Hög lägstanivå

Ramazotti har faktiskt en väldigt hög lägstanivå, vi har som mest haft 8fel, vilket var 4 fel på hinder och 4 tidsfel. Annars har vi faktiskt bara haft felfria rundor eller 4fels-rundor. Kan ju även tillägga att 100% av dessa rundor vi har haft fel i har varit pga mig.

Dålig bild, men våra 7 senaste starter tillsammans.



Alla hans 120 starter, + 130 han gick nu i Lördags slank med.

Han har ju faktiskt bara gått 7st 120s, 6st innan vi tog steget upp till 130cm. Och då hade vi nollat tre av dem bara faktiskt, annars hade vi haft 4fels rundor. Jag får ofta för mig att vi tagit det jättelugnt med honom, vi var ju kvalade till 130cm redan i Oktober, och han skulle förmodligen tagit sig runt ganska bra redan då. Men det var ju iallafall helt rätt att vänta tills nu, med några fler 120s i kroppen och framförallt, han har byggt på sig ordentligt nu i vinter. Bättre bevis på att man väntat till rätt tillfälle att debutera kan man ju inte få heller, en felfri runda i en klass med mycket fel i. Och när det dessutom känns busenkelt :) Dock hade vi ju riktig tur, det va en bra bana för oss vilket såklart spelar stor roll!

Nu är planen som så att det iallfall två veckor tills nästa tävling. Då kommer han gå en 120cm ifall vi ska starta, är ganska tveksam för underlaget både inne i ridhuset och på framridningen är faktiskt väldigt dåligt, men samtidigt behöver han ha några rundor i kroppen. Efter det är det Årsta Runsten där han kommer gå två 120s, var lite sugen på att han skulle få gå 130 istället men eftersom han fortfarande är rätt orutinerad med resor och allt så känns det bäst att gå in i en 120 innan lagklassen.
Fram tills dess kommer vi lägga stor fokus på konditionen, vilket innebär att jag kommer få riskera livet ute i skogen ;) Och även mycket dressyr såklart, hoppningen kör vi på som vanligt med och from nästa vecka ser det ut som så att han kommer hopptränas 1 gång/vecka. Så fort ridbanan här hemma blir ridbar kommer det även läggas in mer ordentliga pass med bommar, små hinder och studs, tyvärr dröjer det nog runt en månad till :(




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: