Favoritgrejer

Här kommer lite svar på Annies frågor :)
Annie om Friday:
Vilka är era favorit märken ?
Och vilka är era favorit hästgrejer som ni inte kan klara er utan ?

Annie
om
Friday:
Glömdefråga ;)
Ska köpa träns men vet inte vad jag ska köpa...
Har ni nått träns tips ?

Favoritmärken
Nu är jag inte direkt någon som kör på enbart dyra märken, utan tvärtom haha. Köper det jag tycker är fint och som jag har råd med. Vilket innebär att det är ganska dåligt med tex AS grejer och dyl.
Men de märken som jag gillar och använder mig av :)

GPA - enligt mig har de nog absolut snyggast kavajer hehe. Och hade absolut inte tackat nej till en brun tone in tone hjälm ;) Har ju en brun GPA kavaj som jag beställde direkt från Tyskland vilket gjorde att den kostade ungefär hälften så mycket som jag skulle fått betala här i Sverige. Sen har jag en gammal GPA Titan hjälm med bling, dock används den mest av Lillen då den är i minsta laget för mig + att jag sällan använder grått.

John Whitaker - Har ju en hel del snygga saker, från täcken till kavajer osv. Jag har väl två schabrak + en luva i gamla sammetsmodellen. Tyvärr är kvalitén riktigt dålig men eftersom jag köpte allt ganska billigt så gör det inte så mycket. Har även två par vita ridbyxor som är både snygga, sköna och hittils väldigt hållbara.

Eskadron - Helt okej priser på de flesta av sina saker men ändå bra kvalité. Ett bra märke om man vill ha det lite stilrent, och sen nu finns det ju förstås lite mer utstickande saker men jag gillar deras lite enklare grejer. Har dom gamla vanliga benskydden + ett schabrak, ett par boots och en grimma.

Kingsland - Är väl inget superduperfan av Kingsland så egentligen, har bara två jackor och ett pannband och de är saker jag använder varje dag. Gillar deras äldre modeller av grejer mer, nu tycker jag de bara ändrar sin logga ständigt och har antingen väldigt tråkiga eller fula saker till överpris.

Equiline - Har mängder med snygga schabrak med matchande luvor i massor av utföranden, stort plus av mig! Har dock inga schabrak därifrån själv då det är lite för dyrt för att mig men snygga saker har de. Har dock ett träns därifrån med x antal år i nacken som jag faktiskt älskar.

Schockemöhle - Massor av snygga men ändå enkla och stilrena schabrak och luvor, täcken och jackor. Har även kommit med lite mer utstickande saker som ändå inte blir för mycket. Tex de Orangea schabraket Ronja har :)
Jag har det latte färgade settet som hittils är oanvändt.

Annars kommer faktiskt större delen av mina hästprylar ifrån Hööks, och deras saker pendlar ju verkligen enormt i utseende och kvalité men det mesta funkar. Har tex några par ponnyskydd därifrån som jag köpte på Svinto-tiden som använts i princip ständigt sedan dess som fortfarande är i superskick. Sen vissa saker håller ju knappt en vecka..

 

Favorit hästgrejer jag inte skulle klara mig utan

Latex/vulk-tejp som jag använder till de flesta betten, har även använt vulktejpen x antal gånger i höstas när vattenslangen blivit hål på och liknande. Funkar super till det mesta! Men på bett använder jag det mest, om bettet är lite för skarpt, om hästen fått sår i munnen av anledningar som tex att bettet är gammalt och slitet så det blivit strävt(då skaver de rejält i mungiporna på dem). 

Lila spray(eller blå spray) Antiseptisk spray som jag använder på iprincip alla småsår på hästarna. Har även provat det på Ottos mugg men det funkar bara innan muggen slagit ut.

Håltången Vet inte om det räknas som hästgrej men det används eller har använts flitigt av mig i stallet. Har en riktigt bra som jag vann med Samona någon gång 2009 tror jag.

Sadelgjordsförlängare Haha, alltså har ni inte en sådan bör ni nästan köpa en bums! Grymt bra om man har en ny häst, en häst som blivit lite fet på sommaren eller liknande. Köpte min 2009 till en väldigtväldigt fet Samona som inte kunde ha någon av mina hoppgjordar. Nu används den dagligen på Ebba eftersom Emma fick med sig min långa hoppgjord. Är ju egentligen megaovärt att lägga ner 400> för en ny gjord bara för den tiden tills hästen går ned till sin rätta vikt och kan ha en gjord man redan har. Eller? haha.

Plasthandskar(eller plastpåsar) När man använder starka liniment till hästarnas ben nästan varje dag tar händerna stryk kan jag lova. Fick tillslut utslag upp över hela underarmarna i somras av mitt liniment. Har man dessutom som jag ofta småsår på händerna är det ju mindre kul att hålla på med starka grejer. Sen är det ju ett plus då man slipper tvätta händerna emellan varje häst. Är ju dessutom super på hösten när man ska kratsa leriga hovar eller ta i en bajsig/kissig svans.

Nu tog jag bara med typ lite "osjälvklara" saker, tex sadel, träns, skottkärra osv skulle jag ju heller inte kunna klara mig utan men det förstår ni väl.


Sen det där med träns..
Jag har mest billiga märken av träns och egentligen inget direkt favoritträns. Beror ju lite på vad du vill lägga ut på det för det första, vilken modell osv. Men dyón har ju en hel del fina träns, annars tycker jag EQL, Cheval och Treadstone har träns med bra kvalité och passform. Vill man ha billigare träns så har ju Hööks faktiskt många som faktiskt är fina och jag har flera träns därifrån som ändå är helt okej i lädret och som hållit bra :)





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: