre vetande, till Vetlanda på midsommar. Vet inte varför för jag ville egentligen inte alls. helt fel inställning och helgen kan vi ju bara dra ett stort streck över i mitt minne. Hästarna, speciellt Samona, va egentligen GRYMT fina. Men jag red inte överhuvudtaget. Samona har nog aldrig hoppat så väl.. Startade bara fredag lördag sen åkte vi hem. Självförtroende - 10000000 ungefär.

I Juni fick jag även hem Otto och vi började bekanta oss.

Juli
Tävlingsdebut på Otto, ett ned i 90cm och sen hoppade han mig ur sadeln och bockade av mig i 1m. Kunde gått bättre ;) Dagen efter gick Samona två klasser där vi fick en vinst i första och sen blev det kaos i andra och vi krascha, ramlade av och sen minns jag faktiskt inte så mycket av det. Landade på en bom rätt illa så alla trodde typ jag brutit båda benen haha.. Kunde väl inte gå på ungefär en vecka men annars så va det ingen fara. Har dock fortfarande ett halvår senare jävligt ont i framsidan på benen.

Sen åkte vi på superhelgen i Kalmar, vad jag nu skulle dit och göra. Här hade jag verkligen tappat all min ridning, framhoppningarna gick super men när jag kom in på banan så tappade jag bort mig totalt. Utesluten i 3/7 klasser. Sämsta tävlingen någonsin med mina ponnyer.

Augusti
Va ute och tävlingsdebuterade Calle i 90cm. Han snubblade runt där med två ner i första försöket sen felfria i andra. Annars skötte han sig! Otto va felfri i båda klasserna, 1m och 110. Placerad i första klassen.
Nästa tävling var i Havdhem där Calle va felfri i 1m, Otto ett ner i 110cm och sen i GM, lagklass 110cm va vi felfria. Tävlade även Kelly i lag, LB och va felfria. Blev vår sista tävling tillsammans då hon veckan efter bara gick på bakbenen, skulle egentligen åkt till Gamleby med henne men strök henne. Samona fick åka och hade två ned i derbyklassen LA och ett skitstopp i MsvB. Hon har nog aldrig någonsin varit så schyst som i den klassen..

September
Tävling i Wisby där Samona gick LA ackumulator där vi såklart rev jokern, sen MsvB gick rent ut sagt skit. i LAn kändes de super och jag red helt rätt. I MsvB va det verkligen som ett helt annat ekipage och då blev bara massa av och på. Dagen efter gick Calle 1m, två ner tror jag. Otto va placerad i 1m och ett ned i 110cm.

Distriktsmästerskapet gick på Puser, där va Otto superspänd så va inte världens bästa rundor. Dock va vi felfria rakt igenom och fick silver i junior DM! Samona tappade skor åt alla håll och kanter, men annars va hon typ jättefin. Fick tyvärr hela 4 tidsfel i tredje rundan vilket satte stopp för någon placering. Mina första tidsfel på henne, tror ALDRIG vi fått det förut och då har jag tagit god tid på mig vid stopp osv.

Efter det gick Samona nån laghoppning i LB där vi inte gjorde några superrundor men laget vann, samma på KM där vi rev ett. Otto gick oxå KM där han faktiskt lyckades vinna! Och red träningsrunda på 120cm där han va lite dampig. Och Ebba tävlingsdebuterade, dock gick det inte jättebra men kul att komma igång!

Oktober
Samona fick tävla i Kalmar, behöver jag ens säga hur dåligt det gick?
Ebba tävlade igen men det gick ganska dåligt igen haha. Eller beror väl på hur man ser det ;) Otto va placerad i 110cm och vann debuten i 120cm på årets sista utetävling.
Första inomhustävlingen, Otto va placerad i 110cm och felfri i 120cm. Kvalade till 130! Samona gick en fin LB runda och sen i LA flippa vi lite.

November
Årets sista tävling! Otto va placerad i bägge sina starter(110/120) Samona gick det.. gissa..skit med. Sista tävlingen på ponny, och jag kände mig så jävla klar där just då iaf. Hehe..

December
Ebba gick en klubbtävling med en rivning. Skötte sig helt okej :) Hanna började tävla Kelly på klubbnivå, 60cm felfritt och va placerade.



Första dagen 2012

Hoppas ni hade en bra nyår, de hade iaf jag! :)

Tänkte bara skriva hästarnas aktivering igår och idag lite snabbt.
Igår åkte vi till ridhuset så fick de löshoppas lite och springa av sig. Båda mina hästar skötte sig jättebra. Ebba blev ganska snabbt trött så hon fick hoppa lite färre språng och så lägre förstås. Hoppade väl tre språng på 110cm och de va ju ändå tre bra språng så då nöjde vi oss. Det jag faktiskt blev lite imponerad av att se va att hon kunde gå på samma avstånd som Calle och Otto utan att det blev de minsta långt. Sen är hon ju faktiskt rätt modig och klipper av på allting. Henne ska vi nog absolut löshoppa lite då och då, är nog nyttigt för henne.
 
Otto tyckte det va superkul, dock blev han ganska okoncentrerad och han är ju lite småkaxig och nochalant så han kom ju fel på krysset hela tiden ungefär. Gjorde något jätteskumt och hoppade i princip oxer på ca 140cm stillastående.. Och sen joggade han bara vidare efter haha. Han fick hoppa ca 150cm och det gjorde han ju bara bättre och bättre för varje språng, riktigt kul att se honom faktiskt ta i lite och vika in frambenen för en gångs skull ;)



Sen idag har jag bara ridit Ebba, som lyckades trampa av sig en baksko. Såklart. Blir galen på dedär.. Henne red jag i änget tillsammans med Ronja som red Calle. Jobbade igenom henne ganska ordentligt i hennes svåra galopp och tillslut släppte det riktigt fint. Då vart hon trött och då blev den vanligtvis bättre galoppen sämre. Är ju alltid lika frustrerande när gamla problem kommer tillbaka, sånt man redan jobbat igenom. Men när man får massa oplanerade vilor hit och dit och det aldrig blir någon klok ridning backar man ju ungefär 150steg i utvecklingen.. Men på det stora hela så var hon ändå fin idag och jag är nöjd med henne.
Otto skulle ju egentligen ridits idag men jag mår inte alls bra och sen va jag tvungen att hjälpa till eftersom Emma och Calle åkte idag vid tre, sen är det ju mörkt. Otto rider man ju inte gärna i mörker då han är otroligt mörkrädd ;)

Skriver mer senare ikväll!:)
/Sara